Myllymäki i tre-stjärnig satsning med Svenska Brasserier

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Tommy Myllymäki, blir kökschef och förmodligen delägare i en ny ambitiös restaurang på Djurgården tillsammans med PG Nilsson, Svenska Brasserier. Målet är tre Michelinstjärnor.

Tommy Myllymäki har knappt hunnit hänga av sig bronsmedaljen från Bocuse tidigare i år förrän han går in i ett nytt projekt.

Långt gångna planer finns på en ny restaurang tillsammans med Svenska Brasseriers huvudägare PG Nilsson. Platsen är Djurgården i Stockholm och ambitionerna höga - tre Michelinstjärnor är målet.

Byggnationen startar snart. Tommy Myllymäki blir kökschef och förmodligen delägare och han kommer även att ge sitt namn åt krogen kan man läsa i Gastronomisk kalender 2016.

Tommy Myllymäki är sedan tidigare kopplad till Svenska Brasserier i egenskap av dess kreative ledare. Han har ett brons och ett silver från världsfinalen i Bocuse d´Or samt tog vann den europeiska finalen av Bocuse 2014. Myllymäki blev Årets kock 2007.

Svenska Brasserier omsätter cirka en halv miljard och driver restaurangerna Sture Hof, Brillo, Luzette samt Riche.


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

De ska fixa mackan i Stockholm

Onlinepizza kör godis åt Hemmakväll

Löfbergs nyöppnar

Quorns passning till KFC i kycklingkris

Boulebar med ny delägare

Investeringsbolag går in som ny delägare Pied Tanca Group.

KFC har stora kycklingproblem i Storbritannien

Fler än 500 av 900 Kentucky fried chicken-restauranger i landet har tillfälligt stängt på grund av leveransproblem.

Nyhetsbrev

Äggröra hos Preem

Arkiv

Snart påbörjas Trocadero-flytten

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.

Linnea & Basilika öppnar nytt

De tävlar i Årets bagare

Karma till Storbritannien

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Juicekedja till Linden

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Duni köper förpackningsbolag

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Premiär för Eataly

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sänd till en kollega

0.149