Myllymäki i tre-stjärnig satsning med Svenska Brasserier

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Tommy Myllymäki, blir kökschef och förmodligen delägare i en ny ambitiös restaurang på Djurgården tillsammans med PG Nilsson, Svenska Brasserier. Målet är tre Michelinstjärnor.

Tommy Myllymäki har knappt hunnit hänga av sig bronsmedaljen från Bocuse tidigare i år förrän han går in i ett nytt projekt.

Långt gångna planer finns på en ny restaurang tillsammans med Svenska Brasseriers huvudägare PG Nilsson. Platsen är Djurgården i Stockholm och ambitionerna höga - tre Michelinstjärnor är målet.

Byggnationen startar snart. Tommy Myllymäki blir kökschef och förmodligen delägare och han kommer även att ge sitt namn åt krogen kan man läsa i Gastronomisk kalender 2016.

Tommy Myllymäki är sedan tidigare kopplad till Svenska Brasserier i egenskap av dess kreative ledare. Han har ett brons och ett silver från världsfinalen i Bocuse d´Or samt tog vann den europeiska finalen av Bocuse 2014. Myllymäki blev Årets kock 2007.

Svenska Brasserier omsätter cirka en halv miljard och driver restaurangerna Sture Hof, Brillo, Luzette samt Riche.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Sibylla öppnade i Lund

Ny restaurang på stationen.

Norska pizzajätten öppnade i Gävle

Ikea in i Svensk Dagligvaruhandel

Lämnar vd-posten på Operakällaren

Ny samverkansarena ska lyfta branschen till toppen

– Vi vill utveckla livsmedelssektorn till en svensk kärnsektor i världsklass, säger Per Arfvidsson, ordförande i styrgruppen för nya Sweden food arena.

Vegansk snabbmat på Fältöversten

Nyhetsbrev

Sommelierer i Nord- och Sydamerika gör upp

Arkiv

De vill förbättra folkhälsan med hotellsamarbete

Duon bakom hälsobloggen och podden Food Pharmacy samarbetar med hotellkedja.

Vuxenglass

Baileys samarbetar med Stockholmsbaserad glassproducent och lanserar glassmaker och glassbil för vuxna.

De står för kaffet

Italiensk kaffeleverantör har skrivit avtal med Stureplansgruppen.

Han blir tv-kock

Ekstedts gastronomiska möte

Pizzakedjan till Borås

Från kloak till flaska

Nya Carnegie-bryggeriet och IVL brygger öl – på renat avloppsvatten.

Kopparbergs gjorde vinst

Ger Ikea-korvarna en match

Biltema satsar på kaféverksamheten – växer med 30 till 40 procent per år.

Triumf Glass kör helgpass i värmen

Ny ordförande i DLF

Norska ”Swish” tar över från servitörerna

Appen Vipps sköter beställningarna.

Monster ville få bort svensk logga – fick nej

Smakbruket i Tomelilla fick rätt mot energidrycksjätten.

Prata Mat:Bruce Hill

Möt Bruce Hill, kock från Kalifornien som gav försmak på sitt gästspel som äger rum i höst på Vassa Eggen.

Esperanto öppnar Sommarsalongen

När matsalen tar sommarpaus öppnar pop up-restaurang i loungen.

Årets Sibylling korad

Prisades på kedjans konvent.

Svensktillverkad Manhattan-vodka blir första på nästan 100 år

Första lagliga destilleriet sedan 1920-talet.

Här öppnar 7-eleven sin deli

Ny ordförande för Fiskbranschen

Pontus Björkdahl ny hållbarhetschef på Retursystem

Prata Mat: Peter Halldén

Reitan blir postombud

Efter Gast Kavalleriet

1

Wolt till Gävle

Från Lund till Malmö

Första färskpotatisen är här

Snabbmatskedjan står för bröllopsmaten

Framgång för McDonalds strategi

Restaurangerna fortsätter att växa

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.147