23948sdkhjf

Tommy Myllymäki fick akademiens guldmedalj

Restauratören och kocken Tommy Myllymäki har fått Gastronomiska Akademiens finaste utmärkelse, guldmedalj för ”utomordentliga insatser för svensk matkultur.
Vid sin prisceremoni i Läkaresällskapets hus i Stockholm den 16 januari delade Gastronomiska Akademien ut belöningar för framstående matkulturella insatser: 
guldmedalj, silvermedalj, guldpenna och tre diplom.

Guldmedalj
Tommy Myllymäki
 för utomordentliga insatser för svensk matkultur
”
Råvarornas noggranne mästare som driver på restaurangutvecklingen med kommande stora stockholmska projekt. Har tävlat fyra gånger i Bocuse d’Or med stor framgång."

Silvermedalj
Viola Adamsson
”för utomordentliga insatser för svensk matkultur”
Doktor i nordisk gastronomi där hon lyckats höja statusen för våra nordiska mattraditioner. Mångårig kostinspiratör för skidlandslaget. Har dessutom tävlat för Sverige i grötkokning.

Guldpenna
Ann-Helen Meyer von Bremen 
”för utomordentligt författarskap på det gastronomiska området”
Undersökande matjournalist och författare av många viktiga artiklar och böcker, senast med prisbelönta ”Makten över matkassen”.

Diplom
Larsviken, syskonen Bitte Persson och Bertil Larsson med familjer, Viken
”för högklassig och historiskt förankrad potatis, där 550 sorter bevaras av åttonde generationen på familjens gård.”

Smakriket, Grönsakshallen Sorunda, Mattias Dernelid
”för marknadsföring och levererans av utvalda kvalitetsprodukter från landets rika flora av småproducenter som annars inte skulle nå sina kunder.
”

Organisationen Fairtrade Sverige, Magdalena Streijffert
”för framstående insatser med att förbättra arbets- och levnadsvillkor inom livsmedelsproduktionen världen över.
”
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063