23948sdkhjf

EM-brons till Svenska Konditorlandslaget

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Det Svenska Konditorlandslagets är nu klara för konditor-VM. För Sverige tävlade Maria Grave och Lina Östberg och lyckades med målsättningen att placera laget som en av de tre bästa nationerna och därmed direktkvalificera Sverige till Coupe de monde de la Patisserie, i januari 2017.

I årets Europamästerskap tävlade Sverige mot konditorlandslag från Danmark, Spanien, Belgien, Schweiz, Ryssland, Libanon och Turkiet. Under 5 timmar tillverkade lagen en sockerskulptur, en chokladskulptur (skulpterad utifrån ett 23 kg tungt chokladblock) en tallriksdessert i 10 portioner och en glasstårta. Sverige är nu tillsammans med Belgien och Danmark direktkvalificerade till VM i Lyon som äger rum januari 2017.

1:a plats – Belgien, 2:a plats – Danmark, 3:e plats - Sverige.
Laget backades upp av Coach Martin Isaksson, lagledare Tony Olsson, Ronny Latva som kommer skapa isskulpturen på VM, Helena Henriksson som gjorde alla delar i sockermassa att ta med in i tävlingen samt eleverna Bella och Johnny som stöttade med kringservice, disk och vägning m.m.

Sveriges tävlingsbidrag – tema Studio 54
90 cm hög chokladskulptur med bland annat frihetsgudinnan färgad som en glödande solnedgång.

125 cm hög Empire State Building uthugget av ett 23 kilo tungt chokladblock.

Dessert på choklad, kokos, mango och passion.

Sockerskulptur gjord på 20 kilo socker; ingången till Studio 54 med ett stigande dansgolv där discokungen och discokulan snurrade runt allt lika högt som chokladskulpturen.

Körsbärsröd glasstårta bestående av en yoghurtglass, körsbär- och rödvinbärssorbet, pistageparfait och en körsbörsmarmelad, serverat på en hasselnöt/pistagebotten.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Nyhetsbrev

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Arkiv

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Pizza Hut tappar långvarig vd

Cateringföretag vill expandera

Ny grillrestaurang på Avenyn

The Prime Grill del av en förnyelseprocess som pågår i hela området.

Antalet krogkonkurser ökade kraftigt 2018

Svenska Ägg: Det finns en marknad för hönskött

Sju av tio svenskar äter eller kan tänka sig äta hönskött, enligt undersökning.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Brott mot livsmedelslagen kan ge fängelse

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Lanserar ersättning för plastsugrör

Ny Sushi Yama i Linköping

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.088