23948sdkhjf

"Något besviken är jag allt"

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Målet var pallen, men placering blev nummer sju. Alexander Sjögren är nöjd med sin insats men bessviken över placeringen.

- Något besviken är jag allt. Men jag är också oerhört stolt, vi presterade exakt det vi skulle. Nu är jag en fantastisk erfarenhet rikare - jag har utvecklats som kock och som människa och fått förmånen att arbeta med några av Sveriges främsta kockar. Tack till alla som stöttat mig hela vägen, nu väntar nya utmaningar, säger Alexander Sjögren.

- Alexanders kämparanda under hela den här resan har varit beundransvärd. Jag är otroligt stolt över hans insats. Sen ska vi inte glömma att här i Lyon möts världens bästa kockar, säger Jonas Lundgren, coach för Alexander Sjögren i Bocuse d’Or.

Fakta: Huvudråvaror och tävling :

På fem timmar och 35 minuter skulle de tävlande tillaga en rätt som serveras på fat och en rätt som serveras på tallrik för 14 personer vardera. Huvudråvarorna för årets faträtt, som traditionellt varit en kötträtt, ger hommage till staden Lyon och 30- årsjubileet av Bocuse d’Or: Bressekyckling och skaldjur. Rätten som presenterades på tallrik, som tidigare varit en fiskrätt, var för första gången någonsin en helt vegansk rätt.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Krogen modell för ledarträning

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Okänd rätt utmaning i Bocuse 2019

År, månader, dagar och timmar av träning för det stora slutmålet går mot sitt slut för Sebastian Gibrand Sveriges, kandidat i Bocuse 2019.

Vinner hederspris vid Allt Om Vins "Årets Vinare"

"Vi har många att tacka på vägen för det här priset och hoppas kunna leva upp till de förväntningar som ett sådant här pris också innebära. Tack"

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Nyhetsbrev

Urban Deli vidgar samarbetet med Axfood

Efter köpet: Urban Delis måltidslösningar breddas hos Hemköp och Willys.

Arkiv

Dole säljer i Sverige och Finland

De kan kombinera mat och dryck

Tre kaféer och restauranger i Stockholm nominerade i kategorin Årets kombo i Fast Food Awards.

Så många luncher och middagar är vegetariska

Så ska Espresso House minska svinnet

Kafékedja i rikstäckande samarbete med maträddarapp.

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Burgerkedja med eldskärm

Lanserar ersättning för plastsugrör

Med fokus på konferens

Ny Sushi Yama i Linköping

De har hälsa och miljö i fokus

De är nominerade i kategorin Årets Hjärta i Fast Food Awards.

Här är Nobelmenyn

På måndagskvällen var det så dags för Nobelbankett och bakad rotselleri fick spela huvudrollen.

Salladskedja öppnar nytt

Tredje restaurangen i Malmö och tionde etableringen för hälsokedjan som lovar ytterligare tillväxt.

Så sålde restaurangerna

Ökning för hotell- och trafiknära restauranger medan omsättning i personalrestauranger backade rejält under tredje kvartalet enligt siffror från Restaurangindex.

Här öppnar Linnea & Basilika

Historiskt låg skörd av matpotatis

Från Vigårda till Mosebacke

Meriterad köksmästare till Södra Teaterns restaurang.

3

Två toppar årets julöl!

RT-Forum har i samarbete med Foodnet provat årets julöl och andra juldrycker - resultatet är två öl är i topp bland många fina brygder.

Sushikedja öppnar nytt

Dansk juice och asiatiskt till Gallerian

Sia glass byter vd

Hon tar över på Svenskt Kött

Julskinkan fortsatt ohotad på julbordet

Ny vd på Siljans Chark

Matleveranstjänst till Malmö

Här öppnar Sabis nytt

Han är ny hos Altia

Läppja på GW

Här öppnar It´s Pleat

Här är årets bästa matböcker

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.157