Senaste trenderna på Fastfood & Café och Restaurangexpo 2016

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Den 3-4 februari samlas branschens aktörer på MalmöMässan för att visa upp fastfood-, café- och restaurangbranschens senaste trender. Mötesplatsen bjuder på två fullmatade dagar med över 200 utställare, kostnadsfria seminarier, provsmakningar, tävlingar och exklusiva världsnyheter.

– På mässgolvet samlas en mix av utställare som visar upp marknadens senaste råvaror, drycker, kökutrustning, inredning och mycket mer. Nyhet 2016 är Saluhallen där mindre aktörer visar upp sitt eko-sortiment samt en dryckesavdelning med utställare som erbjuder alkoholhaltiga drycker, säger Sophia Johansson, projektchef för Fastfood & Café och Restaurangexpo 2016.

Årets upplaga har ett tydligt fokus på det ekologiska köket, närproducerade produkter och hållbarhet. Bland föredragshållarna samsas några av marknadens skarpaste och kreativa personer som har lång erfarenhet från branschen. Bland annat kommer stjärnkockarna Tareq Taylor och Titti Qvarnström, syskonduon Ulrika och Carina Brydling, trendanalytikern Lennart Wallander, dessertmästaren Joel Lindqvist, Raw-chef-gurun Victor Ingermarsson, hållbarhetsexperten Selina Juul och inspiratören Christian Bitz från Danmark.
– Seminarie- och aktivitetsprogrammet täcker verkligen in alla områden som berör branschen och vi är väldigt stolta över att kunna bjuda in våra besökare till två spännande dagar. Totalt erbjuder vi över 50 kostnadsfria seminarier, aktiviteter och unika provsmakningar, säger Sophia.

I samband med mässan lanseras ett helt nytt område – The Sweet Village. Här kommer några av Europas främsta konditorer dela med sig av sina erfarenheter av tillverkning av gelato, choklad och desserter under exklusiva workshops. Tillsammans med dessertmästaren Alain Chartier från Frankrike, Gelatomästaren Martin Gregori, Svenska konditorlandslagets Tony Olsson och konditorimästaren Johan Landerhjelm får man en gedigen insyn i tillverkningsprocessen.

– Syftet med workshopsen är att inspirera och hjälpa besökarna att bli ännu bättre på att tillverka egen vaniljkräm, gelato eller choklad från grunden. Max tre personer kan delta i varje workshop och det är redan högt tryck på anmälningarna vilket är väldigt kul, avslutar Sophia Johansson.

Läs mer om mässan här eller skriv ut ditt kostnadsfria entrékort >>


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Svenska cafékedjan till Kina

Blir kedjans största avtal genom tiderna.

Svenska senaper tog VM-guld

Kavli-senap i amerikansk stil vann guld – i USA.

Pontus Björkdahl ny hållbarhetschef på Retursystem

Prata Mat: Peter Halldén

Reitan blir postombud

Efter Gast Kavalleriet

Nyhetsbrev

Nya Restaurang Artilleriet öppnad

Trio ligger bakom ny restaurangsatsning i Armémuseum på Östermalm i Stockholm.

Arkiv

De ska främja fisk- och skaldjursbranschen

Restaurangutbildning samlas och får nya lokaler

Wolt till Gävle

Då presenteras de 32 som kvalar

Växjö-café hamnar högst

Vinhus på tillfälligt besök

Pop up-vinhus för rosévinet Cuvée Madame öppnar i Stockholm.

Australiensiska munkar kommer till Sverige

Kedjan lanserar första butiken i landet.

Sommelier-mästaren från Göteborg

Egna krav på sig själv är utvecklande, menar Emma Ziemann som nyligen kammade hem SM i Sommellerie. Möt henne i Prata Mat.

Tredje Max på orten

Erfaren vd tar över Fazer bageri

Tidigare vd för Biltema och Stockmann utses till ny vd för svenska bageriverksamheten.

Efter Ica – Handplockade matentreprenörer

Nu är ett nytt koncept klart för NK Saluhall som nu byggs om och välkomnar enskilda matentreprenörer. Varuhuset ska skapa ”gastromisk hub”.

Han är årets Alkoholnormsutmanare

Utmärkelsen delas ut av IOGT-NTO i samband med firandet av folknykterhetens dag på Skansen .

Svensk tar hög post i europeisk branschorganisation

Från Lund till Malmö

Stureplansgruppen öppnar Bank Hotel

I augusti öppnar restaurang- och hotellkoncernens nya hotell vid Nybroviken i Stockholm.

Martin & Servera möblerar om - Ska bli mer lokala

Koncernen omorganiserar inom affärsområdet Restauranghandel.

Ny kökschef på Hotell Mossbylund

Första färskpotatisen är här

Snabbmatskedjan står för bröllopsmaten

Framgång för McDonalds strategi

Restaurangerna fortsätter att växa

Restaurangerna fortsätter att växa

Nestlé och Starbucks ingår allians

Dominos till Rosengård

Han lämnar Axfood Snabbgross

McDonalds + Ubereats = sant

Kasai öppnar i Mood

Kasai öppnar i Mood

Vem blir årets Lily Bollinger?

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.119