23948sdkhjf

Alex Sjögren på väg mot Lyon

Trean i Bocuse Europe i Budapest Alexander Sjögren och Hampus Risberg har packat väskorna, läs lastbilen mot målet i Lyon där de siktar mot topp-placering i världsfinalen.
Förra veckan genomförde Alexander Sjögren och Hampus Risberg de sista upplagningarna på svensk mark innan de for till Lyon. Eftersom deras bidrag till tävlingen är hemliga fram till att de presenterat sina rätter på tisdag förmiddag kan endast en allmän redogörelse ges.

­

Den första rätten var vegansk. Sjögrens skapelse var en sprittande upplevelse av nordiska smaker som anrättats med lätt hand med en genomgående tydlig

Podcast med Henrik Norström, president i Gastronomi Sverige:

[embed]https://soundcloud.com/lisbeth-rauden/henrik-norstrom-maten-i-princip-perfekt[/embed]

syra.

Uppgiften till fatpresentationen var att skapa en tolkning den klassiska Lyon-rätten Bressekyckling och skaldjur. Detta kan vid den första tanken tyckas vara udda smaker att kombinera. Sjögren lyckades att skapa en modern rätt, som väl appelerade till den franska traditionen men också hade tydliga svenska referenser.

På tisdag gäller det. Följ tävlingen live via:

http://www.bocusedor.com/

Bocuse som ett maraton, fast längre

[embed]https://soundcloud.com/lisbeth-rauden/formgivare-med-guld-i-sikte-simon-klenell[/embed]

Den moderne gastronomen är en illusionist, intervju med Simon Klenell, formgivare av, serveringtallrik, uppläggningsfat med mera.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094