Svettig kamp när Årets Servitör korades

| Av Pontus Nyman | Tipsa redaktionen

Det blev en svettig tävling när Årets Servitör avgjordes på Restauranggalan på Cirkus i Stockholm i kväll, måndag. – Vilken jävla revansch, att komma tvåa är superhärligt Lukas, men det är ännu bättre att vinna, säger en överlycklig Jeanette Linder till sin motståndare Lukas Jaktlund.

Det var en tuff kamp när Årets Servitör 2015 på Restauranggalan skulle avgöras inför publik i kväll, måndag.

– Jag har fått ett kvitto på att det jag gör är bra och det känns jättebra eftersom jag verkligen älskar den här branschen, konstaterar vinnaren.

Efter att sex semifinalister under dagen bantats ned till två, återstod i finalen bara Lukas Jaktlund, Operakällarens Matsal, Stockholm, och Jeanette Linder, Råkultur, Stockholm.

Finalduellen bestod av en duell med följande deltävlingar:
- Glostest där finalisterna skulle översätta svenska ord till engelska.
- Frågor om öl där finalisterna fick ett antal glas med öl att bestämma varifrån humlesorten kom ifrån.
- Frågor om redskap och tillbehör.
- Frågor om ingredienserna i tre drinkar.
- Para ihop grönsakerna i råvarukorgen med rätt blomma.
- Tre frågor om kaffe.
- Frågor om servetter.
- Frågor om vin.
- Öppna och servera Magnum champagne och fördela jämnt mellan 14 glas.

I slutändan blev det alltså Jeanette Linder som stod som vinnare. Med vinsten kom förutom fina priser också en inträdesbiljett till nordiska mästerskapet som hålls den 8 mars.

Fakta: Samtliga av Semifinalisterna i Årets Servitör 2015
Henrik Fredriksson, Saxå Bruk, Filipstad
Cecilia Forslund, Miss Voon, Stockholm
Lukas Jaktlund, Operakällarens Matsal, Stockholm
Linda Johansson, Restaurang Tvåkanten, Göteborg
Jeanette Linder, Råkultur, Stockholm
Daniel Norlander, Grythyttans Gästgivaregård, Grythyttan


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Burgerkedjan börjar med biokol

Coca-Cola sätter spelare på burken

Starbucks blir råare

Malmöbaserade företaget Get Raw inleder samarbete.

Program GastroNord 24-27 april 2018

Starbucks stänger ner och undervisar

Nedräkning inför Pizza-SM

Nyhetsbrev

Butik och restaurang till Kiruna

Arkiv

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Fler än fyrtio nya caféer

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

De öppnar Sveriges längsta salladsbar

De blev årets Convenience-butik

Härnösandsbutik känd för sina semlor vann pris.

Ta en taco när du landar

Juicekedja till Bromma

De har fått nog av duvorna

Cafékedja i konkurs

Skånska franchisekedjan är satt i konkurs på egen begäran efter att rekonstruktionen misslyckats.

Foodtruck à la Pontus

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

Burgerkedjan vill ta över Norden

Ännu en utmanare på nätmatscenen

Urban Deli stannar på marken

Slutar med flygtransporterad frukt och grönt.

Fyra rätter på fyra minuter på Centralstationen

Snabb avsmakningsmeny i specialbyggd restaurangvagn.

Napolitansk pizza till Piteå

Napolitansk pizzeria öppnar på Östermalm

Efter 45 år – nu lämnar den klassiska korvkiosken Malmö

Beijing8 blir två

Kyparen avskedades – var för ”fransk”

Nu öppnar Jureskogs

Här är de nominerade i Pizza-SM

De öppnar i nytt i Uppsala

McDonalds inför bordsservering

Tre ska bli sju -Taku Taku expanderar

Öl från stammen

VM-korv med namn

Ny grön våg på Max

Sushi Yama öppnar nytt i Norrköping

Sänd till en kollega

0.128