Kockar tävlar i ekomatlagning

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

På onsdag den 16 november och torsdag den 17 november är det dags för det ekologiskt inriktade kockarna att göra upp om mästartitlarna på Nordic Organic Food Fair. Först tävlar de svenska kockarna, sedan gör vinnarna upp med ekokockar från grannländerna i Nordic Organic Chef of the Year.



Nordic Organic Chef of the Year är tävlingen som korar Nordens Bästa Ekologiska Matlagare och som drivs av föreningen Ekokockar. Tävlingen sker i två etapper för två olika lag på onsdagen avgörs vilka svenska kockarlag som går vidare till Nordic Organic Chef. Varje nordiskt land har utsett sin tävlande, i Sverige görs detta genom tävlingen Årets Ekokock som äger rum dagen innan.

Tävlande lag i Sweden’s Young Organic Chefs of the Year

Lag 1: Stockholms Internationella Restaurangskola –

Louise, Elin & Hanna

Lag 2: Fridhemsgymnasiet, Umeå – Elina, Linnea & Malin

Lag 3: Tannbergskolan, Lycksele – Johanna, Moa & Ebba

Lag 4: Ester Mosessons Gymnasium, Göteborg – William, Marcus & Edwin

Lag 5: Ryssbygymnasiet – Anton, Jenny & Patri

Lag 6: Lyckseles – Johan, Kristoffer & Natalie

Tävlande kockar i Sweden’s Organic Chef of the Year

• Patrik Sewerin, Gunnebo Kaffehus & Krog, Mölndal

• Jonas Alvin, Stångs Magasin, Linköping

• Mats-Peter Kristiansen, Spira Foods, Göteborg

• Viktor Arabzadeh, Upper House, Göteborg

• Rasmus Johansen, Clarion Live, Malmö

• Jonas Heimbrand, Gunnebo Kaffehus & Krog, Mölndal

Resultaten komme
r att presenteras här på foodnet.se



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Retrotrend ritar om kartan för ölproducenter

I spåren av den blomstrande ölindustrin har delstaten Oregon introducerat en ny glasflaska som kan omdefiniera hur öl ska drickas i hela USA. Flaskans hemlighet? Den är standardiserad och kan återanvändas.

Onlinepizzas vd kliver av

Jureskog öppnar igen

I oktober öppnar andra restaurangen i det ska som ska bli en snabbmatskedja signerad kocken och krögaren Johan Jureskog.

Han ska lyfta fram estniska smaker

Lagunitas gästar Dogfood

Modemärke startar pop up-nattklubb

Nyhetsbrev

Ny hos Poppels

Arkiv

Växtbaserat på gourmetnivå

Nu nyöppnar Cassi

Oumph till Pizza Hut

Hon vann Lily Bollinger Award

Hanna Eriksson från Köksbaren i Umeå knep vinsten i årets upplaga av sommeliertävlingen.

Uppgifter: Coca-Cola utforskar cannabis-dryck

Färdiglagat à la Operakällaren

Nätverk med hållbara vinnare - här är finalisterna

Hälsingestintan vill ta in mer kapital

Viking Line förlänger med landslaget

Rederiet förlänger samarbetet med Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorlandslaget i ytterligare två år.

De ligger bakom mässa för drycker från Skåne

Lantmännen Cerealia-chef tar över Fairtrade

Cecilia Ceder blir ny vd för Fairtrade Sverige.

Löfbergs nya samarbete del av strategin

Amerikanska Humm Kombucha väljer Löfbergs som säljpartner i Sverige – för rosteriet är det i linje med satsningen på nya affärsområdet Ready to.

Svenska dumplings tar plats i norska butiker

Ett utökat samarbete med Norgesgruppen gör att Beijing 8 får en bredare lansering.

De fick Livsmedelspriset

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Ännu hetare käk längs med vägen

Bensinstationskedjan hottar upp samarbetet med restaurangkonceptet Käk.

Matsvinnsapp i samarbete med stor aktör

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Från Copenhagen Plaza till The Lodge

Spendrups sluter upp bakom plaststrategi

Jobb & Karriär
Ny inköpsdirektör på kaffeföretaget

Mikrobryggeri får utökad distribution

Saknad apa dök upp på McDonalds

Svensk ost prisad i Hongkong

Här öppnar Bastard Burgers

Kopparbergs ökar vinsten

Restaurangkedja med tidning

Kafésatsning på gymmet

Scandi Standard investerar i dansk premiumkyckling

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.185