Årets Kock –18 kockar klara för fajten

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Uttagningen där 40 tävlande kockar anonymt presenterade sina rätter för en jury är klar. 18 kockar har gått till semifinalen på Helsingborg Arena den 23 november. De tävlande kommer ursprungligen från hela landet.

18 kockar möts i semifinalen av Årets Kock 2017 för att fajtas om finalplatserna på Malmö Arena den 2 februari 2017.

Andreas Albrektsson , Grand Hotel i Lund, Lund

Johan Backeus , Aveqia, Stockholm. Tidigare tävlingsmeriter: Årets Kock 2012 semifinal, Årets Kock 2013 silvermedalj final, Årets Kock 2014 final, Årets Kock 2016 silvermedalj final.

Jesper Bogren , Heaven 23 Gothia Towers, Göteborg. Tidigare tävlingsmeriter: Kocklandslaget 2008-2012, silvermedalj i VM 2010 och guld i OS 2012
Årets Unga Kock 2007, guldmedalj i SM och VM.

Olle Broström , Fotografiska Stockholm AB, Stockholm. Tidigare tävlingsmeriter: Årets Kockelev 2014 guldmedalj.

Niklas Eriksson , Gothia Towers, Göteborg

Kalle Eriksson , Sigtunahöjden Hotell & Konferens, Sigtuna. Tidigare tävlingsmeriter: Årets Kock semifinal fyra gånger, Årets viltkock final, Årets Unga Kock final och Copperskillet, guldmedalj två gånger i den svenska uttagningen.

Rory Field , Hotell Riviera Strand, Båstad.

Martin Hansen , Grand Hotel i Lund, Lund. Tidigare tävlingsmeriter: Tre finaler i Årets Kock 2002 final, Årets Kock 2008 final, Årets Kock 2012 final, Skåne Kulinar 2014 VM, Skåne Kulinar 2016 OS-guld.

Mattias Jönsson , Skanörs gästgifvaregård, Skanör

Sebastian Lönnberg , Nook restaurang, Stockholm. Tidigare tävlingsmeriter: Årets Kockelev 2014, bronsmedalj.

Oskar Mendelin , Galleriet på Görvälns slott, Järfälla.

Luqaz Ottosson , Luqaz MAT, Visby. Tidigare tävlingsmeriter: Årets Unga Kock 2012 guldmedalj, Årets Ekokock 2014 guldmedalj.

Magnus Persson , Restaurang Hillenberg, Stockholm.

Tidigare tävlingsmeriter:Årets Unga Kock 2005 guldmedalj, Årets Kock 2008 semifinal, Årets Kock 2010 bronsmedalj, Årets Kock 2011 semifinal.


Fredrik Ringman , Restaurang Hillenberg, Stockholm.

Christoffer Rosén , Hotel At Six, Stockholm.

Johannes Stålhammar , Sabis Näringslivets hus, Stockholm.

Veronica Svensson , Swedish taste, Göteborg.

Sebastian Thureson , Lilla Ego, Stockholm. Tidigare tävlingsmeriter: Årets Kock 2014 final.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Restaurangen som blir navet i nya Bank Hotel

Så firar Vassa Eggen och TAKO Europride

Tar fram regnbågsmenyer till förmån för välgörenhet.

TV: Intervju med Sebastian Gibrand

Krönika: I kvalet inför valet

Chefredaktör Lisbeth Rauden skriver om demokrati, humanism och Bruce Hills gastronomiska budskap.

LISTA: Felen du ska undvika vid restaurangstart

Andreas Moene, vd konsultföretaget PreOpening verksamma inom hotell, restaurang och hospotality, guidar med sina bästa tips.

Kända ansikten tar över NK:s saluhall

Nyhetsbrev

Esperanto i konkurs

Arkiv

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

EM-silver till Sverige i Bocuse

Här är finalisterna i Årets Kock

Åtta kockar möts under finaldagarna i september.

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Restaurangerna fortsätter att öka

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.144