Mother ny satsning av Melker & Couet

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

På torsdag den 14 januari är det dags för öppning av Melker Anderssons och Danyel Couets nya restaurang Mother med plats för 500 gäster. Adressen är nya Mästerhuset, mitt i Stockholms city.


Målgruppen för Mother är frekventa uteätare som prioriterar matupplevelsen och välbalanserad kost som bygger på smart sammansatt mat. Gästen har också möjlighet att välja en booster, som är en ingrediens som lyfter övriga delar av maten och som lyfter och förstärker rätten. Exempel på boosters är chili, vitlök, ingefära och kakao.

– Vi talar fortfarande om njutning och en gastronomisk kvalitet, men vi tror att den idag omfattar mer än smak och presentation. Att tillfredsställelsen till och med kan bli större om maten är mer balanserad. Medvetenheten om sin kropp och vad den behöver måste inte stå i konflikt med att gå ut, äta och dricka gott och träffa vännerna”, säger Danyel Couet.

Köksmästare på Mother är Martin Wall som har erfarenhet från Moderna Museets restaurang, Hornstulls restauranger och Rosendals Trädgård.

På Mother är surfplattor är kanalen där menyerna presenteras och verktyget för beställningen som görs av gästen själv.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

De står för kaffet

Italiensk kaffeleverantör har skrivit avtal med Stureplansgruppen.

Han blir tv-kock

Ekstedts gastronomiska möte

Pizzakedjan till Borås

Kopparbergs gjorde vinst

Ger Ikea-korvarna en match

Biltema satsar på kaféverksamheten – växer med 30 till 40 procent per år.

Nyhetsbrev

Triumf Glass kör helgpass i värmen

Arkiv

Ny ordförande i DLF

Norska ”Swish” tar över från servitörerna

Appen Vipps sköter beställningarna.

Monster ville få bort svensk logga – fick nej

Smakbruket i Tomelilla fick rätt mot energidrycksjätten.

Prata Mat:Bruce Hill

Möt Bruce Hill, kock från Kalifornien som gav försmak på sitt gästspel som äger rum i höst på Vassa Eggen.

Esperanto öppnar Sommarsalongen

När matsalen tar sommarpaus öppnar pop up-restaurang i loungen.

Årets Sibylling korad

Prisades på kedjans konvent.

Svensktillverkad Manhattan-vodka blir första på nästan 100 år

Första lagliga destilleriet sedan 1920-talet.

Här öppnar 7-eleven sin deli

Från Orkla till Klädesholmen

Nytt kafé på Friends

Stockholm Live och Zoégas i samarbete.

Ny ordförande för Fiskbranschen

Svenska kafékedjan till Kina

Blir kedjans största avtal genom tiderna.

Svenska senaper tog VM-guld

Kavli-senap i amerikansk stil vann guld – i USA.

Pontus Björkdahl ny hållbarhetschef på Retursystem

Prata Mat: Peter Halldén

Reitan blir postombud

Efter Gast Kavalleriet

1

Wolt till Gävle

Från Lund till Malmö

Första färskpotatisen är här

Snabbmatskedjan står för bröllopsmaten

Framgång för McDonalds strategi

Restaurangerna fortsätter att växa

Restaurangerna fortsätter att växa

Nestlé och Starbucks ingår allians

Dominos till Rosengård

Han lämnar Axfood Snabbgross

McDonalds + Ubereats = sant

Kasai öppnar i Mood

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.153