Årets Kock –18 kockar klara för fajten

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Uttagningen där 40 tävlande kockar anonymt presenterade sina rätter för en jury är klar. 18 kockar har gått till semifinalen på Helsingborg Arena den 23 november. De tävlande kommer ursprungligen från hela landet.

18 kockar möts i semifinalen av Årets Kock 2017 för att fajtas om finalplatserna på Malmö Arena den 2 februari 2017.

Andreas Albrektsson, Grand Hotel i Lund, Lund

Johan Backeus, Aveqia, Stockholm. Tidigare tävlingsmeriter: Årets Kock 2012 semifinal, Årets Kock 2013 silvermedalj final, Årets Kock 2014 final, Årets Kock 2016 silvermedalj final.

Jesper Bogren, Heaven 23 Gothia Towers, Göteborg. Tidigare tävlingsmeriter: Kocklandslaget 2008-2012, silvermedalj i VM 2010 och guld i OS 2012
Årets Unga Kock 2007, guldmedalj i SM och VM.

Olle Broström, Fotografiska Stockholm AB, Stockholm. Tidigare tävlingsmeriter: Årets Kockelev 2014 guldmedalj.

Niklas Eriksson, Gothia Towers, Göteborg

Kalle Eriksson, Sigtunahöjden Hotell & Konferens, Sigtuna. Tidigare tävlingsmeriter: Årets Kock semifinal fyra gånger, Årets viltkock final, Årets Unga Kock final och Copperskillet, guldmedalj två gånger i den svenska uttagningen.

Rory Field, Hotell Riviera Strand, Båstad.

Martin Hansen, Grand Hotel i Lund, Lund. Tidigare tävlingsmeriter: Tre finaler i Årets Kock 2002 final, Årets Kock 2008 final, Årets Kock 2012 final, Skåne Kulinar 2014 VM, Skåne Kulinar 2016 OS-guld.

Mattias Jönsson, Skanörs gästgifvaregård, Skanör

Sebastian Lönnberg, Nook restaurang, Stockholm. Tidigare tävlingsmeriter: Årets Kockelev 2014, bronsmedalj.

Oskar Mendelin, Galleriet på Görvälns slott, Järfälla.

Luqaz Ottosson, Luqaz MAT, Visby. Tidigare tävlingsmeriter: Årets Unga Kock 2012 guldmedalj, Årets Ekokock 2014 guldmedalj.

Magnus Persson, Restaurang Hillenberg, Stockholm.

Tidigare tävlingsmeriter:Årets Unga Kock 2005 guldmedalj, Årets Kock 2008 semifinal, Årets Kock 2010 bronsmedalj, Årets Kock 2011 semifinal.


Fredrik Ringman, Restaurang Hillenberg, Stockholm.

Christoffer Rosén, Hotel At Six, Stockholm.

Johannes Stålhammar, Sabis Näringslivets hus, Stockholm.

Veronica Svensson, Swedish taste, Göteborg.

Sebastian Thureson, Lilla Ego, Stockholm. Tidigare tävlingsmeriter: Årets Kock 2014 final.



Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Boulebar med ny delägare

Investeringsbolag går in som ny delägare Pied Tanca Group.

KFC har stora kycklingproblem i Storbritannien

Fler än 500 av 900 Kentucky fried chicken-restauranger i landet har tillfälligt stängt på grund av leveransproblem.

Äggröra hos Preem

Snart påbörjas Trocadero-flytten

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.

Linnea & Basilika öppnar nytt

De tävlar i Årets bagare

Nyhetsbrev

Karma till Storbritannien

Arkiv

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Juicekedja till Linden

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Årets köpmän korade

De plockade hem priser vid Reitan Conveniences årliga riksmöte.

Duni köper förpackningsbolag

Ikea-köttbullarna får ny kompis: Tysk växtlasagne

Möbeljätten fortsätter satsningen på hållbar mat och lanserar en lasagne där proteinet kommer från havre och gula ärter.

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Premiär för Eataly

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sockrets hälsoeffekter ska utredas

Här är årets ”udda” semlor

Sänd till en kollega

0.156