23948sdkhjf

Ny svensk matleveranstjänst

Mat förberedd på krogar som enkelt tillreds i hemmet – det är affärsidén bakom den svenska startupen Foodiebag. I dagarna lanserar de sin tjänst i Stockholm. Det handlar om matpaket från handplockade restauranger som levereras direkt hem till dörren och tar cirka 15 minuter att tillreda.
Nyligen lanserades den nya tjänsten Foodiebag i Stockholm. Det är en tjänst som erbjuder nästan färdiglagat, till skillnad från take-away. Maten är förberedd för att enkelt tillagas i hemmet, med en meny som uteslutande består av signaturrätter från utvalda Stockholmsrestauranger. En Foodiebag beställs smidigt via hemsidan eller en app för hemleverans valfri tid på dagen. Priserna är dessutom alltid lägre än vid bordsservering på restaurangerna.

Bakom företaget står de två grundarna Max Ladow och Johan Lagerholm. Investerare och partners är även bland annat restauranggruppen Groupe Grenouille.

– Matleveranser har ökat lavinartat i popularitet de senaste åren, vilket är en fantastisk möjlighet för oss krögare. Dock finns risken att färdiglagad mat blir skakad eller kall under transport. Med Foodiebags koncept är de förberedda råvarorna individuellt paketerade och behöver inte värmehållas under leverans, vilket gör att vi kan garantera att allt kommer fram fräscht och helt, säger Mats Broström, vd och grundare av Restaurang Grodan.

De restauranger som i nuläget är anslutna är Restaurang Grodan, Brasseriet, Rolfs Kök, Trattoria Montanari och YOI. Foodiebag använder främst miljövänliga cykelbud för utkörning och levererar till alla adresser innanför tullarna. Målsättningen är att snart även kunna erbjuda leverans utanför tullarna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125