23948sdkhjf

Hälsa, "pop up" och kultur viktiga trender i krogbranschen

| Av Pontus Nyman | Tipsa redaktionen

Flera intressanta samtida tendenser avspeglas som en gemensam nämnare hos vinnarna på Årets Restauranggala. Hälsa är inget som betyder asketisk mat längre – det kan man konstatera genom att Fotografiskas Restaurang i Stockholm fick pris både i kategorin Årets Hälsokoncept och Årets smaksättare.

– Även Årets Framtidslöfte Fabian Kalf Hansen belönades för sin konsekventa och passionerad satsning på ekologiskt och hälsosamt, säger Lisbeth Rauden, chefredaktör för tidningen Restauranger & Storkök som anordnar Restauranggalan.

Innovationer och nyskapande är som alltid i fokus på Restauranggalan. Där kan vi konstatera att popup-trenden vinner starkt. Ett exempel är Bottle, vinnare av Årets Barkoncept som skapar popup-barer. Årets Innovatör och Årets Sommelier Daniel Crespi spinner också på popup-trenden.

Kulturen är en riktig vinnare detta år. Dels har vi den nya kategorin Årets Kulturrestaurang och dels har vi det faktum att Fotografiskas Restaurang tog pris i två kategorier. Vinnaren av Årets Kulturrestaurang, Lanthandelns Espresso, finns inte bara i konst- och kultursammanhang utan även i högskolekontext.

– Det är ett tecken på att den högre utbildningen verkligen börjar inse betydelsen av "mens sana in corpore sano" – en sund själ i en sund kropp, säger Lisbeth Rauden.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Matleveranstjänst till Göteborg

De deltar i Nordic Organic Food Fair-mässan

De visar upp trender inom ekologisk mat på Malmömässan.

Han öppnar i Teatern

Matscen får tillskott av mer veganskt.

Ölbrist i klimatförändringarnas spår

Förutom brist på den populära rusdrycken väntas även priserna stiga.

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Nyhetsbrev

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Arkiv

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Bagerikedja mer innehållstransparenta

Sibylla där två vägar möts

Ny franchisetagare räknar med att 20 000 fordon varav mycket ren yrkestrafik ska borga för gott gästunderlag.

Kock i matkassesamarbete

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Frantzén öppnar i Astoria

Öppnar brasseri i tidigare biograf på Nybrogatan i Stockholm.

Årets konditor mest nöjd med desserten

Nääs Fabrikers konditor Disa Molin gick segrande ur striden.

Vann med havsabborre

Tog hem europeisk tävling för kockar inom mötesindustrin, Copper Skillet.

Bro Burger öppnar nytt

Två gånger gästspel

Renässans för kålroten

Här växer Max - öppnar fjärde restaurangen i Örebro

Burgerkedja på offensiven

De kan vinna Utstickarpriset 2018

Urban Deli snor ny vd från Ica

Axfoods-bolaget Urban Deli rekryterar Icas affärsområdeschef för färskvaror. ”Tar med mig mycket kunskap.”

Explosionen: Öppnar 104 butiker

Sju till nio butiker i veckan öppnas när kedjan nu sätter igång en enorm butiksexpansion för att konkurrera med restauranger och dagligvaruhandel. ”De har nog inte insett hur farliga vi blir”.

Sju miljoner bullar under en dag

Årets Fjällkock korad

Framtidslöfte - bästa commis utsedd

De vann för hållbarhetsarbete

Han är ny vd för Södra Teatern

Långa köer kostar 16,4 miljarder

Så ska Max minska klimatutsläppen

Växtbaserat på gourmetnivå

Oumph till Pizza Hut

Färdiglagat à la Operakällaren

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.152