23948sdkhjf

Alex Sjögren på väg mot Lyon

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Trean i Bocuse Europe i Budapest Alexander Sjögren och Hampus Risberg har packat väskorna, läs lastbilen mot målet i Lyon där de siktar mot topp-placering i världsfinalen.

Förra veckan genomförde Alexander Sjögren och Hampus Risberg de sista upplagningarna på svensk mark innan de for till Lyon. Eftersom deras bidrag till tävlingen är hemliga fram till att de presenterat sina rätter på tisdag förmiddag kan endast en allmän redogörelse ges.

­

Den första rätten var vegansk. Sjögrens skapelse var en sprittande upplevelse av nordiska smaker som anrättats med lätt hand med en genomgående tydlig

Podcast med Henrik Norström, president i Gastronomi Sverige:

[embed]https://soundcloud.com/lisbeth-rauden/henrik-norstrom-maten-i-princip-perfekt[/embed]

syra.

Uppgiften till fatpresentationen var att skapa en tolkning den klassiska Lyon-rätten Bressekyckling och skaldjur. Detta kan vid den första tanken tyckas vara udda smaker att kombinera. Sjögren lyckades att skapa en modern rätt, som väl appelerade till den franska traditionen men också hade tydliga svenska referenser.

På tisdag gäller det. Följ tävlingen live via:

http://www.bocusedor.com/

Bocuse som ett maraton, fast längre

[embed]https://soundcloud.com/lisbeth-rauden/formgivare-med-guld-i-sikte-simon-klenell[/embed]

Den moderne gastronomen är en illusionist, intervju med Simon Klenell, formgivare av, serveringtallrik, uppläggningsfat med mera.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Nyhetsbrev

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Arkiv

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.123