Svettig kamp när Årets Servitör korades

| Av Pontus Nyman | Tipsa redaktionen

Det blev en svettig tävling när Årets Servitör avgjordes på Restauranggalan på Cirkus i Stockholm i kväll, måndag. – Vilken jävla revansch, att komma tvåa är superhärligt Lukas, men det är ännu bättre att vinna, säger en överlycklig Jeanette Linder till sin motståndare Lukas Jaktlund.

Det var en tuff kamp när Årets Servitör 2015 på Restauranggalan skulle avgöras inför publik i kväll, måndag.

– Jag har fått ett kvitto på att det jag gör är bra och det känns jättebra eftersom jag verkligen älskar den här branschen, konstaterar vinnaren.

Efter att sex semifinalister under dagen bantats ned till två, återstod i finalen bara Lukas Jaktlund, Operakällarens Matsal, Stockholm, och Jeanette Linder, Råkultur, Stockholm.

Finalduellen bestod av en duell med följande deltävlingar:
- Glostest där finalisterna skulle översätta svenska ord till engelska.
- Frågor om öl där finalisterna fick ett antal glas med öl att bestämma varifrån humlesorten kom ifrån.
- Frågor om redskap och tillbehör.
- Frågor om ingredienserna i tre drinkar.
- Para ihop grönsakerna i råvarukorgen med rätt blomma.
- Tre frågor om kaffe.
- Frågor om servetter.
- Frågor om vin.
- Öppna och servera Magnum champagne och fördela jämnt mellan 14 glas.

I slutändan blev det alltså Jeanette Linder som stod som vinnare. Med vinsten kom förutom fina priser också en inträdesbiljett till nordiska mästerskapet som hålls den 8 mars.

Fakta: Samtliga av Semifinalisterna i Årets Servitör 2015
Henrik Fredriksson, Saxå Bruk, Filipstad
Cecilia Forslund, Miss Voon, Stockholm
Lukas Jaktlund, Operakällarens Matsal, Stockholm
Linda Johansson, Restaurang Tvåkanten, Göteborg
Jeanette Linder, Råkultur, Stockholm
Daniel Norlander, Grythyttans Gästgivaregård, Grythyttan


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

De ska fixa mackan i Stockholm

Onlinepizza kör godis åt Hemmakväll

Löfbergs nyöppnar

Quorns passning till KFC i kycklingkris

Boulebar med ny delägare

Investeringsbolag går in som ny delägare Pied Tanca Group.

KFC har stora kycklingproblem i Storbritannien

Fler än 500 av 900 Kentucky fried chicken-restauranger i landet har tillfälligt stängt på grund av leveransproblem.

Nyhetsbrev

Äggröra hos Preem

Arkiv

Snart påbörjas Trocadero-flytten

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.

Linnea & Basilika öppnar nytt

De tävlar i Årets bagare

Karma till Storbritannien

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Juicekedja till Linden

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Duni köper förpackningsbolag

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Premiär för Eataly

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sänd till en kollega

0.212