Michelin-stjärnor till Vollmers och Sture. En ny stjärna till Sayan.

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Krögarbröderna Ebbe och Mats Vollmer mottog idag sin andra Michelin-stjärna för restaurang Vollmer i Malmö. Foto: Sophie Håkansson – Att få först en stjärna och sedan en till är fantastiskt, sa Mats Vollmer med darrig stämma. Malmö är trots allt en liten stad.



MICHELIN Guide Nordic Countries listar 2017 totalt 274 restauranger i Danmark Sverige, Norge, Finland och för första gången även Island och Färöarna.

- Vi är väldigt nöjda över att ha utvidgat vår guide till de yttre regionerna av de nordiska länderna och att fortsätta vår expansion genom att inkludera Island och Färöarna, säger Michael Ellis, International Director med ansvar för Michelin-guiderna.

- Våra inspektörer var glada över att få upptäcka kvaliteten på den kulinariska scenen i Reykjavik och att få tilldela Dill den allra första stjärnan på Island. De var också imponerade över kockens användning av de inhemska råvarorna och traditionella tekniker som rökning och saltning som KOKS på Färöarna använder sig av och som också tar emot en ny Michelin stjärna.

Årets guide innehåller två nya tvåstjärniga restauranger: Vollmers i Malmö och Henne Kirkeby Kro i Henne, Danmark.

Förutom sin nya tvåstjärna, kan Danmark i år även visa upp fyra nya enstjärniga restauranger: 108 i Köpenhamn, Domestic i Århus , Ti Tren Ned i Fredericia på östra delen av halvön Jutland och Slotskøkkenet vid Dragholm Slot i Hørve. Koks på de nyligen inkluderade Färöarna tilldelas också sin första stjärna.

I Sverige får Imouto i Stockholm och Sture i Malmö varsin stjärna. I Norge gör den nya enstjärniga Sabi Omakase sällskap med RE-NAA som redan har en stjärna, vilket innebär att Stavanger nu har två stjärnrestauranger.

Intervjuer med stjärnkrögarna Sayan Isaksson, Karim Khounai och Karin Fransson på Prata Mat inom kort. Prenumera via itunes Länk till Prata Mat



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Restaurangen som blir navet i nya Bank Hotel

Så firar Vassa Eggen och TAKO Europride

Tar fram regnbågsmenyer till förmån för välgörenhet.

TV: Intervju med Sebastian Gibrand

Krönika: I kvalet inför valet

Chefredaktör Lisbeth Rauden skriver om demokrati, humanism och Bruce Hills gastronomiska budskap.

LISTA: Felen du ska undvika vid restaurangstart

Andreas Moene, vd konsultföretaget PreOpening verksamma inom hotell, restaurang och hospotality, guidar med sina bästa tips.

Kända ansikten tar över NK:s saluhall

Nyhetsbrev

Esperanto i konkurs

Arkiv

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

EM-silver till Sverige i Bocuse

Här är finalisterna i Årets Kock

Åtta kockar möts under finaldagarna i september.

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Restaurangerna fortsätter att öka

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.135