Visst får man älska korv!

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Under mässan Sthlm Food & Wine, som startar den här veckan på Stockholmsmässan, arrangerar Korvakademien ett seminarium under rubriken ”Visst får man älska korv”, om korv idag och i framtiden.

Våra livsmedel diskuteras ständigt ur hälsosynpunkt allteftersom nya rön om mat och hälsa kommer fram. Idag handlar det för korvens del framför allt om tre frågor – hur mycket salt och hur mycket rött och processat kött bör måltider innehålla och hur ofta kan vi ge våra barn korv?

Detta tar Korvakademien fasta på genom att arrangera ett seminarium om korv i anslutning till mässan Sthlm Food&Wine den 10-13 november på Stockholmsmässan. Rubriken är ”Visst får man älska korv!” och moderator är Maria Forshufvud, vd,Svenskmärkning AB och ledamot i Korvakademien. Bland programpunkterna finns:

- Mer eller mindre salt i korven? Vad har hänt sedan 2013? Färska resultat

från Konsumentföreningen Stockholm nya saltundersökning presenteras av projektledare Minna Hellman.

- Har korven en plats i dagens matvanor? Professor Tommy Cederholm, Uppsala Universitet är expert på näringsfrågor och folkhälsa och reder ut begreppen om korv ur ett hälsoperspektiv.

- Korv varje dag? Kristina Nordqvist, dietist, om god och bra mat till våra barn.

Framtidens korv! Christina Möller, preses i Korvakademien, spanar in i framtiden.
- Provsmakning! Roland Persson, Årets Kock 1990 och ledamot i Korvakademien, serverar en korv med låg salthalt. Här kan man få prova de nya korvarna med grönsaker, frön och gryn.

Seminariet äger rum på Stockholmsmässan den 11 november, kl 13-14.


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

De ska fixa mackan i Stockholm

Onlinepizza kör godis åt Hemmakväll

Löfbergs nyöppnar

Quorns passning till KFC i kycklingkris

Boulebar med ny delägare

Investeringsbolag går in som ny delägare Pied Tanca Group.

KFC har stora kycklingproblem i Storbritannien

Fler än 500 av 900 Kentucky fried chicken-restauranger i landet har tillfälligt stängt på grund av leveransproblem.

Nyhetsbrev

Äggröra hos Preem

Arkiv

Snart påbörjas Trocadero-flytten

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.

Linnea & Basilika öppnar nytt

De tävlar i Årets bagare

Karma till Storbritannien

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Juicekedja till Linden

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Duni köper förpackningsbolag

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Premiär för Eataly

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sänd till en kollega

0.178