23948sdkhjf

Johan Backéus Årets Kock 2017

–Framför allt var det gott och för att jag hann att jobba på finishen, att kunde utveckla känslan, är Johan Backéus första kommentar efter segern i Årets Kock 2017. Jag hade en bra dag. Mejerimedaljen i silver gick till Sebastian Thureson och i brons till Magnus Persson.


–Framför allt var det gott och jag hann att jobba på finishen, och kunde utveckla känslan är Johan Backéus första kommentar efter segern och tillägger: Jag hade en bra dag.

Johan Backeus var den av finalisterna som lyckades bäst med tävlingsuppgifterna i finalen idag, att på fem timmar tillaga de två tävlingsuppgifterna. Tävlingsrätt ett bestod av fem vegetariska smårätter (lakto-ovo). Huvudråvaran i tävlingsrätt två var fasan från Friskens Vilt i Vittskövle, möjliggjord i samarbete med Bondens Skafferi AB och Menigo.

Johan Backeus är i dag verksam på Aveqia, Stockholm.

Juryns motivering lyder
Vinnaren har lyckats exceptionellt bra att skapa väl utvecklade rätter med balanserade smaker, god finnish och prov på tekniskt kunnande. Rätterna ger en god eftersmak som dröjer sig kvar länge i munnen.

Fakta: Johan Backéus.

Född 1986, Uppväxt i Sundsvall Bosatt i Bromma

Tidigare arbetsplatser:

Gondolen, Restaurang BAR och Restaurang Lux. Samtliga i Stockholm.

Meriter vid tidigare matlagningstävlingar:
Årets Kock 2012 semifinal, Årets Kock 2013 silvermedalj final, Årets Kock 2014 final, Årets Kock 2016 silvermedalj final.

Matlagningsfilosofi.
Gillar lekfullhet i maten. På tallriken ska man kunna se och känna vad det är man äter. Morot ska smaka morot. Gästen får gärna vara lite delaktiga, exempelvis riva något över rätten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.33