23948sdkhjf

Senaste trenderna på Fastfood & Café och Restaurangexpo 2016

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Den 3-4 februari samlas branschens aktörer på MalmöMässan för att visa upp fastfood-, café- och restaurangbranschens senaste trender. Mötesplatsen bjuder på två fullmatade dagar med över 200 utställare, kostnadsfria seminarier, provsmakningar, tävlingar och exklusiva världsnyheter.

– På mässgolvet samlas en mix av utställare som visar upp marknadens senaste råvaror, drycker, kökutrustning, inredning och mycket mer. Nyhet 2016 är Saluhallen där mindre aktörer visar upp sitt eko-sortiment samt en dryckesavdelning med utställare som erbjuder alkoholhaltiga drycker, säger Sophia Johansson, projektchef för Fastfood & Café och Restaurangexpo 2016.

Årets upplaga har ett tydligt fokus på det ekologiska köket, närproducerade produkter och hållbarhet. Bland föredragshållarna samsas några av marknadens skarpaste och kreativa personer som har lång erfarenhet från branschen. Bland annat kommer stjärnkockarna Tareq Taylor och Titti Qvarnström, syskonduon Ulrika och Carina Brydling, trendanalytikern Lennart Wallander, dessertmästaren Joel Lindqvist, Raw-chef-gurun Victor Ingermarsson, hållbarhetsexperten Selina Juul och inspiratören Christian Bitz från Danmark.
– Seminarie- och aktivitetsprogrammet täcker verkligen in alla områden som berör branschen och vi är väldigt stolta över att kunna bjuda in våra besökare till två spännande dagar. Totalt erbjuder vi över 50 kostnadsfria seminarier, aktiviteter och unika provsmakningar, säger Sophia.

I samband med mässan lanseras ett helt nytt område – The Sweet Village. Här kommer några av Europas främsta konditorer dela med sig av sina erfarenheter av tillverkning av gelato, choklad och desserter under exklusiva workshops. Tillsammans med dessertmästaren Alain Chartier från Frankrike, Gelatomästaren Martin Gregori, Svenska konditorlandslagets Tony Olsson och konditorimästaren Johan Landerhjelm får man en gedigen insyn i tillverkningsprocessen.

– Syftet med workshopsen är att inspirera och hjälpa besökarna att bli ännu bättre på att tillverka egen vaniljkräm, gelato eller choklad från grunden. Max tre personer kan delta i varje workshop och det är redan högt tryck på anmälningarna vilket är väldigt kul, avslutar Sophia Johansson.

Läs mer om mässan här eller skriv ut ditt kostnadsfria entrékort >>
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Mr Cake till Göteborg

De kan bli bästa krog på White Guides gala

KFC-chef dömd för diskriminering

130 år gammalt bageri räddas

Här är finalisterna i Unga bagare 2019

Icadirektör blir vd på Martin & Servera

Tillträder senast i oktober.

Nyhetsbrev

Lista: 89 nya krogar i White Guide

Här är alla nya restauranger som tagit sig in i årets upplaga.

Arkiv

Kafékedjan öppnar i Kina

Joe & The Juice-grundaren avgår som vd

Kaspar Basse har varit den snabbväxande kedjans vd sedan starten 2002.

Nio nya Bastard Burgers-restauranger

Norrländska streetfoodkedjan i snabb expansion – och satsar på helt vegansk meny.

Fullersägt mikrobryggeri till Sverige

Vietnamesiskt på Götgatan

De tilldelas årets Gulddrakar

Gulddrakar till tre restauranger, en bar och ett kafé i Stockholm.

Mackmyra behöver pengar

Coca-Colas första nya smak på tio år

The Fishery till Täby

The Artesian gästspelar på Grand Hôtel

De blir störst på fisk i Sverige

Kvalitetsfisk och Fisk Idag går ihop och skapar Sveriges största fiskgrossist.

Björn Ulvaeus köper Hasselbacken

På väg att förverkliga sin nöjesvision på Djurgården.

Vigårda till Västerås

Ny Brisket & Friends-krog med egen öl

Prisade krögare tar sitt grillkoncept till Stockholms city.

30-40 nya restauranger i McDonald's femårsplan

Menigo omorganiserar och varslar

Här öppnar Max-restaurang nummer 122

Etablerar sig i Västervik – och snart öppnar den första restaurangen på Södermalm.

Han är årets viltkock

Gröna Lund startar restaurangskola

Årets Kombo går till Doktor Mat

Årets street food serveras av Korrito

Östermalmskafé blir Årets Coffee Shop

Världens första veganska Happy Meal

Dags för tionde Krogveckan

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Systembolaget varnar vinleverantör

Svampgruvan i Kiruna stängs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.111