23948sdkhjf

Kockelit serverar jullunch

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Den 17 december är det för fjärde året i rad dags för ”Jullunch för hemlösa” i Kungsträdgården i Stockholm. Några av Sveriges bästa kockar som Mathias Dahlgren, Paul Svensson och Niklas Ekstedt är på plats och serverar julgröt och skinkmackor för 100 kronor per person, pengar som går till Stockholms Stadsmissions verksamheter.

”Ät en betala för två” är ledorden på ”Jullunch för hemlösa” i Kungsträdgården i Stockholm. Lunchen, som kostar 100 kronor per person, är ett initiativ till förmån för Stockholms Stadsmission. Jullunchen består av julgröt och skinkmackor är gratis för människor i hemlöshet eller utsatthet.
– Nu har det gått fyra år sedan vår första jullunch för hemlösa. Det är helt fantastiskt hur väl mottaget initiativet har varit från start och hur alla ställer upp gratis med allt från tält och utrustning till mat och underhållning. Vi uppmanar alla att komma ner och möta världens mest överkvalificerade grötvärmare och skinkgriljerare för årets godaste jullunch, säger Johan Turesson och Anders Sewerin, initiativtagare till Jullunch för hemlösa.
Förra årets aktivitet samlade in 198 000 kronor, ca 18 flyttkartonger julklappar och många portioner julmat till Stockholms Stadsmissions deltagare och verksamheter.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Tyska bron vill bygga restaurangbrygga

Nu återinvigs klassisk saluhall

Nyöppnar efter omfattande renovering med flera restauranger och handel.

Från Sabis till Clarion Hotel Sign

Myllymäkis meny tonsatt av Gessle

Nu introducerar Finnair ett musiksamarbete mellan kocken och artisten för att skapa optimal matupplevelse ombord.

Lanserar svensk ekologisk sriracha

Här öppnar Harrys

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Prisas ånyo för hållbarhet och envetet fokus på matsvinn

I veckan utsågs han av Vi Konsumenter till Årets Hållbarhetskock.

Arkiv

Coca Cola fick rätt mot norsk läsk

Vegetarisk rätt Söderbornas favorit

Prisas för viltmat

Hon vann Mack-SM med klimatsmartare alternativ

Stockholmsbagare bakom Sveriges bästa macka.

Trio till köpcentrum

Så vill Martin & Servera och Kronfågel minska matsvinnet

Ska ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Det här är årets bästa charkuterier

Slowfood på ny nivå

Hantverksbageri till NK Parkaden

En bransch i uppgång

Från Arla till LRF

Mejerijättens kommunikationschef efterträder Linda Segerblom på LRF.

Ny lunchresturang i Solna

De öppnar restaurang Handelshuset

Välmeriterad duo satsar på fransk bistromat och bakverk i Handelshuset i Saltsjöbaden.

Hjälp oss att utveckla RS Restauranger & Storkök

Delta i vår läsarundersökning.

O´Learys vd kliver av

Efter knappt tre år lämnar Christian Bellander vd-posten. Han får nu styrelsepost i företaget.

En lagledares julbordsfavoriter

På RS Restauranger & Storköks Facebooksida tipsar Svenska Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson om fem julbordsmåsten.

15 koncept till Kungälv

Här är kafé- och restaurangkoncepten som tar plats i Kongahälla Food Hall som öppnar i slutet av mars nästa år.

Urban Deli firar tio år med ny bar

Jobb & Karriär
Han blir ny CFO för Menigo

Ölbrist är inte ett problem – ännu

Mer vegetariskt på tallriken

Här öppnar gastropub

1

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.234