Magnus Nilsson bland världens 100 bästa kockar

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Det nordiska undret på restaurangfronten märks inte så tydligt när två- och trestjärniga Michelinkockar har röstat fram vilka som är de 100 bästa kockarna i världen just nu. Totalt tre nordiska kockar finns bland de hundra. Ingen nordisk kock på topp tio, bäst placerar sig RENE REDZEPI, Noma som nummer 12.

Noterat är att Alain Ducassse håller sig kvar bland de tio bästa. RENE REDZEPI, Noma plats tolv är den bäste nordiske kocken enligt listan. Magnus Nilsson, Fäviken är ensam svensk kock på listan och har rankats som nummer 67. RASMUS KOFOED, Geranium. kommer på plats 99.

Michel BRAS, Le Suquet, Laguiole, Frankrike.
Pierre GAGNAIRE, Restaurant Pierre Gagnaire, Paris.
Seiji YAMAMOTO, Nihonryori Ryugin, Japan.
Alain DUCASSE, Louis XV Alain Ducasse, Monaco.
Pascal BARBOT, L’Astrance, Paris.
Eric FRECHON,Epicure ,Paris, Frankrike.
Emmanuel RENAUT, Flocons de Sel – Megève, Frankrike,
Martin BERASATEGUI, Spanien.
Benoît VIOLIER, Hôtel de Ville Crissier, Schweiz,
Joan ROCA, El Celler de Can Roca, Gerona, Spanien.

Den franska proffstidningen « Le Chef », som gör listan över världens 100 bästa chefer där bara kockar får rösta har presenterat sitt resultat. Mellan oktober förra året till den 6 januari 2016 har 528 kockar från två och tre stjärniga Michelinrestauranger svarat på frågan vilka är de fem kockarna som nu är de bästa personerna, som lever upp till yrkets värderingar , som skapar god mat och vars restaurang är ett måste att besöka.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Svenska ägg kan bli dyrare efter extrema värmen

Anledningen: Ökat pris på foder.

Årets bästa viltmatsrestaurang och Årets viltmatskock utses i höst

Nomineringsprocessen är i full gång.

Läskgigant köper Sodastream

Köper kolsyreföretaget för miljarder.

Hotell Borgholm med ny ägare

I mars aviserade Karin och Owe Fransson att verksamheten var till salu och nu är det klart med ny ägare.

Därför kommer inte Max att börsnoteras

Richard Bergfors i intervju om 50-årsjubileet, satsningen utomlands och kedjans framtid.

Från Gotthards till Norrlandsoperan

Nyhetsbrev

Han går till Qvanti

Arkiv

Vill främja hållbart fiske

Kocken och kreativa ledaren kan numera också titulera sig ambassadör för hållbart fiske.

De ska sköta ruljansen på Bank Hotel

Boom för alkoholfritt öl: Upp 56 procent

Ny nod för life science och livsmedel

Mer kapital till Karma- fortsatt expansion i Europa

Sommaren innebar hög tillväxt för Alvestaglass

Snabbare med samma smakkaraktär

Han vidareutvecklar Mr Voon med nattöppen asiatisk streetbar.

Jobb & Karriär
Hon ska få fler att upptäcka Oumph

Wayne’s Coffee breddar veganskt utbud

Inför fler rätter med Oumph på menyn.

Från Sture till Brasserie 1742

Kock i modekampanj

Medgrundare av Stockholmskrogen Matateljén syns i modekedjan Uniqlos kampanj.

Läget akut för svenska flodkräftan

Men trots att arten är nära utrotning uppmanas svenskarna att prioritera den före signalkräftor.

Här öppnar Subway och Sibylla

2

Nu har sista munken sålts

MAP-packat växande trend i bagerinäringen

Hotel Rogge i nya händer

Nu startar äppelskörden

Ny chef för Stockholm Circle

Ölen kan bli dyrare

”Århundradets kock” har gått ur tiden

Paulig rekryterar ny HR-chef

Klassisk korv får klimatsmart kompanjon

Här öppnar Zócalo

Krispig fisk till city

Max vill skaka om Way out West

Coca-Cola höjer priserna

Esperanto i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.122