Tomas Gustavsson är årets Sous Vide-kock

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Årets Sous Vide kock 2017 är Tomas Gustavsson som segrade i finalens som idag avgjordes på Restaurang Expo 2017 i Kista. Vinnaren är verksam på Pembert&Gustavsson i Malmö och sedan länge medlem i regionkocklaget Skåne Kulinar .



Tomas vinnarrätt bestod av lagade hällstekt Plumastek med savoykål fylld med jordärtsskocka och äpple, krokett med Plumakött , karlj-johan svamp och lagrad Allerumost samt en rostad kyckling ”dashi” med Karl-Johan-svamp, miso och yuzu , en kräm på dill, soyakokta sagogryn, krasse och pepparrot och en sallad på skocka, äpple, champinjon och shiitaki.

Fakta Tomas Gustavsson:

Vunnit OS Guld med Skåne Kulinar 2016.
Guldmedaljör vid VM i Luxemburg november 2014.
Semifinal i Årets Kock 2013.
Sveriges representant i Nordic Chef 2013, där han kom på fjärde plats.
Vann Vassaste Kocken 2008, kom tvåa 2009.
Lagkapten i Skåne Kulinar, medlem sedan 2006.


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Nu ska alla caféer bli lättillgängliga

Stor norsk pizzakedja tar in svenskt protein

Medalj till Rasta Groups grundare

På måndagen förärades Rasta Groups grundare näringslivsmedalj av Kungliga Patriotiska Sällskapet.

Läskförsäljningen sjönk som en sten

Burgerkedjan börjar med biokol

Coca-Cola sätter spelare på burken

Nyhetsbrev

Starbucks blir råare

Malmöbaserade företaget Get Raw inleder samarbete.

Arkiv

Program GastroNord 24-27 april 2018

Starbucks stänger ner och undervisar

Nedräkning inför Pizza-SM

Butik och restaurang till Kiruna

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Fler än fyrtio nya caféer

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

De öppnar Sveriges längsta salladsbar

De blev årets Convenience-butik

Härnösandsbutik känd för sina semlor vann pris.

Ta en taco när du landar

Juicekedja till Bromma

De har fått nog av duvorna

Cafékedja i konkurs

Skånska franchisekedjan är satt i konkurs på egen begäran efter att rekonstruktionen misslyckats.

Foodtruck à la Pontus

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

Burgerkedjan vill ta över Norden

Ännu en utmanare på nätmatscenen

Napolitansk pizza till Piteå

Efter 45 år – nu lämnar den klassiska korvkiosken Malmö

Beijing8 blir två

Kyparen avskedades – var för ”fransk”

Nu öppnar Jureskogs

Här är de nominerade i Pizza-SM

De öppnar i nytt i Uppsala

McDonalds inför bordsservering

Tre ska bli sju -Taku Taku expanderar

Öl från stammen

VM-korv med namn

Ny grön våg på Max

Sänd till en kollega

0.135