23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Svettig kamp när Årets Servitör korades

Det blev en svettig tävling när Årets Servitör avgjordes på Restauranggalan på Cirkus i Stockholm i kväll, måndag. – Vilken jävla revansch, att komma tvåa är superhärligt Lukas, men det är ännu bättre att vinna, säger en överlycklig Jeanette Linder till sin motståndare Lukas Jaktlund.

Det var en tuff kamp när Årets Servitör 2015 på Restauranggalan skulle avgöras inför publik i kväll, måndag.

– Jag har fått ett kvitto på att det jag gör är bra och det känns jättebra eftersom jag verkligen älskar den här branschen, konstaterar vinnaren.

Efter att sex semifinalister under dagen bantats ned till två, återstod i finalen bara Lukas Jaktlund, Operakällarens Matsal, Stockholm, och Jeanette Linder, Råkultur, Stockholm.

Finalduellen bestod av en duell med följande deltävlingar:

- Glostest där finalisterna skulle översätta svenska ord till engelska.

- Frågor om öl där finalisterna fick ett antal glas med öl att bestämma varifrån humlesorten kom ifrån.

- Frågor om redskap och tillbehör.

- Frågor om ingredienserna i tre drinkar.

- Para ihop grönsakerna i råvarukorgen med rätt blomma.

- Tre frågor om kaffe.

- Frågor om servetter.

- Frågor om vin.

- Öppna och servera Magnum champagne och fördela jämnt mellan 14 glas.

I slutändan blev det alltså Jeanette Linder som stod som vinnare. Med vinsten kom förutom fina priser också en inträdesbiljett till nordiska mästerskapet som hålls den 8 mars.

Fakta: Samtliga av Semifinalisterna i Årets Servitör 2015

Henrik Fredriksson, Saxå Bruk, Filipstad

Cecilia Forslund, Miss Voon, Stockholm

Lukas Jaktlund, Operakällarens Matsal, Stockholm

Linda Johansson, Restaurang Tvåkanten, Göteborg

Jeanette Linder, Råkultur, Stockholm

Daniel Norlander, Grythyttans Gästgivaregård, Grythyttan

BREAKING
{{ article.headline }}
0.031