Unga kockar i final idag

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Idag den 27 februari avgörs finalen av tävlingen Årets Unga Kock på Stockholms Hotell & Restaurangskola

Tävlingen följer Chaînes internationella regler där varje deltagare, från en hemlig korg med identiska råvaror, tillagar en meny för fyra personer, förrätt, varmrätt och dessert. Kravet för att få delta är också att finalisten är verksam på restauranger anslutna till Chaîne des Rôtisseur, som arrangerar tävlingen.

Kockarna har vid tävlingstillfället inte fyllt 27 år. Segraren deltar i världsfinalen i Perth, Australien i september.

Finalister:

Isak Oldenburg, Grand Hotel Saltsjöbaden, Saltsjöbaden
Ebba Nordin, Upper House, Göteborg
Magnus Åkerström, Stadshuskällaren, Stockholm
Viktor Arabzadeh, Upper House, Göteborg
Hampus Fors, Swedish Taste, Göteborg
Philip Lindgren, Stadshuskällaren, Stockholm

Sista finalisten presenterar sin rätt 16.20 för juryn. Vinnaren tillkännages klockan 18.00 idag.



Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Burgerkedjan börjar med biokol

Coca-Cola sätter spelare på burken

Starbucks blir råare

Malmöbaserade företaget Get Raw inleder samarbete.

Program GastroNord 24-27 april 2018

Starbucks stänger ner och undervisar

Nedräkning inför Pizza-SM

Nyhetsbrev

Butik och restaurang till Kiruna

Arkiv

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Fler än fyrtio nya caféer

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

De öppnar Sveriges längsta salladsbar

De blev årets Convenience-butik

Härnösandsbutik känd för sina semlor vann pris.

Ta en taco när du landar

Juicekedja till Bromma

De har fått nog av duvorna

Cafékedja i konkurs

Skånska franchisekedjan är satt i konkurs på egen begäran efter att rekonstruktionen misslyckats.

Foodtruck à la Pontus

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

Burgerkedjan vill ta över Norden

Ännu en utmanare på nätmatscenen

Urban Deli stannar på marken

Slutar med flygtransporterad frukt och grönt.

Fyra rätter på fyra minuter på Centralstationen

Snabb avsmakningsmeny i specialbyggd restaurangvagn.

Napolitansk pizza till Piteå

Napolitansk pizzeria öppnar på Östermalm

Efter 45 år – nu lämnar den klassiska korvkiosken Malmö

Beijing8 blir två

Kyparen avskedades – var för ”fransk”

Nu öppnar Jureskogs

Här är de nominerade i Pizza-SM

De öppnar i nytt i Uppsala

McDonalds inför bordsservering

Tre ska bli sju -Taku Taku expanderar

Öl från stammen

VM-korv med namn

Ny grön våg på Max

Sushi Yama öppnar nytt i Norrköping

Sänd till en kollega

0.105