Senaste trenderna på Fastfood & Café och Restaurangexpo 2016

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Den 3-4 februari samlas branschens aktörer på MalmöMässan för att visa upp fastfood-, café- och restaurangbranschens senaste trender. Mötesplatsen bjuder på två fullmatade dagar med över 200 utställare, kostnadsfria seminarier, provsmakningar, tävlingar och exklusiva världsnyheter.

– På mässgolvet samlas en mix av utställare som visar upp marknadens senaste råvaror, drycker, kökutrustning, inredning och mycket mer. Nyhet 2016 är Saluhallen där mindre aktörer visar upp sitt eko-sortiment samt en dryckesavdelning med utställare som erbjuder alkoholhaltiga drycker, säger Sophia Johansson, projektchef för Fastfood & Café och Restaurangexpo 2016.

Årets upplaga har ett tydligt fokus på det ekologiska köket, närproducerade produkter och hållbarhet. Bland föredragshållarna samsas några av marknadens skarpaste och kreativa personer som har lång erfarenhet från branschen. Bland annat kommer stjärnkockarna Tareq Taylor och Titti Qvarnström, syskonduon Ulrika och Carina Brydling, trendanalytikern Lennart Wallander, dessertmästaren Joel Lindqvist, Raw-chef-gurun Victor Ingermarsson, hållbarhetsexperten Selina Juul och inspiratören Christian Bitz från Danmark.
– Seminarie- och aktivitetsprogrammet täcker verkligen in alla områden som berör branschen och vi är väldigt stolta över att kunna bjuda in våra besökare till två spännande dagar. Totalt erbjuder vi över 50 kostnadsfria seminarier, aktiviteter och unika provsmakningar, säger Sophia.

I samband med mässan lanseras ett helt nytt område – The Sweet Village. Här kommer några av Europas främsta konditorer dela med sig av sina erfarenheter av tillverkning av gelato, choklad och desserter under exklusiva workshops. Tillsammans med dessertmästaren Alain Chartier från Frankrike, Gelatomästaren Martin Gregori, Svenska konditorlandslagets Tony Olsson och konditorimästaren Johan Landerhjelm får man en gedigen insyn i tillverkningsprocessen.

– Syftet med workshopsen är att inspirera och hjälpa besökarna att bli ännu bättre på att tillverka egen vaniljkräm, gelato eller choklad från grunden. Max tre personer kan delta i varje workshop och det är redan högt tryck på anmälningarna vilket är väldigt kul, avslutar Sophia Johansson.

Läs mer om mässan här eller skriv ut ditt kostnadsfria entrékort >>


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Burgerkedjan börjar med biokol

Coca-Cola sätter spelare på burken

Starbucks blir råare

Malmöbaserade företaget Get Raw inleder samarbete.

Program GastroNord 24-27 april 2018

Starbucks stänger ner och undervisar

Nedräkning inför Pizza-SM

Nyhetsbrev

Butik och restaurang till Kiruna

Arkiv

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Fler än fyrtio nya caféer

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

De öppnar Sveriges längsta salladsbar

De blev årets Convenience-butik

Härnösandsbutik känd för sina semlor vann pris.

Ta en taco när du landar

Juicekedja till Bromma

De har fått nog av duvorna

Cafékedja i konkurs

Skånska franchisekedjan är satt i konkurs på egen begäran efter att rekonstruktionen misslyckats.

Foodtruck à la Pontus

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

Burgerkedjan vill ta över Norden

Ännu en utmanare på nätmatscenen

Urban Deli stannar på marken

Slutar med flygtransporterad frukt och grönt.

Fyra rätter på fyra minuter på Centralstationen

Snabb avsmakningsmeny i specialbyggd restaurangvagn.

Napolitansk pizza till Piteå

Napolitansk pizzeria öppnar på Östermalm

Efter 45 år – nu lämnar den klassiska korvkiosken Malmö

Beijing8 blir två

Kyparen avskedades – var för ”fransk”

Nu öppnar Jureskogs

Här är de nominerade i Pizza-SM

De öppnar i nytt i Uppsala

McDonalds inför bordsservering

Tre ska bli sju -Taku Taku expanderar

Öl från stammen

VM-korv med namn

Ny grön våg på Max

Sushi Yama öppnar nytt i Norrköping

Sänd till en kollega

0.13