23948sdkhjf

Blir Prinsess-semlan kung i år?

För två år sedan lät Mattias Ljunggren sin semmelfantasi löpa fritt. Sedan dess utmanar landets semmelkreatörer varandra med en strid ström av skapelser. Nyheter i år är bland annat muffla, Rossini-semlan och prinsess-semlan
Muffla kombinerar en muffin och en semla i ett, det vill säga en en muffin med semmelfyllning och gräddeskapad Jens Kuivanieni , som arbetar på bageriet i Ica Maxi Erikslund.

PrinsessSemlan är även den en kombination av två bakverk, prinsessbakelse och semla, skapad av Markus Ekelund på Thimons konditori och bageri i Nässjö.’


Rossini-semla: En semla som är gränsöverskridande mellan bakverk och förrätt är Rossini-semla som krögaren Pontus Frithiof tillsammans med bagare Pelle Henriksson och köksmästare Andreas Edlund skapat. Den består av den traditionella bullen fylld med spansk mandelmassa, perigordtryffel och anklevermousse, rikligt toppad med riven tryffel.

– Vi lanserar Rossini-semlan med glimten i ögat och som en reaktion på alla märkliga versioner vi sett de senaste åren. Rossini-semlan sammanför några av Pontus Groups favoritsmaker - tryffel, anklever och söt vetebulle, och blir ett förvånansvärt smakligt resultat, säger Pontus Frithiof i ett pressmeddelande.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078