– God och vällagat och gärna mycket grönsaker ska det vara. Grönsaker och kärlek, konstaterar vinnarna.
Juryns motivering: ”Restaurangen lägger fokus på det gröna, ekologiska och närproducerade vilket resulterar i hälsosamma rätter. Menyn är levande med råvaror som är bäst just för dagen. Rätterna ger en komplett smakupplevelse, där köttet eller fisken är en accessoar. Mycket av dryckesutbudet är ekologiskt. Kombinationen av smak och intressant miljö ger en upplevelse för alla sinnen, där tillfredsställelsen efter måltiden känns mycket välgörande och en kick för själen.”
Grön restaurang bäst på hälsa
| Av Pontus Nyman | Tipsa redaktionenGrönt är inte bara skönt. Det är också väldigt hälsosamt. Årets Hälsokoncept, Fotografiskas Restaurang, har koll på trenderna.
Är du prenumerant?
Bli prenumerant
Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.