23948sdkhjf

Blir Prinsess-semlan kung i år?

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

För två år sedan lät Mattias Ljunggren sin semmelfantasi löpa fritt. Sedan dess utmanar landets semmelkreatörer varandra med en strid ström av skapelser. Nyheter i år är bland annat muffla, Rossini-semlan och prinsess-semlan

Muffla kombinerar en muffin och en semla i ett, det vill säga en en muffin med semmelfyllning och gräddeskapad Jens Kuivanieni , som arbetar på bageriet i Ica Maxi Erikslund.

PrinsessSemlan är även den en kombination av två bakverk, prinsessbakelse och semla, skapad av Markus Ekelund på Thimons konditori och bageri i Nässjö.’


Rossini-semla: En semla som är gränsöverskridande mellan bakverk och förrätt är Rossini-semla som krögaren Pontus Frithiof tillsammans med bagare Pelle Henriksson och köksmästare Andreas Edlund skapat. Den består av den traditionella bullen fylld med spansk mandelmassa, perigordtryffel och anklevermousse, rikligt toppad med riven tryffel.

– Vi lanserar Rossini-semlan med glimten i ögat och som en reaktion på alla märkliga versioner vi sett de senaste åren. Rossini-semlan sammanför några av Pontus Groups favoritsmaker - tryffel, anklever och söt vetebulle, och blir ett förvånansvärt smakligt resultat, säger Pontus Frithiof i ett pressmeddelande.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

De skapar app för matbedömning

Stockholmsbutikens lilla storsatsning

Petite Sabis ska locka med färdigmat och servering i köpcentret.

Dags för tionde Krogveckan

Couet och Thureson satsar på mat med bröd

Dos Gringos ut och Manufacture in när matscenen i Ringens köpcentrum förnyas.

Värsta yrkesgruppen att servera

De är bäst på att rädda mat

Nyhetsbrev

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Arkiv

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Svampgruvan i Kiruna stängs

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.104