23948sdkhjf

Ny svensk matleveranstjänst

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Mat förberedd på krogar som enkelt tillreds i hemmet – det är affärsidén bakom den svenska startupen Foodiebag. I dagarna lanserar de sin tjänst i Stockholm. Det handlar om matpaket från handplockade restauranger som levereras direkt hem till dörren och tar cirka 15 minuter att tillreda.

Nyligen lanserades den nya tjänsten Foodiebag i Stockholm. Det är en tjänst som erbjuder nästan färdiglagat, till skillnad från take-away. Maten är förberedd för att enkelt tillagas i hemmet, med en meny som uteslutande består av signaturrätter från utvalda Stockholmsrestauranger. En Foodiebag beställs smidigt via hemsidan eller en app för hemleverans valfri tid på dagen. Priserna är dessutom alltid lägre än vid bordsservering på restaurangerna.

Bakom företaget står de två grundarna Max Ladow och Johan Lagerholm. Investerare och partners är även bland annat restauranggruppen Groupe Grenouille.

– Matleveranser har ökat lavinartat i popularitet de senaste åren, vilket är en fantastisk möjlighet för oss krögare. Dock finns risken att färdiglagad mat blir skakad eller kall under transport. Med Foodiebags koncept är de förberedda råvarorna individuellt paketerade och behöver inte värmehållas under leverans, vilket gör att vi kan garantera att allt kommer fram fräscht och helt, säger Mats Broström, vd och grundare av Restaurang Grodan.

De restauranger som i nuläget är anslutna är Restaurang Grodan, Brasseriet, Rolfs Kök, Trattoria Montanari och YOI. Foodiebag använder främst miljövänliga cykelbud för utkörning och levererar till alla adresser innanför tullarna. Målsättningen är att snart även kunna erbjuda leverans utanför tullarna.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Krogen modell för ledarträning

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Okänd rätt utmaning i Bocuse 2019

År, månader, dagar och timmar av träning för det stora slutmålet går mot sitt slut för Sebastian Gibrand Sveriges, kandidat i Bocuse 2019.

Vinner hederspris vid Allt Om Vins "Årets Vinare"

"Vi har många att tacka på vägen för det här priset och hoppas kunna leva upp till de förväntningar som ett sådant här pris också innebära. Tack"

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Nyhetsbrev

Urban Deli vidgar samarbetet med Axfood

Efter köpet: Urban Delis måltidslösningar breddas hos Hemköp och Willys.

Arkiv

Dole säljer i Sverige och Finland

De kan kombinera mat och dryck

Tre kaféer och restauranger i Stockholm nominerade i kategorin Årets kombo i Fast Food Awards.

Så många luncher och middagar är vegetariska

Så ska Espresso House minska svinnet

Kafékedja i rikstäckande samarbete med maträddarapp.

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Burgerkedja med eldskärm

Lanserar ersättning för plastsugrör

Med fokus på konferens

Ny Sushi Yama i Linköping

De har hälsa och miljö i fokus

De är nominerade i kategorin Årets Hjärta i Fast Food Awards.

Här är Nobelmenyn

På måndagskvällen var det så dags för Nobelbankett och bakad rotselleri fick spela huvudrollen.

Salladskedja öppnar nytt

Tredje restaurangen i Malmö och tionde etableringen för hälsokedjan som lovar ytterligare tillväxt.

Så sålde restaurangerna

Ökning för hotell- och trafiknära restauranger medan omsättning i personalrestauranger backade rejält under tredje kvartalet enligt siffror från Restaurangindex.

Här öppnar Linnea & Basilika

Historiskt låg skörd av matpotatis

Från Vigårda till Mosebacke

Meriterad köksmästare till Södra Teaterns restaurang.

3

Två toppar årets julöl!

RT-Forum har i samarbete med Foodnet provat årets julöl och andra juldrycker - resultatet är två öl är i topp bland många fina brygder.

Sushikedja öppnar nytt

Dansk juice och asiatiskt till Gallerian

Sia glass byter vd

Hon tar över på Svenskt Kött

Julskinkan fortsatt ohotad på julbordet

Ny vd på Siljans Chark

Matleveranstjänst till Malmö

Här öppnar Sabis nytt

Han är ny hos Altia

Läppja på GW

Här öppnar It´s Pleat

Här är årets bästa matböcker

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.16