Semifinal Årets Kock Helsingborg

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Om en stund gör nio kockar upp om finalplats i Årets Kock 2016. Halv fem i eftermiddag står det klart vem som vinner. Segraren från Helsingborg respektive Karlstad direktkvalificerar sig till finalen i Stockholm.

Semifinalister i Helsingborg
Fredrik Andersson, Gothia Towers, Göteborg
Jesper Bogren, Heaven 23, Göteborg
Jimmi Eriksson, Lilla Ego, Stockholm
Danny Falkeman, Yolo, Djursholm
Anders Johnsson, Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog, Stora Mellösa
Jonathan Kasche, Lilla Ego, Stockholm
Johan Laursen, Restaurang Fru K, Oslo
Daniel Müllern, Ystad Saltsjöbad, Ystad
Fredrik Persson, Stadshuskällaren, Stockholm

Årets Kock 2016 har fått in 114 recept. Av dessa utsåg en digital jury 40 kockar som fick laga upp sin rätt och presentera för en jury, som i sin tur utsett 18 semifinalister. Uttagningsförfarandet har varit helt anonymt och genomförts under sekretess.

Här är de kockar som ska tävla i Karlstad den 17 november.
Johan Backeus, Aveqia, Stockholm
Christofer Bengtsson, Kulinarisk Akademi, Oslo
Håkan Carlsson, Hotel Rival, Stockholm
Tommy Eriksson, Högberga Gård, Lidingö
Sebastian Höckert, Restaurang Koka, Göteborg
Jonas Karlsson, Noga matstudio, Stockholm
Jonas Lagerström, Restaurang Yolo, Djursholm
David Lundqvist, Gute Grill & Bar, Stockholm
Manfred Nilsson, Lilla Ego, Stockholm

Vid semifinalerna i Årets Kock 2016 lagar de tävlande den rätt som de skickat in i sin tävlingsanmälan. Tävlingsuppgiften var att skapa en huvudrätt på valfri huvudråvara samt att den måste innehålla en Arlaprodukt. Tävlingarna direktsänds live på www.aretskock.se:

[embed]http://youtube.com/watch?list=PLIyi30XwPWsPBFRguRNLymJHch6KxRh5l&v=wLN1LMyLm3U[/embed]


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Quorns passning till KFC i kycklingkris

Boulebar med ny delägare

Investeringsbolag går in som ny delägare Pied Tanca Group.

KFC har stora kycklingproblem i Storbritannien

Fler än 500 av 900 Kentucky fried chicken-restauranger i landet har tillfälligt stängt på grund av leveransproblem.

Äggröra hos Preem

Snart påbörjas Trocadero-flytten

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.

Linnea & Basilika öppnar nytt

Nyhetsbrev

De tävlar i Årets bagare

Arkiv

Karma till Storbritannien

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Juicekedja till Linden

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Årets köpmän korade

De plockade hem priser vid Reitan Conveniences årliga riksmöte.

Duni köper förpackningsbolag

Ikea-köttbullarna får ny kompis: Tysk växtlasagne

Möbeljätten fortsätter satsningen på hållbar mat och lanserar en lasagne där proteinet kommer från havre och gula ärter.

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Premiär för Eataly

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sockrets hälsoeffekter ska utredas

Sänd till en kollega

0.143