23948sdkhjf

Senaste trenderna på Fastfood & Café och Restaurangexpo 2016

Den 3-4 februari samlas branschens aktörer på MalmöMässan för att visa upp fastfood-, café- och restaurangbranschens senaste trender. Mötesplatsen bjuder på två fullmatade dagar med över 200 utställare, kostnadsfria seminarier, provsmakningar, tävlingar och exklusiva världsnyheter.
– På mässgolvet samlas en mix av utställare som visar upp marknadens senaste råvaror, drycker, kökutrustning, inredning och mycket mer. Nyhet 2016 är Saluhallen där mindre aktörer visar upp sitt eko-sortiment samt en dryckesavdelning med utställare som erbjuder alkoholhaltiga drycker, säger Sophia Johansson, projektchef för Fastfood & Café och Restaurangexpo 2016.

Årets upplaga har ett tydligt fokus på det ekologiska köket, närproducerade produkter och hållbarhet. Bland föredragshållarna samsas några av marknadens skarpaste och kreativa personer som har lång erfarenhet från branschen. Bland annat kommer stjärnkockarna Tareq Taylor och Titti Qvarnström, syskonduon Ulrika och Carina Brydling, trendanalytikern Lennart Wallander, dessertmästaren Joel Lindqvist, Raw-chef-gurun Victor Ingermarsson, hållbarhetsexperten Selina Juul och inspiratören Christian Bitz från Danmark.
– Seminarie- och aktivitetsprogrammet täcker verkligen in alla områden som berör branschen och vi är väldigt stolta över att kunna bjuda in våra besökare till två spännande dagar. Totalt erbjuder vi över 50 kostnadsfria seminarier, aktiviteter och unika provsmakningar, säger Sophia.

I samband med mässan lanseras ett helt nytt område – The Sweet Village. Här kommer några av Europas främsta konditorer dela med sig av sina erfarenheter av tillverkning av gelato, choklad och desserter under exklusiva workshops. Tillsammans med dessertmästaren Alain Chartier från Frankrike, Gelatomästaren Martin Gregori, Svenska konditorlandslagets Tony Olsson och konditorimästaren Johan Landerhjelm får man en gedigen insyn i tillverkningsprocessen.

– Syftet med workshopsen är att inspirera och hjälpa besökarna att bli ännu bättre på att tillverka egen vaniljkräm, gelato eller choklad från grunden. Max tre personer kan delta i varje workshop och det är redan högt tryck på anmälningarna vilket är väldigt kul, avslutar Sophia Johansson.

Läs mer om mässan här eller skriv ut ditt kostnadsfria entrékort >>
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078