23948sdkhjf

Svagare tillväxt november 2015

Restaurangernas försäljningsvolym steg med 0,7 procent under november 2015 jämfört med samma månad föregående år. Bäst gick det för caféerna, som ökade med 9,9 procent uppger SCB. Visita och DLF förvånas över den relativt svaga tillväxten.
Majoriteten av restaurangkategorierna uppvisade positiva försäljningsvolymer under november månad, särskilt bra gick det för caféerna (+9,9 procent) och nöjesrestaurangerna (+7,4 procent). Caféerna är den kategori som haft starkast utveckling hittills under 2015, 6,5 procent. Försäljningsutvecklingen i löpande priser för den totala restaurangbranschen ökade med 3,7 procent i november, jämfört med samma månad 2014.

I sin kommentar uttrycker Visita och DLF förvåning över den i jämförelse med tidigare år relativt svaga tillväxten: "Tillväxttakten i volym var svag i november jämfört med motsvarande månad 2014. Även om tillväxttakten mellan olika månader har varierat ganska mycket sedan våren, har tillväxten sedan årets första månader varit svagare än vad vi sett de sista åren. Tillväxten i volym under perioden april till och med november var knappt två procent jämfört med motsvarande period 2014. Den svagare tillväxten ska ses i ljuset av att den allmänna konjunkturen har förstärkts, vilket förvånar.
Länk till SCB:
http://www.scb.se/sv_/Hitta-statistik/Statistik-efter-amne/Handel-med-varor-och-tjanster/Inrikeshandel/Omsattning-inom-tjanstesektorn/6629/6636/Behallare-for-Press/397389/
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.47