23948sdkhjf

Kockelit serverar jullunch

Den 17 december är det för fjärde året i rad dags för ”Jullunch för hemlösa” i Kungsträdgården i Stockholm. Några av Sveriges bästa kockar som Mathias Dahlgren, Paul Svensson och Niklas Ekstedt är på plats och serverar julgröt och skinkmackor för 100 kronor per person, pengar som går till Stockholms Stadsmissions verksamheter.
”Ät en betala för två” är ledorden på ”Jullunch för hemlösa” i Kungsträdgården i Stockholm. Lunchen, som kostar 100 kronor per person, är ett initiativ till förmån för Stockholms Stadsmission. Jullunchen består av julgröt och skinkmackor är gratis för människor i hemlöshet eller utsatthet.
– Nu har det gått fyra år sedan vår första jullunch för hemlösa. Det är helt fantastiskt hur väl mottaget initiativet har varit från start och hur alla ställer upp gratis med allt från tält och utrustning till mat och underhållning. Vi uppmanar alla att komma ner och möta världens mest överkvalificerade grötvärmare och skinkgriljerare för årets godaste jullunch, säger Johan Turesson och Anders Sewerin, initiativtagare till Jullunch för hemlösa.
Förra årets aktivitet samlade in 198 000 kronor, ca 18 flyttkartonger julklappar och många portioner julmat till Stockholms Stadsmissions deltagare och verksamheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.106