Ny svensk matleveranstjänst

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Mat förberedd på krogar som enkelt tillreds i hemmet – det är affärsidén bakom den svenska startupen Foodiebag. I dagarna lanserar de sin tjänst i Stockholm. Det handlar om matpaket från handplockade restauranger som levereras direkt hem till dörren och tar cirka 15 minuter att tillreda.

Nyligen lanserades den nya tjänsten Foodiebag i Stockholm. Det är en tjänst som erbjuder nästan färdiglagat, till skillnad från take-away. Maten är förberedd för att enkelt tillagas i hemmet, med en meny som uteslutande består av signaturrätter från utvalda Stockholmsrestauranger. En Foodiebag beställs smidigt via hemsidan eller en app för hemleverans valfri tid på dagen. Priserna är dessutom alltid lägre än vid bordsservering på restaurangerna.

Bakom företaget står de två grundarna Max Ladow och Johan Lagerholm. Investerare och partners är även bland annat restauranggruppen Groupe Grenouille.

– Matleveranser har ökat lavinartat i popularitet de senaste åren, vilket är en fantastisk möjlighet för oss krögare. Dock finns risken att färdiglagad mat blir skakad eller kall under transport. Med Foodiebags koncept är de förberedda råvarorna individuellt paketerade och behöver inte värmehållas under leverans, vilket gör att vi kan garantera att allt kommer fram fräscht och helt, säger Mats Broström, vd och grundare av Restaurang Grodan.

De restauranger som i nuläget är anslutna är Restaurang Grodan, Brasseriet, Rolfs Kök, Trattoria Montanari och YOI. Foodiebag använder främst miljövänliga cykelbud för utkörning och levererar till alla adresser innanför tullarna. Målsättningen är att snart även kunna erbjuda leverans utanför tullarna.


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Quorns passning till KFC i kycklingkris

Boulebar med ny delägare

Investeringsbolag går in som ny delägare Pied Tanca Group.

KFC har stora kycklingproblem i Storbritannien

Fler än 500 av 900 Kentucky fried chicken-restauranger i landet har tillfälligt stängt på grund av leveransproblem.

Äggröra hos Preem

Snart påbörjas Trocadero-flytten

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.

Linnea & Basilika öppnar nytt

Nyhetsbrev

De tävlar i Årets bagare

Arkiv

Karma till Storbritannien

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Juicekedja till Linden

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Årets köpmän korade

De plockade hem priser vid Reitan Conveniences årliga riksmöte.

Duni köper förpackningsbolag

Ikea-köttbullarna får ny kompis: Tysk växtlasagne

Möbeljätten fortsätter satsningen på hållbar mat och lanserar en lasagne där proteinet kommer från havre och gula ärter.

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Premiär för Eataly

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sockrets hälsoeffekter ska utredas

Sänd till en kollega

0.211