Tommy Myllymäki fick akademiens guldmedalj

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Restauratören och kocken Tommy Myllymäki har fått Gastronomiska Akademiens finaste utmärkelse, guldmedalj för ”utomordentliga insatser för svensk matkultur.

Vid sin prisceremoni i Läkaresällskapets hus i Stockholm den 16 januari delade Gastronomiska Akademien ut belöningar för framstående matkulturella insatser: 
guldmedalj, silvermedalj, guldpenna och tre diplom.

Guldmedalj
Tommy Myllymäki
 för utomordentliga insatser för svensk matkultur
”
Råvarornas noggranne mästare som driver på restaurangutvecklingen med kommande stora stockholmska projekt. Har tävlat fyra gånger i Bocuse d’Or med stor framgång."

Silvermedalj
Viola Adamsson
”för utomordentliga insatser för svensk matkultur”
Doktor i nordisk gastronomi där hon lyckats höja statusen för våra nordiska mattraditioner. Mångårig kostinspiratör för skidlandslaget. Har dessutom tävlat för Sverige i grötkokning.

Guldpenna
Ann-Helen Meyer von Bremen 
”för utomordentligt författarskap på det gastronomiska området”
Undersökande matjournalist och författare av många viktiga artiklar och böcker, senast med prisbelönta ”Makten över matkassen”.

Diplom
Larsviken, syskonen Bitte Persson och Bertil Larsson med familjer, Viken
”för högklassig och historiskt förankrad potatis, där 550 sorter bevaras av åttonde generationen på familjens gård.”

Smakriket, Grönsakshallen Sorunda, Mattias Dernelid
”för marknadsföring och levererans av utvalda kvalitetsprodukter från landets rika flora av småproducenter som annars inte skulle nå sina kunder.
”

Organisationen Fairtrade Sverige, Magdalena Streijffert
”för framstående insatser med att förbättra arbets- och levnadsvillkor inom livsmedelsproduktionen världen över.
”


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Svenska ägg kan bli dyrare efter extrema värmen

Anledningen: Ökat pris på foder.

Årets bästa viltmatsrestaurang och Årets viltmatskock utses i höst

Nomineringsprocessen är i full gång.

Läskgigant köper Sodastream

Köper kolsyreföretaget för miljarder.

Hotell Borgholm med ny ägare

I mars aviserade Karin och Owe Fransson att verksamheten var till salu och nu är det klart med ny ägare.

Därför kommer inte Max att börsnoteras

Richard Bergfors i intervju om 50-årsjubileet, satsningen utomlands och kedjans framtid.

Från Gotthards till Norrlandsoperan

Nyhetsbrev

Han går till Qvanti

Arkiv

Vill främja hållbart fiske

Kocken och kreativa ledaren kan numera också titulera sig ambassadör för hållbart fiske.

De ska sköta ruljansen på Bank Hotel

Boom för alkoholfritt öl: Upp 56 procent

Ny nod för life science och livsmedel

Mer kapital till Karma- fortsatt expansion i Europa

Sommaren innebar hög tillväxt för Alvestaglass

Snabbare med samma smakkaraktär

Han vidareutvecklar Mr Voon med nattöppen asiatisk streetbar.

Jobb & Karriär
Hon ska få fler att upptäcka Oumph

Wayne’s Coffee breddar veganskt utbud

Inför fler rätter med Oumph på menyn.

Från Sture till Brasserie 1742

Kock i modekampanj

Medgrundare av Stockholmskrogen Matateljén syns i modekedjan Uniqlos kampanj.

Läget akut för svenska flodkräftan

Men trots att arten är nära utrotning uppmanas svenskarna att prioritera den före signalkräftor.

Här öppnar Subway och Sibylla

2

Nu har sista munken sålts

MAP-packat växande trend i bagerinäringen

Hotel Rogge i nya händer

Nu startar äppelskörden

Ny chef för Stockholm Circle

Ölen kan bli dyrare

”Århundradets kock” har gått ur tiden

Paulig rekryterar ny HR-chef

Klassisk korv får klimatsmart kompanjon

Här öppnar Zócalo

Krispig fisk till city

Max vill skaka om Way out West

Coca-Cola höjer priserna

Esperanto i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.153