23948sdkhjf

Magnus Nilsson bland världens 100 bästa kockar

Det nordiska undret på restaurangfronten märks inte så tydligt när två- och trestjärniga Michelinkockar har röstat fram vilka som är de 100 bästa kockarna i världen just nu. Totalt tre nordiska kockar finns bland de hundra. Ingen nordisk kock på topp tio, bäst placerar sig RENE REDZEPI, Noma som nummer 12.
Noterat är att Alain Ducassse håller sig kvar bland de tio bästa. RENE REDZEPI, Noma plats tolv är den bäste nordiske kocken enligt listan. Magnus Nilsson, Fäviken är ensam svensk kock på listan och har rankats som nummer 67. RASMUS KOFOED, Geranium. kommer på plats 99.

Michel BRAS, Le Suquet, Laguiole, Frankrike.
Pierre GAGNAIRE, Restaurant Pierre Gagnaire, Paris.
Seiji YAMAMOTO, Nihonryori Ryugin, Japan.
Alain DUCASSE, Louis XV Alain Ducasse, Monaco.
Pascal BARBOT, L’Astrance, Paris.
Eric FRECHON,Epicure ,Paris, Frankrike.
Emmanuel RENAUT, Flocons de Sel – Megève, Frankrike,
Martin BERASATEGUI, Spanien.
Benoît VIOLIER, Hôtel de Ville Crissier, Schweiz,
Joan ROCA, El Celler de Can Roca, Gerona, Spanien.

Den franska proffstidningen « Le Chef », som gör listan över världens 100 bästa chefer där bara kockar får rösta har presenterat sitt resultat. Mellan oktober förra året till den 6 januari 2016 har 528 kockar från två och tre stjärniga Michelinrestauranger svarat på frågan vilka är de fem kockarna som nu är de bästa personerna, som lever upp till yrkets värderingar , som skapar god mat och vars restaurang är ett måste att besöka.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094