Tommy Myllymäki fick akademiens guldmedalj

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Restauratören och kocken Tommy Myllymäki har fått Gastronomiska Akademiens finaste utmärkelse, guldmedalj för ”utomordentliga insatser för svensk matkultur.

Vid sin prisceremoni i Läkaresällskapets hus i Stockholm den 16 januari delade Gastronomiska Akademien ut belöningar för framstående matkulturella insatser: 
guldmedalj, silvermedalj, guldpenna och tre diplom.

Guldmedalj
Tommy Myllymäki
 för utomordentliga insatser för svensk matkultur
”
Råvarornas noggranne mästare som driver på restaurangutvecklingen med kommande stora stockholmska projekt. Har tävlat fyra gånger i Bocuse d’Or med stor framgång."

Silvermedalj
Viola Adamsson
”för utomordentliga insatser för svensk matkultur”
Doktor i nordisk gastronomi där hon lyckats höja statusen för våra nordiska mattraditioner. Mångårig kostinspiratör för skidlandslaget. Har dessutom tävlat för Sverige i grötkokning.

Guldpenna
Ann-Helen Meyer von Bremen 
”för utomordentligt författarskap på det gastronomiska området”
Undersökande matjournalist och författare av många viktiga artiklar och böcker, senast med prisbelönta ”Makten över matkassen”.

Diplom
Larsviken, syskonen Bitte Persson och Bertil Larsson med familjer, Viken
”för högklassig och historiskt förankrad potatis, där 550 sorter bevaras av åttonde generationen på familjens gård.”

Smakriket, Grönsakshallen Sorunda, Mattias Dernelid
”för marknadsföring och levererans av utvalda kvalitetsprodukter från landets rika flora av småproducenter som annars inte skulle nå sina kunder.
”

Organisationen Fairtrade Sverige, Magdalena Streijffert
”för framstående insatser med att förbättra arbets- och levnadsvillkor inom livsmedelsproduktionen världen över.
”


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Nu ska alla caféer bli lättillgängliga

Stor norsk pizzakedja tar in svenskt protein

Medalj till Rasta Groups grundare

På måndagen förärades Rasta Groups grundare näringslivsmedalj av Kungliga Patriotiska Sällskapet.

Läskförsäljningen sjönk som en sten

Burgerkedjan börjar med biokol

Coca-Cola sätter spelare på burken

Nyhetsbrev

Starbucks blir råare

Malmöbaserade företaget Get Raw inleder samarbete.

Arkiv

Program GastroNord 24-27 april 2018

Starbucks stänger ner och undervisar

Nedräkning inför Pizza-SM

Butik och restaurang till Kiruna

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Fler än fyrtio nya caféer

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

De öppnar Sveriges längsta salladsbar

De blev årets Convenience-butik

Härnösandsbutik känd för sina semlor vann pris.

Ta en taco när du landar

Juicekedja till Bromma

De har fått nog av duvorna

Cafékedja i konkurs

Skånska franchisekedjan är satt i konkurs på egen begäran efter att rekonstruktionen misslyckats.

Foodtruck à la Pontus

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

Burgerkedjan vill ta över Norden

Ännu en utmanare på nätmatscenen

Napolitansk pizza till Piteå

Efter 45 år – nu lämnar den klassiska korvkiosken Malmö

Beijing8 blir två

Kyparen avskedades – var för ”fransk”

Nu öppnar Jureskogs

Här är de nominerade i Pizza-SM

De öppnar i nytt i Uppsala

McDonalds inför bordsservering

Tre ska bli sju -Taku Taku expanderar

Öl från stammen

VM-korv med namn

Ny grön våg på Max

Sänd till en kollega

0.122