23948sdkhjf

Vinnarna i Fast Food Awards korade

På onsdagens korades sju vinnare i årets upplaga av Fast Food Awards. Prisutdelningen ägde rum på Fastfood & Café och restaurangexpo-mässan i Stockholm och bland vinnarna finns The Plant, Tro, Hopp &Kaffe, Holy Greens och Löfbergs. Doktor Mat tog hem priset för Årets Fast Casual och ett slow cooking-koncept kammade hem priset Årets Streetfood.


Samtliga vinnare i Fast Food Awards som delades ut under Fastfood & Café och restaurangexpo-mässan i Kista, Stockholm, på onsdagseftermiddagen. Foto: Kalle Assbring

Kategorin Årets Briljanta Idé vanns av The Plant , Stockholm för god, nyttig och klimatvänlig mat i butik och restaurang.

Kategorin Årets Coffeeshop vanns av Tro, Hopp &Kaffe , Stockholm för att man med konceptet kombinerar gott kaffe med tatueringar. Eller tvärtom. Utöver ett spännande koncept samarbetar Tro, Hopp och Kaffe med föreningen Maskrosbarn som verkar för att ge barn bättre förutsättningar.

Doktor Mat , Stockholm tog hem priset för Årets Fast Casual för sina noga sammansatta rätter som inte kompromissar vare sig med med smak eller nytta.
Årets Hjärta tilldelades Holy Greens, en kedja som expanderar över hela Sverige med ett ekologisk och närproducerat fast-food koncept.

Priset Årets Hjärta förärades Holy Greens, kedjan som expanderar över hela Sverige med sitt ekologiska och närproducerande fast-food koncept.

En pionjär inom snabbmat, kliver fram och får priset för Årets Kombo , nämligen snabbmatsjätten McDonalds som har arbetat hårt och höjt kvalitetsnivån bland annat med hjälp av olika gästkockar.

Årets Leverantör är Löfbergs som bygger sitt varumärke genom att synliggöra viktiga värden som till exempel miljö, hållbarhet, transparens och innovation.

Årets Streetfoodvinnare är Brisket &Friends, som kommer från Dieseldalen i Årsta industriområde i Stockholm och prisas för att de lyft slow cooking till snabb service och levererar goda rätter.

Utmärkande för årets vinnare är framförallt hälsoaspekten, och att maten inte bara är snabb utan ofta också är nyttig.
– Det börjar bli dags att avliva myten om den onyttiga snabbmaten. Det är numera mat anpassad för att serveras snabbt, men som inte ger avkall på smak eller nytta, säger Maya Saksi , ny chefredaktör för Fast Food i en kommentar.

Fast Food Awards delas ut av tidningen Fast Food Magazine. Läs mer om samtliga nominerade till årets priser på fastfoodawards.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156