White Guide utvecklas

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

White Guide Stockholm 2016-17, Stockholms bästa restauranger, caféer och ett urval hotel, är en ny guide – på svenska och engelska för att nå en bredare publik.

White Guide har lanserat en guide till de stora mat- och caféupplevelserna i Stockholm. White Guide Stockholm 2016-17 är tvåspråkig (svenska och engelska) och därmed tillgänglig för en större marknad. Guiden omfattar samtliga stockholmsrestauranger som är med White Guide 2016-17 som utkom i mars i år samt några nykomlingar.
Guiden presenterar också de 26 bästa caféerna i White Guide Café som utkom i maj 2016.

Dessutom debuterar nu hotell i White Guide-sammanhang, guiden omfattar ett urval av 20 hotell som bedöms som extra intressanta.

I samband med releasen av White Guide Stockholm delades också det nyinstiftade priset 100% cirkulärt ut för första gången. Priset som instiftats av White Guide på initiativ av Stockholm Gas ges till en restaurang som arbetar långsiktigt för att minska miljöpåverkan och utveckla nya resurssnåla driftsupplägg.

Vinnare blev Restaurang Volt med motiveringen: Med ett tydligt kretsloppstänk och stor medvetenhet om de små bidragens betydelse för klimatet i stort lämnas här ingenting åt slumpen. Det kontinuerliga arbetet med hållbarhetsfrågor – vad gäller råvaror, rätternas sammansättning, leverantörer och samarbetspartners, energiförsörjning, återvinning och personal – bidrar påtagligt till hela restaurangupplevelsen. Berömvärt är också det arbete som läggs ner på att kommunicera vikten av grönare val, både i sociala medier och direkt till gästerna.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Restaurangen som blir navet i nya Bank Hotel

Så firar Vassa Eggen och TAKO Europride

Tar fram regnbågsmenyer till förmån för välgörenhet.

TV: Intervju med Sebastian Gibrand

Krönika: I kvalet inför valet

Chefredaktör Lisbeth Rauden skriver om demokrati, humanism och Bruce Hills gastronomiska budskap.

LISTA: Felen du ska undvika vid restaurangstart

Andreas Moene, vd konsultföretaget PreOpening verksamma inom hotell, restaurang och hospotality, guidar med sina bästa tips.

Kända ansikten tar över NK:s saluhall

Nyhetsbrev

Esperanto i konkurs

Arkiv

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

Här är finalisterna i Årets Kock

Åtta kockar möts under finaldagarna i september.

EM-silver till Sverige i Bocuse

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Restaurangerna fortsätter att öka

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.136