23948sdkhjf

EM-brons till Svenska Konditorlandslaget

Det Svenska Konditorlandslagets är nu klara för konditor-VM. För Sverige tävlade Maria Grave och Lina Östberg och lyckades med målsättningen att placera laget som en av de tre bästa nationerna och därmed direktkvalificera Sverige till Coupe de monde de la Patisserie, i januari 2017.
I årets Europamästerskap tävlade Sverige mot konditorlandslag från Danmark, Spanien, Belgien, Schweiz, Ryssland, Libanon och Turkiet. Under 5 timmar tillverkade lagen en sockerskulptur, en chokladskulptur (skulpterad utifrån ett 23 kg tungt chokladblock) en tallriksdessert i 10 portioner och en glasstårta. Sverige är nu tillsammans med Belgien och Danmark direktkvalificerade till VM i Lyon som äger rum januari 2017.

1:a plats – Belgien, 2:a plats – Danmark, 3:e plats - Sverige.
Laget backades upp av Coach Martin Isaksson, lagledare Tony Olsson, Ronny Latva som kommer skapa isskulpturen på VM, Helena Henriksson som gjorde alla delar i sockermassa att ta med in i tävlingen samt eleverna Bella och Johnny som stöttade med kringservice, disk och vägning m.m.

Sveriges tävlingsbidrag – tema Studio 54
90 cm hög chokladskulptur med bland annat frihetsgudinnan färgad som en glödande solnedgång.

125 cm hög Empire State Building uthugget av ett 23 kilo tungt chokladblock.

Dessert på choklad, kokos, mango och passion.

Sockerskulptur gjord på 20 kilo socker; ingången till Studio 54 med ett stigande dansgolv där discokungen och discokulan snurrade runt allt lika högt som chokladskulpturen.

Körsbärsröd glasstårta bestående av en yoghurtglass, körsbär- och rödvinbärssorbet, pistageparfait och en körsbörsmarmelad, serverat på en hasselnöt/pistagebotten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094