23948sdkhjf

White Guide utvecklas

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

White Guide Stockholm 2016-17, Stockholms bästa restauranger, caféer och ett urval hotel, är en ny guide – på svenska och engelska för att nå en bredare publik.

White Guide har lanserat en guide till de stora mat- och caféupplevelserna i Stockholm. White Guide Stockholm 2016-17 är tvåspråkig (svenska och engelska) och därmed tillgänglig för en större marknad. Guiden omfattar samtliga stockholmsrestauranger som är med White Guide 2016-17 som utkom i mars i år samt några nykomlingar.
Guiden presenterar också de 26 bästa caféerna i White Guide Café som utkom i maj 2016.

Dessutom debuterar nu hotell i White Guide-sammanhang, guiden omfattar ett urval av 20 hotell som bedöms som extra intressanta.

I samband med releasen av White Guide Stockholm delades också det nyinstiftade priset 100% cirkulärt ut för första gången. Priset som instiftats av White Guide på initiativ av Stockholm Gas ges till en restaurang som arbetar långsiktigt för att minska miljöpåverkan och utveckla nya resurssnåla driftsupplägg.

Vinnare blev Restaurang Volt med motiveringen: Med ett tydligt kretsloppstänk och stor medvetenhet om de små bidragens betydelse för klimatet i stort lämnas här ingenting åt slumpen. Det kontinuerliga arbetet med hållbarhetsfrågor – vad gäller råvaror, rätternas sammansättning, leverantörer och samarbetspartners, energiförsörjning, återvinning och personal – bidrar påtagligt till hela restaurangupplevelsen. Berömvärt är också det arbete som läggs ner på att kommunicera vikten av grönare val, både i sociala medier och direkt till gästerna.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Coca-Cola ändrar formen: ”Största satsningen sedan 1971”

Espresso House tar in ärtdryck

Nya kocktävlingar ska fånga upp gymnasieelever

Max på offensiven mot fossilbaserad plast

Nyhetsbrev

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Arkiv

Brödernas tredje och fjärde restaurang

Planerar att expandera med 20-talet restauranger.

1

Tre nytillskott i kocklandslaget

Inte en enda kvinna i det Svenska kocklandslaget.

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.104