Michelin-stjärnor till Vollmers och Sture. En ny stjärna till Sayan.

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Krögarbröderna Ebbe och Mats Vollmer mottog idag sin andra Michelin-stjärna för restaurang Vollmer i Malmö. Foto: Sophie Håkansson – Att få först en stjärna och sedan en till är fantastiskt, sa Mats Vollmer med darrig stämma. Malmö är trots allt en liten stad.



MICHELIN Guide Nordic Countries listar 2017 totalt 274 restauranger i Danmark Sverige, Norge, Finland och för första gången även Island och Färöarna.

- Vi är väldigt nöjda över att ha utvidgat vår guide till de yttre regionerna av de nordiska länderna och att fortsätta vår expansion genom att inkludera Island och Färöarna, säger Michael Ellis, International Director med ansvar för Michelin-guiderna.

- Våra inspektörer var glada över att få upptäcka kvaliteten på den kulinariska scenen i Reykjavik och att få tilldela Dill den allra första stjärnan på Island. De var också imponerade över kockens användning av de inhemska råvarorna och traditionella tekniker som rökning och saltning som KOKS på Färöarna använder sig av och som också tar emot en ny Michelin stjärna.

Årets guide innehåller två nya tvåstjärniga restauranger: Vollmers i Malmö och Henne Kirkeby Kro i Henne, Danmark.

Förutom sin nya tvåstjärna, kan Danmark i år även visa upp fyra nya enstjärniga restauranger: 108 i Köpenhamn, Domestic i Århus , Ti Tren Ned i Fredericia på östra delen av halvön Jutland och Slotskøkkenet vid Dragholm Slot i Hørve. Koks på de nyligen inkluderade Färöarna tilldelas också sin första stjärna.

I Sverige får Imouto i Stockholm och Sture i Malmö varsin stjärna. I Norge gör den nya enstjärniga Sabi Omakase sällskap med RE-NAA som redan har en stjärna, vilket innebär att Stavanger nu har två stjärnrestauranger.

Intervjuer med stjärnkrögarna Sayan Isaksson, Karim Khounai och Karin Fransson på Prata Mat inom kort. Prenumera via itunes Länk till Prata Mat



Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Starbucks blir råare

Malmöbaserade företaget Get Raw inleder samarbete.

Program GastroNord 24-27 april 2018

Starbucks stänger ner och undervisar

Nedräkning inför Pizza-SM

Butik och restaurang till Kiruna

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Nyhetsbrev

Fler än fyrtio nya caféer

Arkiv

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

De öppnar Sveriges längsta salladsbar

De blev årets Convenience-butik

Härnösandsbutik känd för sina semlor vann pris.

Ta en taco när du landar

Juicekedja till Bromma

De har fått nog av duvorna

Cafékedja i konkurs

Skånska franchisekedjan är satt i konkurs på egen begäran efter att rekonstruktionen misslyckats.

Foodtruck à la Pontus

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

Burgerkedjan vill ta över Norden

Ännu en utmanare på nätmatscenen

Urban Deli stannar på marken

Slutar med flygtransporterad frukt och grönt.

Fyra rätter på fyra minuter på Centralstationen

Snabb avsmakningsmeny i specialbyggd restaurangvagn.

Napolitansk pizza till Piteå

Napolitansk pizzeria öppnar på Östermalm

Efter 45 år – nu lämnar den klassiska korvkiosken Malmö

Nytt franskt pris till Picadeli

Beijing8 blir två

Kyparen avskedades – var för ”fransk”

Nu öppnar Jureskogs

Här är de nominerade i Pizza-SM

De öppnar i nytt i Uppsala

McDonalds inför bordsservering

Tre ska bli sju -Taku Taku expanderar

Öl från stammen

VM-korv med namn

Ny grön våg på Max

Sushi Yama öppnar nytt i Norrköping

Findus blir delägare i Toppfrys

Sänd till en kollega

0.135