Alex Sjögren på väg mot Lyon

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Trean i Bocuse Europe i Budapest Alexander Sjögren och Hampus Risberg har packat väskorna, läs lastbilen mot målet i Lyon där de siktar mot topp-placering i världsfinalen.

Förra veckan genomförde Alexander Sjögren och Hampus Risberg de sista upplagningarna på svensk mark innan de for till Lyon. Eftersom deras bidrag till tävlingen är hemliga fram till att de presenterat sina rätter på tisdag förmiddag kan endast en allmän redogörelse ges.

­

Den första rätten var vegansk. Sjögrens skapelse var en sprittande upplevelse av nordiska smaker som anrättats med lätt hand med en genomgående tydlig

Podcast med Henrik Norström, president i Gastronomi Sverige:

[embed]https://soundcloud.com/lisbeth-rauden/henrik-norstrom-maten-i-princip-perfekt[/embed]

syra.

Uppgiften till fatpresentationen var att skapa en tolkning den klassiska Lyon-rätten Bressekyckling och skaldjur. Detta kan vid den första tanken tyckas vara udda smaker att kombinera. Sjögren lyckades att skapa en modern rätt, som väl appelerade till den franska traditionen men också hade tydliga svenska referenser.

På tisdag gäller det. Följ tävlingen live via:

http://www.bocusedor.com/

Bocuse som ett maraton, fast längre

[embed]https://soundcloud.com/lisbeth-rauden/formgivare-med-guld-i-sikte-simon-klenell[/embed]

Den moderne gastronomen är en illusionist, intervju med Simon Klenell, formgivare av, serveringtallrik, uppläggningsfat med mera.



Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

De ska fixa mackan i Stockholm

Onlinepizza kör godis åt Hemmakväll

Löfbergs nyöppnar

Quorns passning till KFC i kycklingkris

Boulebar med ny delägare

Investeringsbolag går in som ny delägare Pied Tanca Group.

KFC har stora kycklingproblem i Storbritannien

Fler än 500 av 900 Kentucky fried chicken-restauranger i landet har tillfälligt stängt på grund av leveransproblem.

Nyhetsbrev

Äggröra hos Preem

Arkiv

Snart påbörjas Trocadero-flytten

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.

Linnea & Basilika öppnar nytt

De tävlar i Årets bagare

Karma till Storbritannien

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Juicekedja till Linden

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Duni köper förpackningsbolag

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Premiär för Eataly

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sänd till en kollega

0.177