Svensk ny vd på norska Britannia Hotel

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Mikael Forselius har anställts som ny hotelldirektör på Reitan-ägda Britannia Hotel i Trondheim, Norge. Reitangruppen äger hotellet sedan november i fjol,

Sundsvallsfödde Mikael Forselius, verksam i Norge sedan 20 år har anställts som ny hotelldirektör på hotellklassikern Britannia Hotel i Trondheim, där han börjar sin tjänst i början av nästa år. Hotellet är för närvarande stängt och genomgår en stor renovering.

Mikael Forselius är utbildad kock och har bland annat varit anställd på Grand Hotel i Stockholm. De senaste åren har han var administrativ direktör for Röros Hotell Eiendom AS og Röros Hotell AS. Britannias nye hotelldirektör är känd som en populär föredragshållare inom matkultur och givit flera kokböcker, medverkat i TV och erhållit flera gastronomiska utmärkelser.

"- Dette er hele Norges hvite svane. Vi skal blankpolere diamanten, og til den jobben er det logisk å involvere lokale krefter og samarbeidspartnere som har et bankende hjerte for Trondheim. Siden jeg var 14 år har jeg hatt en drøm om å eie det praktfulle Britannia og nå skal vi løfte det slik at hele byen blir stolt av hotellet", säger Odd Reitan i en kommentar till adressa. no.



Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Nu ska alla caféer bli lättillgängliga

Stor norsk pizzakedja tar in svenskt protein

Medalj till Rasta Groups grundare

På måndagen förärades Rasta Groups grundare näringslivsmedalj av Kungliga Patriotiska Sällskapet.

Läskförsäljningen sjönk som en sten

Burgerkedjan börjar med biokol

Coca-Cola sätter spelare på burken

Nyhetsbrev

Starbucks blir råare

Malmöbaserade företaget Get Raw inleder samarbete.

Arkiv

Program GastroNord 24-27 april 2018

Starbucks stänger ner och undervisar

Nedräkning inför Pizza-SM

Butik och restaurang till Kiruna

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Fler än fyrtio nya caféer

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

De öppnar Sveriges längsta salladsbar

De blev årets Convenience-butik

Härnösandsbutik känd för sina semlor vann pris.

Ta en taco när du landar

Juicekedja till Bromma

De har fått nog av duvorna

Cafékedja i konkurs

Skånska franchisekedjan är satt i konkurs på egen begäran efter att rekonstruktionen misslyckats.

Foodtruck à la Pontus

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

Burgerkedjan vill ta över Norden

Ännu en utmanare på nätmatscenen

Napolitansk pizza till Piteå

Efter 45 år – nu lämnar den klassiska korvkiosken Malmö

Beijing8 blir två

Kyparen avskedades – var för ”fransk”

Nu öppnar Jureskogs

Här är de nominerade i Pizza-SM

De öppnar i nytt i Uppsala

McDonalds inför bordsservering

Tre ska bli sju -Taku Taku expanderar

Öl från stammen

VM-korv med namn

Ny grön våg på Max

Sänd till en kollega

0.115