Svettig kamp när Årets Servitör korades

| Av Pontus Nyman | Tipsa redaktionen

Det blev en svettig tävling när Årets Servitör avgjordes på Restauranggalan på Cirkus i Stockholm i kväll, måndag. – Vilken jävla revansch, att komma tvåa är superhärligt Lukas, men det är ännu bättre att vinna, säger en överlycklig Jeanette Linder till sin motståndare Lukas Jaktlund.

Det var en tuff kamp när Årets Servitör 2015 på Restauranggalan skulle avgöras inför publik i kväll, måndag.

– Jag har fått ett kvitto på att det jag gör är bra och det känns jättebra eftersom jag verkligen älskar den här branschen, konstaterar vinnaren.

Efter att sex semifinalister under dagen bantats ned till två, återstod i finalen bara Lukas Jaktlund, Operakällarens Matsal, Stockholm, och Jeanette Linder, Råkultur, Stockholm.

Finalduellen bestod av en duell med följande deltävlingar:
- Glostest där finalisterna skulle översätta svenska ord till engelska.
- Frågor om öl där finalisterna fick ett antal glas med öl att bestämma varifrån humlesorten kom ifrån.
- Frågor om redskap och tillbehör.
- Frågor om ingredienserna i tre drinkar.
- Para ihop grönsakerna i råvarukorgen med rätt blomma.
- Tre frågor om kaffe.
- Frågor om servetter.
- Frågor om vin.
- Öppna och servera Magnum champagne och fördela jämnt mellan 14 glas.

I slutändan blev det alltså Jeanette Linder som stod som vinnare. Med vinsten kom förutom fina priser också en inträdesbiljett till nordiska mästerskapet som hålls den 8 mars.

Fakta: Samtliga av Semifinalisterna i Årets Servitör 2015
Henrik Fredriksson, Saxå Bruk, Filipstad
Cecilia Forslund, Miss Voon, Stockholm
Lukas Jaktlund, Operakällarens Matsal, Stockholm
Linda Johansson, Restaurang Tvåkanten, Göteborg
Jeanette Linder, Råkultur, Stockholm
Daniel Norlander, Grythyttans Gästgivaregård, Grythyttan


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

De står för kaffet

Italiensk kaffeleverantör har skrivit avtal med Stureplansgruppen.

Han blir tv-kock

Ekstedts gastronomiska möte

Pizzakedjan till Borås

Kopparbergs gjorde vinst

Ger Ikea-korvarna en match

Biltema satsar på kaféverksamheten – växer med 30 till 40 procent per år.

Nyhetsbrev

Triumf Glass kör helgpass i värmen

Arkiv

Ny ordförande i DLF

Norska ”Swish” tar över från servitörerna

Appen Vipps sköter beställningarna.

Monster ville få bort svensk logga – fick nej

Smakbruket i Tomelilla fick rätt mot energidrycksjätten.

Prata Mat:Bruce Hill

Möt Bruce Hill, kock från Kalifornien som gav försmak på sitt gästspel som äger rum i höst på Vassa Eggen.

Esperanto öppnar Sommarsalongen

När matsalen tar sommarpaus öppnar pop up-restaurang i loungen.

Årets Sibylling korad

Prisades på kedjans konvent.

Svensktillverkad Manhattan-vodka blir första på nästan 100 år

Första lagliga destilleriet sedan 1920-talet.

Här öppnar 7-eleven sin deli

Från Orkla till Klädesholmen

Nytt kafé på Friends

Stockholm Live och Zoégas i samarbete.

Ny ordförande för Fiskbranschen

Svenska kafékedjan till Kina

Blir kedjans största avtal genom tiderna.

Svenska senaper tog VM-guld

Kavli-senap i amerikansk stil vann guld – i USA.

Pontus Björkdahl ny hållbarhetschef på Retursystem

Prata Mat: Peter Halldén

Reitan blir postombud

Efter Gast Kavalleriet

1

Wolt till Gävle

Från Lund till Malmö

Första färskpotatisen är här

Snabbmatskedjan står för bröllopsmaten

Framgång för McDonalds strategi

Restaurangerna fortsätter att växa

Restaurangerna fortsätter att växa

Nestlé och Starbucks ingår allians

Dominos till Rosengård

Han lämnar Axfood Snabbgross

McDonalds + Ubereats = sant

Kasai öppnar i Mood

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.142