23948sdkhjf

"Något besviken är jag allt"

Målet var pallen, men placering blev nummer sju. Alexander Sjögren är nöjd med sin insats men bessviken över placeringen.
- Något besviken är jag allt. Men jag är också oerhört stolt, vi presterade exakt det vi skulle. Nu är jag en fantastisk erfarenhet rikare - jag har utvecklats som kock och som människa och fått förmånen att arbeta med några av Sveriges främsta kockar. Tack till alla som stöttat mig hela vägen, nu väntar nya utmaningar, säger Alexander Sjögren.

- Alexanders kämparanda under hela den här resan har varit beundransvärd. Jag är otroligt stolt över hans insats. Sen ska vi inte glömma att här i Lyon möts världens bästa kockar, säger Jonas Lundgren, coach för Alexander Sjögren i Bocuse d’Or.

Fakta: Huvudråvaror och tävling :

På fem timmar och 35 minuter skulle de tävlande tillaga en rätt som serveras på fat och en rätt som serveras på tallrik för 14 personer vardera. Huvudråvarorna för årets faträtt, som traditionellt varit en kötträtt, ger hommage till staden Lyon och 30- årsjubileet av Bocuse d’Or: Bressekyckling och skaldjur. Rätten som presenterades på tallrik, som tidigare varit en fiskrätt, var för första gången någonsin en helt vegansk rätt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125