Kockar tävlar i ekomatlagning

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

På onsdag den 16 november och torsdag den 17 november är det dags för det ekologiskt inriktade kockarna att göra upp om mästartitlarna på Nordic Organic Food Fair. Först tävlar de svenska kockarna, sedan gör vinnarna upp med ekokockar från grannländerna i Nordic Organic Chef of the Year.



Nordic Organic Chef of the Year är tävlingen som korar Nordens Bästa Ekologiska Matlagare och som drivs av föreningen Ekokockar. Tävlingen sker i två etapper för två olika lag på onsdagen avgörs vilka svenska kockarlag som går vidare till Nordic Organic Chef. Varje nordiskt land har utsett sin tävlande, i Sverige görs detta genom tävlingen Årets Ekokock som äger rum dagen innan.

Tävlande lag i Sweden’s Young Organic Chefs of the Year

Lag 1: Stockholms Internationella Restaurangskola –

Louise, Elin & Hanna

Lag 2: Fridhemsgymnasiet, Umeå – Elina, Linnea & Malin

Lag 3: Tannbergskolan, Lycksele – Johanna, Moa & Ebba

Lag 4: Ester Mosessons Gymnasium, Göteborg – William, Marcus & Edwin

Lag 5: Ryssbygymnasiet – Anton, Jenny & Patri

Lag 6: Lyckseles – Johan, Kristoffer & Natalie

Tävlande kockar i Sweden’s Organic Chef of the Year

• Patrik Sewerin, Gunnebo Kaffehus & Krog, Mölndal

• Jonas Alvin, Stångs Magasin, Linköping

• Mats-Peter Kristiansen, Spira Foods, Göteborg

• Viktor Arabzadeh, Upper House, Göteborg

• Rasmus Johansen, Clarion Live, Malmö

• Jonas Heimbrand, Gunnebo Kaffehus & Krog, Mölndal

Resultaten komme
r att presenteras här på foodnet.se



Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

De ska fixa mackan i Stockholm

Onlinepizza kör godis åt Hemmakväll

Löfbergs nyöppnar

Quorns passning till KFC i kycklingkris

Boulebar med ny delägare

Investeringsbolag går in som ny delägare Pied Tanca Group.

KFC har stora kycklingproblem i Storbritannien

Fler än 500 av 900 Kentucky fried chicken-restauranger i landet har tillfälligt stängt på grund av leveransproblem.

Nyhetsbrev

Äggröra hos Preem

Arkiv

Snart påbörjas Trocadero-flytten

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.

Linnea & Basilika öppnar nytt

De tävlar i Årets bagare

Karma till Storbritannien

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Juicekedja till Linden

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Duni köper förpackningsbolag

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Premiär för Eataly

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sänd till en kollega

0.153