23948sdkhjf

Mother ny satsning av Melker & Couet

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

På torsdag den 14 januari är det dags för öppning av Melker Anderssons och Danyel Couets nya restaurang Mother med plats för 500 gäster. Adressen är nya Mästerhuset, mitt i Stockholms city.


Målgruppen för Mother är frekventa uteätare som prioriterar matupplevelsen och välbalanserad kost som bygger på smart sammansatt mat. Gästen har också möjlighet att välja en booster, som är en ingrediens som lyfter övriga delar av maten och som lyfter och förstärker rätten. Exempel på boosters är chili, vitlök, ingefära och kakao.

– Vi talar fortfarande om njutning och en gastronomisk kvalitet, men vi tror att den idag omfattar mer än smak och presentation. Att tillfredsställelsen till och med kan bli större om maten är mer balanserad. Medvetenheten om sin kropp och vad den behöver måste inte stå i konflikt med att gå ut, äta och dricka gott och träffa vännerna”, säger Danyel Couet.

Köksmästare på Mother är Martin Wall som har erfarenhet från Moderna Museets restaurang, Hornstulls restauranger och Rosendals Trädgård.

På Mother är surfplattor är kanalen där menyerna presenteras och verktyget för beställningen som görs av gästen själv.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Mr Cake till Göteborg

De kan bli bästa krog på White Guides gala

KFC-chef dömd för diskriminering

130 år gammalt bageri räddas

Här är finalisterna i Unga bagare 2019

Icadirektör blir vd på Martin & Servera

Tillträder senast i oktober.

Nyhetsbrev

Lista: 89 nya krogar i White Guide

Här är alla nya restauranger som tagit sig in i årets upplaga.

Arkiv

Kafékedjan öppnar i Kina

Joe & The Juice-grundaren avgår som vd

Kaspar Basse har varit den snabbväxande kedjans vd sedan starten 2002.

Nio nya Bastard Burgers-restauranger

Norrländska streetfoodkedjan i snabb expansion – och satsar på helt vegansk meny.

Fullersägt mikrobryggeri till Sverige

Vietnamesiskt på Götgatan

De tilldelas årets Gulddrakar

Gulddrakar till tre restauranger, en bar och ett kafé i Stockholm.

Mackmyra behöver pengar

Coca-Colas första nya smak på tio år

The Fishery till Täby

The Artesian gästspelar på Grand Hôtel

De blir störst på fisk i Sverige

Kvalitetsfisk och Fisk Idag går ihop och skapar Sveriges största fiskgrossist.

Björn Ulvaeus köper Hasselbacken

På väg att förverkliga sin nöjesvision på Djurgården.

Vigårda till Västerås

Ny Brisket & Friends-krog med egen öl

Prisade krögare tar sitt grillkoncept till Stockholms city.

30-40 nya restauranger i McDonald's femårsplan

Menigo omorganiserar och varslar

Här öppnar Max-restaurang nummer 122

Etablerar sig i Västervik – och snart öppnar den första restaurangen på Södermalm.

Han är årets viltkock

Gröna Lund startar restaurangskola

Årets Kombo går till Doktor Mat

Årets street food serveras av Korrito

Östermalmskafé blir Årets Coffee Shop

Världens första veganska Happy Meal

Dags för tionde Krogveckan

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Systembolaget varnar vinleverantör

Svampgruvan i Kiruna stängs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.145