Nobelnytt: Kocken och konditorn om utmaningarna

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Klockan 19.03 kommer honnörsbordets gäster gående nedför trappan för att sätta sig till bords. Sayan Isaksson och Daniel Roos har huvudansvaret för middagen tillsammans med köksmästaren Gunnar Eriksson.

Hör kocken och konditorn prata om svårigheterna och idéerna bakom menyn på Prata Mat. Sayana Isaksson berättar om svårigheterna o att behålla elegansen från hans vanliga gästantal 30 gäster till kvällens 1 300 som slår sig tillbords i Blå Hallen.

https://soundcloud.com/lisbeth-rauden/sayan-isaksson-final
Daniel Roos har kämpa med en annan problematik, nämligen överträffa sig själv med succédesserten han skapade till Nobelmiddagen i fjol då han också var ansvarig konditor.
Så blir lite långt mellan rätterna i tv-soffan. Gå in på länkarna här och få en egen direktsändning när du vill under kvällen.

https://soundcloud.com/lisbeth-rauden/jag-sjalv-svarast-att-utmana


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Burgerkedjan börjar med biokol

Coca-Cola sätter spelare på burken

Starbucks blir råare

Malmöbaserade företaget Get Raw inleder samarbete.

Program GastroNord 24-27 april 2018

Starbucks stänger ner och undervisar

Nedräkning inför Pizza-SM

Nyhetsbrev

Butik och restaurang till Kiruna

Arkiv

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Fler än fyrtio nya caféer

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

De öppnar Sveriges längsta salladsbar

De blev årets Convenience-butik

Härnösandsbutik känd för sina semlor vann pris.

Ta en taco när du landar

Juicekedja till Bromma

De har fått nog av duvorna

Cafékedja i konkurs

Skånska franchisekedjan är satt i konkurs på egen begäran efter att rekonstruktionen misslyckats.

Foodtruck à la Pontus

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

Burgerkedjan vill ta över Norden

Ännu en utmanare på nätmatscenen

Urban Deli stannar på marken

Slutar med flygtransporterad frukt och grönt.

Fyra rätter på fyra minuter på Centralstationen

Snabb avsmakningsmeny i specialbyggd restaurangvagn.

Napolitansk pizza till Piteå

Napolitansk pizzeria öppnar på Östermalm

Efter 45 år – nu lämnar den klassiska korvkiosken Malmö

Beijing8 blir två

Kyparen avskedades – var för ”fransk”

Nu öppnar Jureskogs

Här är de nominerade i Pizza-SM

De öppnar i nytt i Uppsala

McDonalds inför bordsservering

Tre ska bli sju -Taku Taku expanderar

Öl från stammen

VM-korv med namn

Ny grön våg på Max

Sushi Yama öppnar nytt i Norrköping

Sänd till en kollega

0.107