Alex Sjögren på väg mot Lyon

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Trean i Bocuse Europe i Budapest Alexander Sjögren och Hampus Risberg har packat väskorna, läs lastbilen mot målet i Lyon där de siktar mot topp-placering i världsfinalen.

Förra veckan genomförde Alexander Sjögren och Hampus Risberg de sista upplagningarna på svensk mark innan de for till Lyon. Eftersom deras bidrag till tävlingen är hemliga fram till att de presenterat sina rätter på tisdag förmiddag kan endast en allmän redogörelse ges.

­

Den första rätten var vegansk. Sjögrens skapelse var en sprittande upplevelse av nordiska smaker som anrättats med lätt hand med en genomgående tydlig

Podcast med Henrik Norström, president i Gastronomi Sverige:

[embed]https://soundcloud.com/lisbeth-rauden/henrik-norstrom-maten-i-princip-perfekt[/embed]

syra.

Uppgiften till fatpresentationen var att skapa en tolkning den klassiska Lyon-rätten Bressekyckling och skaldjur. Detta kan vid den första tanken tyckas vara udda smaker att kombinera. Sjögren lyckades att skapa en modern rätt, som väl appelerade till den franska traditionen men också hade tydliga svenska referenser.

På tisdag gäller det. Följ tävlingen live via:

http://www.bocusedor.com/

Bocuse som ett maraton, fast längre

[embed]https://soundcloud.com/lisbeth-rauden/formgivare-med-guld-i-sikte-simon-klenell[/embed]

Den moderne gastronomen är en illusionist, intervju med Simon Klenell, formgivare av, serveringtallrik, uppläggningsfat med mera.



Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Burgerkedjan börjar med biokol

Coca-Cola sätter spelare på burken

Starbucks blir råare

Malmöbaserade företaget Get Raw inleder samarbete.

Program GastroNord 24-27 april 2018

Starbucks stänger ner och undervisar

Nedräkning inför Pizza-SM

Nyhetsbrev

Butik och restaurang till Kiruna

Arkiv

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Fler än fyrtio nya caféer

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

De öppnar Sveriges längsta salladsbar

De blev årets Convenience-butik

Härnösandsbutik känd för sina semlor vann pris.

Ta en taco när du landar

Juicekedja till Bromma

De har fått nog av duvorna

Cafékedja i konkurs

Skånska franchisekedjan är satt i konkurs på egen begäran efter att rekonstruktionen misslyckats.

Foodtruck à la Pontus

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

Burgerkedjan vill ta över Norden

Ännu en utmanare på nätmatscenen

Urban Deli stannar på marken

Slutar med flygtransporterad frukt och grönt.

Fyra rätter på fyra minuter på Centralstationen

Snabb avsmakningsmeny i specialbyggd restaurangvagn.

Napolitansk pizza till Piteå

Napolitansk pizzeria öppnar på Östermalm

Efter 45 år – nu lämnar den klassiska korvkiosken Malmö

Beijing8 blir två

Kyparen avskedades – var för ”fransk”

Nu öppnar Jureskogs

Här är de nominerade i Pizza-SM

De öppnar i nytt i Uppsala

McDonalds inför bordsservering

Tre ska bli sju -Taku Taku expanderar

Öl från stammen

VM-korv med namn

Ny grön våg på Max

Sushi Yama öppnar nytt i Norrköping

Sänd till en kollega

0.109