23948sdkhjf

Vinnarna i Fast Food Awards korade

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

På onsdagens korades sju vinnare i årets upplaga av Fast Food Awards. Prisutdelningen ägde rum på Fastfood & Café och restaurangexpo-mässan i Stockholm och bland vinnarna finns The Plant, Tro, Hopp &Kaffe, Holy Greens och Löfbergs. Doktor Mat tog hem priset för Årets Fast Casual och ett slow cooking-koncept kammade hem priset Årets Streetfood.



Samtliga vinnare i Fast Food Awards som delades ut under Fastfood & Café och restaurangexpo-mässan i Kista, Stockholm, på onsdagseftermiddagen. Foto: Kalle Assbring

Kategorin Årets Briljanta Idé vanns av The Plant , Stockholm för god, nyttig och klimatvänlig mat i butik och restaurang.

Kategorin Årets Coffeeshop vanns av Tro, Hopp &Kaffe , Stockholm för att man med konceptet kombinerar gott kaffe med tatueringar. Eller tvärtom. Utöver ett spännande koncept samarbetar Tro, Hopp och Kaffe med föreningen Maskrosbarn som verkar för att ge barn bättre förutsättningar.

Doktor Mat , Stockholm tog hem priset för Årets Fast Casual för sina noga sammansatta rätter som inte kompromissar vare sig med med smak eller nytta.
Årets Hjärta tilldelades Holy Greens, en kedja som expanderar över hela Sverige med ett ekologisk och närproducerat fast-food koncept.

Priset Årets Hjärta förärades Holy Greens, kedjan som expanderar över hela Sverige med sitt ekologiska och närproducerande fast-food koncept.

En pionjär inom snabbmat, kliver fram och får priset för Årets Kombo , nämligen snabbmatsjätten McDonalds som har arbetat hårt och höjt kvalitetsnivån bland annat med hjälp av olika gästkockar.

Årets Leverantör är Löfbergs som bygger sitt varumärke genom att synliggöra viktiga värden som till exempel miljö, hållbarhet, transparens och innovation.

Årets Streetfoodvinnare är Brisket &Friends, som kommer från Dieseldalen i Årsta industriområde i Stockholm och prisas för att de lyft slow cooking till snabb service och levererar goda rätter.

Utmärkande för årets vinnare är framförallt hälsoaspekten, och att maten inte bara är snabb utan ofta också är nyttig.
– Det börjar bli dags att avliva myten om den onyttiga snabbmaten. Det är numera mat anpassad för att serveras snabbt, men som inte ger avkall på smak eller nytta, säger Maya Saksi , ny chefredaktör för Fast Food i en kommentar.

Fast Food Awards delas ut av tidningen Fast Food Magazine. Läs mer om samtliga nominerade till årets priser på fastfoodawards.se
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Max grundare instiftar stort livsmedelspris

OS-silver till kocklandslaget – guld till juniorerna

Systembolaget stämmer danska vinappen Vivino

Bores lanserar gatukök 2.0 på två nya orter

Max ska växa i Borås och Mölndal

Alla svenska krogar som tog hem Michelin-stjärnor

Aloë, Etoile och Oaxen uppmärksammades under ceremonin i Norge.

Nyhetsbrev

Axfood Snabbgross till restaurangtäta Jönköping

Arkiv

Spendrups cementerar förstaplatsen på Systemet – ökade 9,5 procent

Freetrailers släpvagnar till Max

Single-malt veteran i nya kläder

Absolut vodka-ägare sänker prognos efter coronoviruset

Kök räddar käk på skånska restauranger

Ciderguru till Sverige – odlarnas intresse ökar

Lämnar Pinchos – blir ny vd för Harrys

I helgen gäller det för Svenska kocklandslaget

Dumplingskonceptet Dubbel Dubbel blir kedja – målet 30 restauranger

Letar lokaler i bland annat Norrköping, Stockholm, Malmö och Lund för sitt chinese sharing-koncept.

Expansiva kedjor till Signalfabriken

Catenaccis Giretto nu även på Södermalm

Häktad för våldtäkter på kollega på snabbmatsrestaurang

De tar över Cuba Cola

Omnipollo öppnar sitt första bryggeri – i en kyrka

Asien lyfte Carlsbergs ölförsäljning

Compass Group tar över 1 000 Fazer-restauranger

Dyster januari – 25 procent fler krogkonkurser

El Bulli-kocken Ferran Adrià gästar Stockholm i vår

Foodora byter vd och siktar på nya ”sista milen”-kunder

Coop dubblar mängden naturbeteskött

Samma chef's table-koncept men med nytt namn

Årets viltkock vill se mer vilt på krogen

Vill få Starbucks att erbjuda gratis vegomjölk

Picadeli lanserar "Picabowl"

Hållbarhetsprofilen Paul Svensson nu även hedersdoktor

Espresso House till butikshyllorna

Axfood Snabbgross vill växa i Linköping

Tennstopet återuppstår i april – med systerkrog

Här finns landets bästa pizzerior

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109