23948sdkhjf

Magnus Nilsson bland världens 100 bästa kockar

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Det nordiska undret på restaurangfronten märks inte så tydligt när två- och trestjärniga Michelinkockar har röstat fram vilka som är de 100 bästa kockarna i världen just nu. Totalt tre nordiska kockar finns bland de hundra. Ingen nordisk kock på topp tio, bäst placerar sig RENE REDZEPI, Noma som nummer 12.

Noterat är att Alain Ducassse håller sig kvar bland de tio bästa. RENE REDZEPI, Noma plats tolv är den bäste nordiske kocken enligt listan. Magnus Nilsson, Fäviken är ensam svensk kock på listan och har rankats som nummer 67. RASMUS KOFOED, Geranium. kommer på plats 99.

Michel BRAS, Le Suquet, Laguiole, Frankrike.
Pierre GAGNAIRE, Restaurant Pierre Gagnaire, Paris.
Seiji YAMAMOTO, Nihonryori Ryugin, Japan.
Alain DUCASSE, Louis XV Alain Ducasse, Monaco.
Pascal BARBOT, L’Astrance, Paris.
Eric FRECHON,Epicure ,Paris, Frankrike.
Emmanuel RENAUT, Flocons de Sel – Megève, Frankrike,
Martin BERASATEGUI, Spanien.
Benoît VIOLIER, Hôtel de Ville Crissier, Schweiz,
Joan ROCA, El Celler de Can Roca, Gerona, Spanien.

Den franska proffstidningen « Le Chef », som gör listan över världens 100 bästa chefer där bara kockar får rösta har presenterat sitt resultat. Mellan oktober förra året till den 6 januari 2016 har 528 kockar från två och tre stjärniga Michelinrestauranger svarat på frågan vilka är de fem kockarna som nu är de bästa personerna, som lever upp till yrkets värderingar , som skapar god mat och vars restaurang är ett måste att besöka.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Tyska bron vill bygga restaurangbrygga

Nu återinvigs klassisk saluhall

Nyöppnar efter omfattande renovering med flera restauranger och handel.

Från Sabis till Clarion Hotel Sign

Myllymäkis meny tonsatt av Gessle

Nu introducerar Finnair ett musiksamarbete mellan kocken och artisten för att skapa optimal matupplevelse ombord.

Lanserar svensk ekologisk sriracha

Här öppnar Harrys

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Prisas ånyo för hållbarhet och envetet fokus på matsvinn

I veckan utsågs han av Vi Konsumenter till Årets Hållbarhetskock.

Arkiv

Coca Cola fick rätt mot norsk läsk

Vegetarisk rätt Söderbornas favorit

Prisas för viltmat

Hon vann Mack-SM med klimatsmartare alternativ

Stockholmsbagare bakom Sveriges bästa macka.

Trio till köpcentrum

Så vill Martin & Servera och Kronfågel minska matsvinnet

Ska ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Det här är årets bästa charkuterier

Slowfood på ny nivå

Hantverksbageri till NK Parkaden

En bransch i uppgång

Från Arla till LRF

Mejerijättens kommunikationschef efterträder Linda Segerblom på LRF.

Ny lunchresturang i Solna

De öppnar restaurang Handelshuset

Välmeriterad duo satsar på fransk bistromat och bakverk i Handelshuset i Saltsjöbaden.

Hjälp oss att utveckla RS Restauranger & Storkök

Delta i vår läsarundersökning.

O´Learys vd kliver av

Efter knappt tre år lämnar Christian Bellander vd-posten. Han får nu styrelsepost i företaget.

En lagledares julbordsfavoriter

På RS Restauranger & Storköks Facebooksida tipsar Svenska Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson om fem julbordsmåsten.

15 koncept till Kungälv

Här är kafé- och restaurangkoncepten som tar plats i Kongahälla Food Hall som öppnar i slutet av mars nästa år.

Urban Deli firar tio år med ny bar

Jobb & Karriär
Han blir ny CFO för Menigo

Ölbrist är inte ett problem – ännu

Mer vegetariskt på tallriken

Här öppnar gastropub

1

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.159