Senaste trenderna på Fastfood & Café och Restaurangexpo 2016

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Den 3-4 februari samlas branschens aktörer på MalmöMässan för att visa upp fastfood-, café- och restaurangbranschens senaste trender. Mötesplatsen bjuder på två fullmatade dagar med över 200 utställare, kostnadsfria seminarier, provsmakningar, tävlingar och exklusiva världsnyheter.

– På mässgolvet samlas en mix av utställare som visar upp marknadens senaste råvaror, drycker, kökutrustning, inredning och mycket mer. Nyhet 2016 är Saluhallen där mindre aktörer visar upp sitt eko-sortiment samt en dryckesavdelning med utställare som erbjuder alkoholhaltiga drycker, säger Sophia Johansson, projektchef för Fastfood & Café och Restaurangexpo 2016.

Årets upplaga har ett tydligt fokus på det ekologiska köket, närproducerade produkter och hållbarhet. Bland föredragshållarna samsas några av marknadens skarpaste och kreativa personer som har lång erfarenhet från branschen. Bland annat kommer stjärnkockarna Tareq Taylor och Titti Qvarnström, syskonduon Ulrika och Carina Brydling, trendanalytikern Lennart Wallander, dessertmästaren Joel Lindqvist, Raw-chef-gurun Victor Ingermarsson, hållbarhetsexperten Selina Juul och inspiratören Christian Bitz från Danmark.
– Seminarie- och aktivitetsprogrammet täcker verkligen in alla områden som berör branschen och vi är väldigt stolta över att kunna bjuda in våra besökare till två spännande dagar. Totalt erbjuder vi över 50 kostnadsfria seminarier, aktiviteter och unika provsmakningar, säger Sophia.

I samband med mässan lanseras ett helt nytt område – The Sweet Village. Här kommer några av Europas främsta konditorer dela med sig av sina erfarenheter av tillverkning av gelato, choklad och desserter under exklusiva workshops. Tillsammans med dessertmästaren Alain Chartier från Frankrike, Gelatomästaren Martin Gregori, Svenska konditorlandslagets Tony Olsson och konditorimästaren Johan Landerhjelm får man en gedigen insyn i tillverkningsprocessen.

– Syftet med workshopsen är att inspirera och hjälpa besökarna att bli ännu bättre på att tillverka egen vaniljkräm, gelato eller choklad från grunden. Max tre personer kan delta i varje workshop och det är redan högt tryck på anmälningarna vilket är väldigt kul, avslutar Sophia Johansson.

Läs mer om mässan här eller skriv ut ditt kostnadsfria entrékort >>


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Svenska ägg kan bli dyrare efter extrema värmen

Anledningen: Ökat pris på foder.

Årets bästa viltmatsrestaurang och Årets viltmatskock utses i höst

Nomineringsprocessen är i full gång.

Läskgigant köper Sodastream

Köper kolsyreföretaget för miljarder.

Hotell Borgholm med ny ägare

I mars aviserade Karin och Owe Fransson att verksamheten var till salu och nu är det klart med ny ägare.

Därför kommer inte Max att börsnoteras

Richard Bergfors i intervju om 50-årsjubileet, satsningen utomlands och kedjans framtid.

Från Gotthards till Norrlandsoperan

Nyhetsbrev

Han går till Qvanti

Arkiv

Vill främja hållbart fiske

Kocken och kreativa ledaren kan numera också titulera sig ambassadör för hållbart fiske.

De ska sköta ruljansen på Bank Hotel

Boom för alkoholfritt öl: Upp 56 procent

Ny nod för life science och livsmedel

Mer kapital till Karma- fortsatt expansion i Europa

Sommaren innebar hög tillväxt för Alvestaglass

Snabbare med samma smakkaraktär

Han vidareutvecklar Mr Voon med nattöppen asiatisk streetbar.

Jobb & Karriär
Hon ska få fler att upptäcka Oumph

Wayne’s Coffee breddar veganskt utbud

Inför fler rätter med Oumph på menyn.

Från Sture till Brasserie 1742

Kock i modekampanj

Medgrundare av Stockholmskrogen Matateljén syns i modekedjan Uniqlos kampanj.

Läget akut för svenska flodkräftan

Men trots att arten är nära utrotning uppmanas svenskarna att prioritera den före signalkräftor.

Här öppnar Subway och Sibylla

2

Nu har sista munken sålts

MAP-packat växande trend i bagerinäringen

Hotel Rogge i nya händer

Nu startar äppelskörden

Ny chef för Stockholm Circle

Ölen kan bli dyrare

”Århundradets kock” har gått ur tiden

Paulig rekryterar ny HR-chef

Klassisk korv får klimatsmart kompanjon

Här öppnar Zócalo

Krispig fisk till city

Max vill skaka om Way out West

Coca-Cola höjer priserna

Esperanto i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.129