23948sdkhjf

Hälsa, "pop up" och kultur viktiga trender i krogbranschen

| Av Pontus Nyman | Tipsa redaktionen

Flera intressanta samtida tendenser avspeglas som en gemensam nämnare hos vinnarna på Årets Restauranggala. Hälsa är inget som betyder asketisk mat längre – det kan man konstatera genom att Fotografiskas Restaurang i Stockholm fick pris både i kategorin Årets Hälsokoncept och Årets smaksättare.

– Även Årets Framtidslöfte Fabian Kalf Hansen belönades för sin konsekventa och passionerad satsning på ekologiskt och hälsosamt, säger Lisbeth Rauden, chefredaktör för tidningen Restauranger & Storkök som anordnar Restauranggalan.

Innovationer och nyskapande är som alltid i fokus på Restauranggalan. Där kan vi konstatera att popup-trenden vinner starkt. Ett exempel är Bottle, vinnare av Årets Barkoncept som skapar popup-barer. Årets Innovatör och Årets Sommelier Daniel Crespi spinner också på popup-trenden.

Kulturen är en riktig vinnare detta år. Dels har vi den nya kategorin Årets Kulturrestaurang och dels har vi det faktum att Fotografiskas Restaurang tog pris i två kategorier. Vinnaren av Årets Kulturrestaurang, Lanthandelns Espresso, finns inte bara i konst- och kultursammanhang utan även i högskolekontext.

– Det är ett tecken på att den högre utbildningen verkligen börjar inse betydelsen av "mens sana in corpore sano" – en sund själ i en sund kropp, säger Lisbeth Rauden.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Nyhetsbrev

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Arkiv

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Pizza Hut tappar långvarig vd

Cateringföretag vill expandera

Ny grillrestaurang på Avenyn

The Prime Grill del av en förnyelseprocess som pågår i hela området.

Antalet krogkonkurser ökade kraftigt 2018

Svenska Ägg: Det finns en marknad för hönskött

Sju av tio svenskar äter eller kan tänka sig äta hönskött, enligt undersökning.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Brott mot livsmedelslagen kan ge fängelse

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Lanserar ersättning för plastsugrör

Ny Sushi Yama i Linköping

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.094