Kockar tävlar i ekomatlagning

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

På onsdag den 16 november och torsdag den 17 november är det dags för det ekologiskt inriktade kockarna att göra upp om mästartitlarna på Nordic Organic Food Fair. Först tävlar de svenska kockarna, sedan gör vinnarna upp med ekokockar från grannländerna i Nordic Organic Chef of the Year.



Nordic Organic Chef of the Year är tävlingen som korar Nordens Bästa Ekologiska Matlagare och som drivs av föreningen Ekokockar. Tävlingen sker i två etapper för två olika lag på onsdagen avgörs vilka svenska kockarlag som går vidare till Nordic Organic Chef. Varje nordiskt land har utsett sin tävlande, i Sverige görs detta genom tävlingen Årets Ekokock som äger rum dagen innan.

Tävlande lag i Sweden’s Young Organic Chefs of the Year

Lag 1: Stockholms Internationella Restaurangskola –

Louise, Elin & Hanna

Lag 2: Fridhemsgymnasiet, Umeå – Elina, Linnea & Malin

Lag 3: Tannbergskolan, Lycksele – Johanna, Moa & Ebba

Lag 4: Ester Mosessons Gymnasium, Göteborg – William, Marcus & Edwin

Lag 5: Ryssbygymnasiet – Anton, Jenny & Patri

Lag 6: Lyckseles – Johan, Kristoffer & Natalie

Tävlande kockar i Sweden’s Organic Chef of the Year

• Patrik Sewerin, Gunnebo Kaffehus & Krog, Mölndal

• Jonas Alvin, Stångs Magasin, Linköping

• Mats-Peter Kristiansen, Spira Foods, Göteborg

• Viktor Arabzadeh, Upper House, Göteborg

• Rasmus Johansen, Clarion Live, Malmö

• Jonas Heimbrand, Gunnebo Kaffehus & Krog, Mölndal

Resultaten komme
r att presenteras här på foodnet.se



Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Läskförsäljningen sjönk som en sten

Burgerkedjan börjar med biokol

Coca-Cola sätter spelare på burken

Starbucks blir råare

Malmöbaserade företaget Get Raw inleder samarbete.

Program GastroNord 24-27 april 2018

Starbucks stänger ner och undervisar

Nyhetsbrev

Nedräkning inför Pizza-SM

Arkiv

Butik och restaurang till Kiruna

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Fler än fyrtio nya caféer

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

De öppnar Sveriges längsta salladsbar

De blev årets Convenience-butik

Härnösandsbutik känd för sina semlor vann pris.

Ta en taco när du landar

Juicekedja till Bromma

De har fått nog av duvorna

Cafékedja i konkurs

Skånska franchisekedjan är satt i konkurs på egen begäran efter att rekonstruktionen misslyckats.

Foodtruck à la Pontus

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

Burgerkedjan vill ta över Norden

Ännu en utmanare på nätmatscenen

Urban Deli stannar på marken

Slutar med flygtransporterad frukt och grönt.

Fyra rätter på fyra minuter på Centralstationen

Snabb avsmakningsmeny i specialbyggd restaurangvagn.

Napolitansk pizza till Piteå

Efter 45 år – nu lämnar den klassiska korvkiosken Malmö

Beijing8 blir två

Kyparen avskedades – var för ”fransk”

Nu öppnar Jureskogs

Här är de nominerade i Pizza-SM

De öppnar i nytt i Uppsala

McDonalds inför bordsservering

Tre ska bli sju -Taku Taku expanderar

Öl från stammen

VM-korv med namn

Ny grön våg på Max

Sushi Yama öppnar nytt i Norrköping

Sänd till en kollega

0.117