23948sdkhjf

Vinnarna i Fast Food Awards korade

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

På onsdagens korades sju vinnare i årets upplaga av Fast Food Awards. Prisutdelningen ägde rum på Fastfood & Café och restaurangexpo-mässan i Stockholm och bland vinnarna finns The Plant, Tro, Hopp &Kaffe, Holy Greens och Löfbergs. Doktor Mat tog hem priset för Årets Fast Casual och ett slow cooking-koncept kammade hem priset Årets Streetfood.



Samtliga vinnare i Fast Food Awards som delades ut under Fastfood & Café och restaurangexpo-mässan i Kista, Stockholm, på onsdagseftermiddagen. Foto: Kalle Assbring

Kategorin Årets Briljanta Idé vanns av The Plant , Stockholm för god, nyttig och klimatvänlig mat i butik och restaurang.

Kategorin Årets Coffeeshop vanns av Tro, Hopp &Kaffe , Stockholm för att man med konceptet kombinerar gott kaffe med tatueringar. Eller tvärtom. Utöver ett spännande koncept samarbetar Tro, Hopp och Kaffe med föreningen Maskrosbarn som verkar för att ge barn bättre förutsättningar.

Doktor Mat , Stockholm tog hem priset för Årets Fast Casual för sina noga sammansatta rätter som inte kompromissar vare sig med med smak eller nytta.
Årets Hjärta tilldelades Holy Greens, en kedja som expanderar över hela Sverige med ett ekologisk och närproducerat fast-food koncept.

Priset Årets Hjärta förärades Holy Greens, kedjan som expanderar över hela Sverige med sitt ekologiska och närproducerande fast-food koncept.

En pionjär inom snabbmat, kliver fram och får priset för Årets Kombo , nämligen snabbmatsjätten McDonalds som har arbetat hårt och höjt kvalitetsnivån bland annat med hjälp av olika gästkockar.

Årets Leverantör är Löfbergs som bygger sitt varumärke genom att synliggöra viktiga värden som till exempel miljö, hållbarhet, transparens och innovation.

Årets Streetfoodvinnare är Brisket &Friends, som kommer från Dieseldalen i Årsta industriområde i Stockholm och prisas för att de lyft slow cooking till snabb service och levererar goda rätter.

Utmärkande för årets vinnare är framförallt hälsoaspekten, och att maten inte bara är snabb utan ofta också är nyttig.
– Det börjar bli dags att avliva myten om den onyttiga snabbmaten. Det är numera mat anpassad för att serveras snabbt, men som inte ger avkall på smak eller nytta, säger Maya Saksi , ny chefredaktör för Fast Food i en kommentar.

Fast Food Awards delas ut av tidningen Fast Food Magazine. Läs mer om samtliga nominerade till årets priser på fastfoodawards.se
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Klassiskt konditori ersätts av indisk restaurang

Max förstärker ledningen

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

50 maltsorter i ny hembryggningsbutik

Han vann titeln Årets Ekokock

Hon är Sveriges bästa kvinnliga sommelier

Nyhetsbrev

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Arkiv

Årets kock 2019 bytte silver mot guld

Martin Moses svensk mästare i professionell matlagning.

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Öppningsdatum för Östermalms saluhall – renoverad för en miljard

Öppnar igen i januari två år försenad.

Mr Cake är årets företagare i bageribranschen

Mathias Dahlgren tolkar Söders snabbmatspärlor

Stjärnkocken öppnar pop up under matfestival i Teatern.

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

Kändiskockarnas hållbara restaurang har öppnat

Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

De lanserar svensk pizzaskinka

Inget Krubb i sjöstan

Bohuslänsk vinst i Food Truck-SM

Foodoras cykelbud utvidgar strejken i Norge

Här ska O'Learys relansera sitt koncept

Löfbergs har halverat sin klimatpåverkan

Hungrig.se kan försvinna – fyra månader efter uppköpet

Kopparbergs vd: Zeunerts julmust ohotad

Street food intar Kungsträdgården

Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

Mackmyra minskar förlusten

Minskad efterfrågan på Absolut

”Restauranger och livsmedelsbutiker måste få äga sitt matavfall”

Usine-gänget startar Bistro Bibblan

KFC och Beyond Meat lagar vegetarisk kyckling

Räddat "svinnkaffe" blir till ny vild blandning

Enkla åtgärder minskar take away-skräp

Punk Royale tar över klassisk kvarterskrog

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.144