Klimatkock dömd för skogsskövling

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Marc Veyrat, är en av de franska topp-kockarna som anlitades nyligen i klimatkonferensen i Paris. Nu visar det sig att han har gjort sig skyldig till miljöbrott genom att ha avverkat 7 000 kvadratmeter skyddsklassad skog.

Marc Veyrat har illegalt förstört träd nära La Maison des Bois, (sv. Trädens hus) i franska alperna. Domstolen menar även att han har dränerat skyddade våtmarker. Marc Veyrat dömdes till betala 100 000 euro och kräver att han återställer våtmarkerna inom tre månader.

Veyrat, som vid två tillfällen tilldelats tre Michelstjärnor, framhöll att han genomförde avverkningen med syftet att skapa ett pedagogiskt center för barn. Efter förhöret sa Veyrat ursäktande att han inte står över lagen och att alla kan göra misstag, även jag.

I Paris-konferensen konstaterades nyligen att skogsavverkning är en av de största källorna till att CO2-utsläpp i atmosfären och en av de viktigaste orsakerna till global uppvärmning skriver bbc.com.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Svenska ägg kan bli dyrare efter extrema värmen

Anledningen: Ökat pris på foder.

Årets bästa viltmatsrestaurang och Årets viltmatskock utses i höst

Nomineringsprocessen är i full gång.

Läskgigant köper Sodastream

Köper kolsyreföretaget för miljarder.

Hotell Borgholm med ny ägare

I mars aviserade Karin och Owe Fransson att verksamheten var till salu och nu är det klart med ny ägare.

Därför kommer inte Max att börsnoteras

Richard Bergfors i intervju om 50-årsjubileet, satsningen utomlands och kedjans framtid.

Från Gotthards till Norrlandsoperan

Nyhetsbrev

Han går till Qvanti

Arkiv

Vill främja hållbart fiske

Kocken och kreativa ledaren kan numera också titulera sig ambassadör för hållbart fiske.

De ska sköta ruljansen på Bank Hotel

Boom för alkoholfritt öl: Upp 56 procent

Ny nod för life science och livsmedel

Mer kapital till Karma- fortsatt expansion i Europa

Sommaren innebar hög tillväxt för Alvestaglass

Snabbare med samma smakkaraktär

Han vidareutvecklar Mr Voon med nattöppen asiatisk streetbar.

Jobb & Karriär
Hon ska få fler att upptäcka Oumph

Wayne’s Coffee breddar veganskt utbud

Inför fler rätter med Oumph på menyn.

Från Sture till Brasserie 1742

Kock i modekampanj

Medgrundare av Stockholmskrogen Matateljén syns i modekedjan Uniqlos kampanj.

Läget akut för svenska flodkräftan

Men trots att arten är nära utrotning uppmanas svenskarna att prioritera den före signalkräftor.

Här öppnar Subway och Sibylla

2

Nu har sista munken sålts

MAP-packat växande trend i bagerinäringen

Hotel Rogge i nya händer

Nu startar äppelskörden

Ny chef för Stockholm Circle

Ölen kan bli dyrare

”Århundradets kock” har gått ur tiden

Paulig rekryterar ny HR-chef

Klassisk korv får klimatsmart kompanjon

Här öppnar Zócalo

Krispig fisk till city

Max vill skaka om Way out West

Coca-Cola höjer priserna

Esperanto i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.192