23948sdkhjf

Årets Kock –18 kockar klara för fajten

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Uttagningen där 40 tävlande kockar anonymt presenterade sina rätter för en jury är klar. 18 kockar har gått till semifinalen på Helsingborg Arena den 23 november. De tävlande kommer ursprungligen från hela landet.

18 kockar möts i semifinalen av Årets Kock 2017 för att fajtas om finalplatserna på Malmö Arena den 2 februari 2017.

Andreas Albrektsson , Grand Hotel i Lund, Lund

Johan Backeus , Aveqia, Stockholm. Tidigare tävlingsmeriter: Årets Kock 2012 semifinal, Årets Kock 2013 silvermedalj final, Årets Kock 2014 final, Årets Kock 2016 silvermedalj final.

Jesper Bogren , Heaven 23 Gothia Towers, Göteborg. Tidigare tävlingsmeriter: Kocklandslaget 2008-2012, silvermedalj i VM 2010 och guld i OS 2012
Årets Unga Kock 2007, guldmedalj i SM och VM.

Olle Broström , Fotografiska Stockholm AB, Stockholm. Tidigare tävlingsmeriter: Årets Kockelev 2014 guldmedalj.

Niklas Eriksson , Gothia Towers, Göteborg

Kalle Eriksson , Sigtunahöjden Hotell & Konferens, Sigtuna. Tidigare tävlingsmeriter: Årets Kock semifinal fyra gånger, Årets viltkock final, Årets Unga Kock final och Copperskillet, guldmedalj två gånger i den svenska uttagningen.

Rory Field , Hotell Riviera Strand, Båstad.

Martin Hansen , Grand Hotel i Lund, Lund. Tidigare tävlingsmeriter: Tre finaler i Årets Kock 2002 final, Årets Kock 2008 final, Årets Kock 2012 final, Skåne Kulinar 2014 VM, Skåne Kulinar 2016 OS-guld.

Mattias Jönsson , Skanörs gästgifvaregård, Skanör

Sebastian Lönnberg , Nook restaurang, Stockholm. Tidigare tävlingsmeriter: Årets Kockelev 2014, bronsmedalj.

Oskar Mendelin , Galleriet på Görvälns slott, Järfälla.

Luqaz Ottosson , Luqaz MAT, Visby. Tidigare tävlingsmeriter: Årets Unga Kock 2012 guldmedalj, Årets Ekokock 2014 guldmedalj.

Magnus Persson , Restaurang Hillenberg, Stockholm.

Tidigare tävlingsmeriter:Årets Unga Kock 2005 guldmedalj, Årets Kock 2008 semifinal, Årets Kock 2010 bronsmedalj, Årets Kock 2011 semifinal.


Fredrik Ringman , Restaurang Hillenberg, Stockholm.

Christoffer Rosén , Hotel At Six, Stockholm.

Johannes Stålhammar , Sabis Näringslivets hus, Stockholm.

Veronica Svensson , Swedish taste, Göteborg.

Sebastian Thureson , Lilla Ego, Stockholm. Tidigare tävlingsmeriter: Årets Kock 2014 final.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

De skapar app för matbedömning

Stockholmsbutikens lilla storsatsning

Petite Sabis ska locka med färdigmat och servering i köpcentret.

Dags för tionde Krogveckan

Couet och Thureson satsar på mat med bröd

Dos Gringos ut och Manufacture in när matscenen i Ringens köpcentrum förnyas.

Värsta yrkesgruppen att servera

De är bäst på att rädda mat

Nyhetsbrev

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Arkiv

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Svampgruvan i Kiruna stängs

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.096