23948sdkhjf

Semifinal Årets Kock Helsingborg

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Om en stund gör nio kockar upp om finalplats i Årets Kock 2016. Halv fem i eftermiddag står det klart vem som vinner. Segraren från Helsingborg respektive Karlstad direktkvalificerar sig till finalen i Stockholm.

Semifinalister i Helsingborg
Fredrik Andersson, Gothia Towers, Göteborg
Jesper Bogren, Heaven 23, Göteborg
Jimmi Eriksson, Lilla Ego, Stockholm
Danny Falkeman, Yolo, Djursholm
Anders Johnsson, Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog, Stora Mellösa
Jonathan Kasche, Lilla Ego, Stockholm
Johan Laursen, Restaurang Fru K, Oslo
Daniel Müllern, Ystad Saltsjöbad, Ystad
Fredrik Persson, Stadshuskällaren, Stockholm

Årets Kock 2016 har fått in 114 recept. Av dessa utsåg en digital jury 40 kockar som fick laga upp sin rätt och presentera för en jury, som i sin tur utsett 18 semifinalister. Uttagningsförfarandet har varit helt anonymt och genomförts under sekretess.

Här är de kockar som ska tävla i Karlstad den 17 november.
Johan Backeus, Aveqia, Stockholm
Christofer Bengtsson, Kulinarisk Akademi, Oslo
Håkan Carlsson, Hotel Rival, Stockholm
Tommy Eriksson, Högberga Gård, Lidingö
Sebastian Höckert, Restaurang Koka, Göteborg
Jonas Karlsson, Noga matstudio, Stockholm
Jonas Lagerström, Restaurang Yolo, Djursholm
David Lundqvist, Gute Grill & Bar, Stockholm
Manfred Nilsson, Lilla Ego, Stockholm

Vid semifinalerna i Årets Kock 2016 lagar de tävlande den rätt som de skickat in i sin tävlingsanmälan. Tävlingsuppgiften var att skapa en huvudrätt på valfri huvudråvara samt att den måste innehålla en Arlaprodukt. Tävlingarna direktsänds live på www.aretskock.se:

[embed]http://youtube.com/watch?list=PLIyi30XwPWsPBFRguRNLymJHch6KxRh5l&v=wLN1LMyLm3U[/embed]


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Matleveranstjänst till Göteborg

De deltar i Nordic Organic Food Fair-mässan

De visar upp trender inom ekologisk mat på Malmömässan.

Han öppnar i Teatern

Matscen får tillskott av mer veganskt.

Ölbrist i klimatförändringarnas spår

Förutom brist på den populära rusdrycken väntas även priserna stiga.

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Nyhetsbrev

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Arkiv

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Bagerikedja mer innehållstransparenta

Sibylla där två vägar möts

Ny franchisetagare räknar med att 20 000 fordon varav mycket ren yrkestrafik ska borga för gott gästunderlag.

Kock i matkassesamarbete

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Frantzén öppnar i Astoria

Öppnar brasseri i tidigare biograf på Nybrogatan i Stockholm.

Årets konditor mest nöjd med desserten

Nääs Fabrikers konditor Disa Molin gick segrande ur striden.

Vann med havsabborre

Tog hem europeisk tävling för kockar inom mötesindustrin, Copper Skillet.

Bro Burger öppnar nytt

Två gånger gästspel

Renässans för kålroten

Här växer Max - öppnar fjärde restaurangen i Örebro

Burgerkedja på offensiven

De kan vinna Utstickarpriset 2018

Urban Deli snor ny vd från Ica

Axfoods-bolaget Urban Deli rekryterar Icas affärsområdeschef för färskvaror. ”Tar med mig mycket kunskap.”

Explosionen: Öppnar 104 butiker

Sju till nio butiker i veckan öppnas när kedjan nu sätter igång en enorm butiksexpansion för att konkurrera med restauranger och dagligvaruhandel. ”De har nog inte insett hur farliga vi blir”.

Sju miljoner bullar under en dag

Årets Fjällkock korad

Framtidslöfte - bästa commis utsedd

De vann för hållbarhetsarbete

Han är ny vd för Södra Teatern

Långa köer kostar 16,4 miljarder

Så ska Max minska klimatutsläppen

Växtbaserat på gourmetnivå

Oumph till Pizza Hut

Färdiglagat à la Operakällaren

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.154