23948sdkhjf

EM-brons till Svenska Konditorlandslaget

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Det Svenska Konditorlandslagets är nu klara för konditor-VM. För Sverige tävlade Maria Grave och Lina Östberg och lyckades med målsättningen att placera laget som en av de tre bästa nationerna och därmed direktkvalificera Sverige till Coupe de monde de la Patisserie, i januari 2017.

I årets Europamästerskap tävlade Sverige mot konditorlandslag från Danmark, Spanien, Belgien, Schweiz, Ryssland, Libanon och Turkiet. Under 5 timmar tillverkade lagen en sockerskulptur, en chokladskulptur (skulpterad utifrån ett 23 kg tungt chokladblock) en tallriksdessert i 10 portioner och en glasstårta. Sverige är nu tillsammans med Belgien och Danmark direktkvalificerade till VM i Lyon som äger rum januari 2017.

1:a plats – Belgien, 2:a plats – Danmark, 3:e plats - Sverige.
Laget backades upp av Coach Martin Isaksson, lagledare Tony Olsson, Ronny Latva som kommer skapa isskulpturen på VM, Helena Henriksson som gjorde alla delar i sockermassa att ta med in i tävlingen samt eleverna Bella och Johnny som stöttade med kringservice, disk och vägning m.m.

Sveriges tävlingsbidrag – tema Studio 54
90 cm hög chokladskulptur med bland annat frihetsgudinnan färgad som en glödande solnedgång.

125 cm hög Empire State Building uthugget av ett 23 kilo tungt chokladblock.

Dessert på choklad, kokos, mango och passion.

Sockerskulptur gjord på 20 kilo socker; ingången till Studio 54 med ett stigande dansgolv där discokungen och discokulan snurrade runt allt lika högt som chokladskulpturen.

Körsbärsröd glasstårta bestående av en yoghurtglass, körsbär- och rödvinbärssorbet, pistageparfait och en körsbörsmarmelad, serverat på en hasselnöt/pistagebotten.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Matleveranstjänst till Göteborg

De deltar i Nordic Organic Food Fair-mässan

De visar upp trender inom ekologisk mat på Malmömässan.

Han öppnar i Teatern

Matscen får tillskott av mer veganskt.

Ölbrist i klimatförändringarnas spår

Förutom brist på den populära rusdrycken väntas även priserna stiga.

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Nyhetsbrev

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Arkiv

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Bagerikedja mer innehållstransparenta

Sibylla där två vägar möts

Ny franchisetagare räknar med att 20 000 fordon varav mycket ren yrkestrafik ska borga för gott gästunderlag.

Kock i matkassesamarbete

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Frantzén öppnar i Astoria

Öppnar brasseri i tidigare biograf på Nybrogatan i Stockholm.

Årets konditor mest nöjd med desserten

Nääs Fabrikers konditor Disa Molin gick segrande ur striden.

Vann med havsabborre

Tog hem europeisk tävling för kockar inom mötesindustrin, Copper Skillet.

Bro Burger öppnar nytt

Två gånger gästspel

Renässans för kålroten

Här växer Max - öppnar fjärde restaurangen i Örebro

Burgerkedja på offensiven

De kan vinna Utstickarpriset 2018

Urban Deli snor ny vd från Ica

Axfoods-bolaget Urban Deli rekryterar Icas affärsområdeschef för färskvaror. ”Tar med mig mycket kunskap.”

Explosionen: Öppnar 104 butiker

Sju till nio butiker i veckan öppnas när kedjan nu sätter igång en enorm butiksexpansion för att konkurrera med restauranger och dagligvaruhandel. ”De har nog inte insett hur farliga vi blir”.

Sju miljoner bullar under en dag

Årets Fjällkock korad

Framtidslöfte - bästa commis utsedd

De vann för hållbarhetsarbete

Han är ny vd för Södra Teatern

Långa köer kostar 16,4 miljarder

Så ska Max minska klimatutsläppen

Växtbaserat på gourmetnivå

Oumph till Pizza Hut

Färdiglagat à la Operakällaren

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.121