23948sdkhjf

Dosa Ivanov Sverige tog guld i Bartender VM

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Dosa Ivanov tog hem VM guld i World Cocktail Championships som genomfördes av Bartenders Association’s (IBA) i Sofia, Bulgaria. På bilden syns han med SBG:s ordförande Michael Berglund Hveem.

Dosa Ivanov, tvåfaldig svensk mästare i SM för Bartender 2014 och 2015 tog guld i i den av 41:a omgången av World Cocktail Championships i Sofia.

Dosa Ivanov, är bartender sedan 27 år och är barchef på Norda bar & grill, Clarion Hotel Post i Göteborg.

Det är genom att vinna kategorin Long Drink som han erövrade titeln BARTENDER of the YEAR och därigenom kvalificerar sig till VM

Den som vill testa att göra hans vinnande drink Grand Horizon har receptet här.
3cl Angostura 1919, 3cl Grand Marnier Cordon Rouge, 2cl Monin Peach Purée, 2cl Routin 1883 Spicy, 4 cl Apple juice cloudy, 1cl Fresh lime juice.
Shake n'strain into a Durobor ODEO (215/34) glass and decorated with orange, radish, vanilla & Texas grass.

Här är podden med Dosa när han vann SM i år.

[embed]https://soundcloud.com/lisbeth-rauden/dosa-ivanov-aretsbartender-2015-ok[/embed]
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Nyhetsbrev

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Arkiv

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Pizza Hut tappar långvarig vd

Cateringföretag vill expandera

Ny grillrestaurang på Avenyn

The Prime Grill del av en förnyelseprocess som pågår i hela området.

Antalet krogkonkurser ökade kraftigt 2018

Svenska Ägg: Det finns en marknad för hönskött

Sju av tio svenskar äter eller kan tänka sig äta hönskött, enligt undersökning.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Brott mot livsmedelslagen kan ge fängelse

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Lanserar ersättning för plastsugrör

Ny Sushi Yama i Linköping

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.086