Michelin-stjärnor till Vollmers och Sture. En ny stjärna till Sayan.

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Krögarbröderna Ebbe och Mats Vollmer mottog idag sin andra Michelin-stjärna för restaurang Vollmer i Malmö. Foto: Sophie Håkansson – Att få först en stjärna och sedan en till är fantastiskt, sa Mats Vollmer med darrig stämma. Malmö är trots allt en liten stad.



MICHELIN Guide Nordic Countries listar 2017 totalt 274 restauranger i Danmark Sverige, Norge, Finland och för första gången även Island och Färöarna.

- Vi är väldigt nöjda över att ha utvidgat vår guide till de yttre regionerna av de nordiska länderna och att fortsätta vår expansion genom att inkludera Island och Färöarna, säger Michael Ellis, International Director med ansvar för Michelin-guiderna.

- Våra inspektörer var glada över att få upptäcka kvaliteten på den kulinariska scenen i Reykjavik och att få tilldela Dill den allra första stjärnan på Island. De var också imponerade över kockens användning av de inhemska råvarorna och traditionella tekniker som rökning och saltning som KOKS på Färöarna använder sig av och som också tar emot en ny Michelin stjärna.

Årets guide innehåller två nya tvåstjärniga restauranger: Vollmers i Malmö och Henne Kirkeby Kro i Henne, Danmark.

Förutom sin nya tvåstjärna, kan Danmark i år även visa upp fyra nya enstjärniga restauranger: 108 i Köpenhamn, Domestic i Århus , Ti Tren Ned i Fredericia på östra delen av halvön Jutland och Slotskøkkenet vid Dragholm Slot i Hørve. Koks på de nyligen inkluderade Färöarna tilldelas också sin första stjärna.

I Sverige får Imouto i Stockholm och Sture i Malmö varsin stjärna. I Norge gör den nya enstjärniga Sabi Omakase sällskap med RE-NAA som redan har en stjärna, vilket innebär att Stavanger nu har två stjärnrestauranger.

Intervjuer med stjärnkrögarna Sayan Isaksson, Karim Khounai och Karin Fransson på Prata Mat inom kort. Prenumera via itunes Länk till Prata Mat



Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

De ska fixa mackan i Stockholm

Onlinepizza kör godis åt Hemmakväll

Löfbergs nyöppnar

Quorns passning till KFC i kycklingkris

Boulebar med ny delägare

Investeringsbolag går in som ny delägare Pied Tanca Group.

KFC har stora kycklingproblem i Storbritannien

Fler än 500 av 900 Kentucky fried chicken-restauranger i landet har tillfälligt stängt på grund av leveransproblem.

Nyhetsbrev

Äggröra hos Preem

Arkiv

Snart påbörjas Trocadero-flytten

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.

Linnea & Basilika öppnar nytt

De tävlar i Årets bagare

Karma till Storbritannien

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Juicekedja till Linden

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Duni köper förpackningsbolag

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Premiär för Eataly

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sänd till en kollega

0.123