Vem serverar? Dags för årets branschdebatt

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Dags för debatt i samband med Årets Servitör. Behoven för att ge service till alla gäster som vill äta, njuta och umgås i det blomstrande restaurang-Sverige är enorma. Att hitta personal är ett ständigt dilemma för dagens krögare.

Hur ska problematiken med bemanning lösas? Beror bemanningsproblemen på bristande ledarskap? Hur ska fler lockas till matsalarnas dynamik? Är inte restaurangnäringen tillräckligt kreativt för unga arbetssökande, och alldeles otrygg för äldre? Är det självservice, snabbmat och stående måltider vid brummande foodtrucks som är hungriga matgästernas framtid?Har vi snart haft den sista måltiden vid sittande bord?
Det är frågor som diskuteras på Restauranger&Storköks debatt i samband med Årets Servitör Restauranggalan den 2 november.

Den sista måltiden, vem serverar?
Tid: 2 november
16. 30 Paneldebatt
Plats: Cirkus
Debattledare: Jan Sterner, journalist.

Eskil Erlandsson, riksdagsman
Pontus Frithiof, restaurangägare
Tobias Nygren, lärare Resthögskolan
Anna Hjortheden, servitör Sturehof
Björn Vingård, författare, rutinerad restauranggäst


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

De ska fixa mackan i Stockholm

Onlinepizza kör godis åt Hemmakväll

Löfbergs nyöppnar

Quorns passning till KFC i kycklingkris

Boulebar med ny delägare

Investeringsbolag går in som ny delägare Pied Tanca Group.

KFC har stora kycklingproblem i Storbritannien

Fler än 500 av 900 Kentucky fried chicken-restauranger i landet har tillfälligt stängt på grund av leveransproblem.

Nyhetsbrev

Äggröra hos Preem

Arkiv

Snart påbörjas Trocadero-flytten

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.

Linnea & Basilika öppnar nytt

De tävlar i Årets bagare

Karma till Storbritannien

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Juicekedja till Linden

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Duni köper förpackningsbolag

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Premiär för Eataly

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sänd till en kollega

0.118