23948sdkhjf

Tommy Myllymäki fick akademiens guldmedalj

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Restauratören och kocken Tommy Myllymäki har fått Gastronomiska Akademiens finaste utmärkelse, guldmedalj för ”utomordentliga insatser för svensk matkultur.

Vid sin prisceremoni i Läkaresällskapets hus i Stockholm den 16 januari delade Gastronomiska Akademien ut belöningar för framstående matkulturella insatser: 
guldmedalj, silvermedalj, guldpenna och tre diplom.

Guldmedalj
Tommy Myllymäki
 för utomordentliga insatser för svensk matkultur
”
Råvarornas noggranne mästare som driver på restaurangutvecklingen med kommande stora stockholmska projekt. Har tävlat fyra gånger i Bocuse d’Or med stor framgång."

Silvermedalj
Viola Adamsson
”för utomordentliga insatser för svensk matkultur”
Doktor i nordisk gastronomi där hon lyckats höja statusen för våra nordiska mattraditioner. Mångårig kostinspiratör för skidlandslaget. Har dessutom tävlat för Sverige i grötkokning.

Guldpenna
Ann-Helen Meyer von Bremen 
”för utomordentligt författarskap på det gastronomiska området”
Undersökande matjournalist och författare av många viktiga artiklar och böcker, senast med prisbelönta ”Makten över matkassen”.

Diplom
Larsviken, syskonen Bitte Persson och Bertil Larsson med familjer, Viken
”för högklassig och historiskt förankrad potatis, där 550 sorter bevaras av åttonde generationen på familjens gård.”

Smakriket, Grönsakshallen Sorunda, Mattias Dernelid
”för marknadsföring och levererans av utvalda kvalitetsprodukter från landets rika flora av småproducenter som annars inte skulle nå sina kunder.
”

Organisationen Fairtrade Sverige, Magdalena Streijffert
”för framstående insatser med att förbättra arbets- och levnadsvillkor inom livsmedelsproduktionen världen över.
”


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Vegetarisk rätt Söderbornas favorit

Prisas för viltmat

Hon vann Mack-SM med klimatsmartare alternativ

Stockholmsbagare bakom Sveriges bästa macka.

Trio till köpcentrum

Så vill Martin & Servera och Kronfågel minska matsvinnet

Ska ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Det här är årets bästa charkuterier

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Slowfood på ny nivå

Arkiv

Hantverksbageri till NK Parkaden

En bransch i uppgång

Från Arla till LRF

Mejerijättens kommunikationschef efterträder Linda Segerblom på LRF.

Ny lunchresturang i Solna

De öppnar restaurang Handelshuset

Välmeriterad duo satsar på fransk bistromat och bakverk i Handelshuset i Saltsjöbaden.

Hjälp oss att utveckla RS Restauranger & Storkök

Delta i vår läsarundersökning.

O´Learys vd kliver av

Efter knappt tre år lämnar Christian Bellander vd-posten. Han får nu styrelsepost i företaget.

En lagledares julbordsfavoriter

På RS Restauranger & Storköks Facebooksida tipsar Svenska Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson om fem julbordsmåsten.

15 koncept till Kungälv

Här är kafé- och restaurangkoncepten som tar plats i Kongahälla Food Hall som öppnar i slutet av mars nästa år.

Tjoget i ny skrud

De förfärvar Fru Hellmans Choklad

Onlinepizza i samarbete med Axfood

Axfood Snabbgross erbjuder e-handel och upphämtning i butik till Onlinepizzas 1 500 matställen.

Kvalitetsfisk köper Danmarks största sushileverantör

Urban Deli firar tio år med ny bar

Jobb & Karriär
Han blir ny CFO för Menigo

Fairtrade fortsatte uppåt under 2017

Det såldes 81,9 miljarder Fairtrade-märkta produkter – världen över.

Champagnehuset Mumm smyckar kartongen

Samarbete med känd svensk smyckedesigner.

Ölbrist är inte ett problem – ännu

Mer vegetariskt på tallriken

Här öppnar gastropub

1

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.147