23948sdkhjf

Foodtail, nytt möte mellan mat och drink på Penny&Bill

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Dags för lite nya matvanor på nyåret? På Penny & Bill som öppnade i veckan lanseras en ny kombo: Foodtails, vilket innebär att man kan välja att matcha mat med cocktails genom hela måltiden. En av kreatörerna bakom konceptet är Henrik Nordström.

Penny& Bill som ligger mellan Stureplan och Östermalmstorg i Stockholm lanserar förutom begreppet foodtail även huvudstadens första gastrobar enligt egen utsago. I baren, serveras lättare rätter ihop med cocktails i nya smakkombinationer, de senare skapade av cocktailmästaren Johan Evers.

– Penny & Bill är snarare en symbios av en restaurang och en cocktailbar, där lättare rätter och cocktails kompletterar varandra smakmässigt.

I lokalen arbetar bartenders och kockar sida vid sida. Maten utgörs av lättare rätter, framför allt fisk och skaldjur från rawbaren men även råvaruspett i olika utföranden som grillas över öppen eld. Hantverket i båda yrkeskategorierna betonas. Serveringspersonalen har specialutbildats i konceptet med målsättningen att att de ska fungera som guider snarare än den traditionella servisen.

Alkoholfria drinkar har en självklar plats i menyn och finns som alternativ i kombination med samtliga rätter.

Penny& Bill drivs av familjeföretaget Lux koncernen där Lux dag för dag, B.A.R. och EAT ingår. Johan Evers är en av Sveriges bästa bartenders och bland topp 10 i bartendertävlingen World Class 2016. Han har tidigare jobbat på Ling long och Corner club.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Med fokus på konferens

Ny Sushi Yama i Linköping

De har hälsa och miljö i fokus

De är nominerade i kategorin Årets Hjärta i Fast Food Awards.

Här är Nobelmenyn

På måndagskvällen var det så dags för Nobelbankett och bakad rotselleri fick spela huvudrollen.

Salladskedja öppnar nytt

Tredje restaurangen i Malmö och tionde etableringen för hälsokedjan som lovar ytterligare tillväxt.

Så sålde restaurangerna

Ökning för hotell- och trafiknära restauranger medan omsättning i personalrestauranger backade rejält under tredje kvartalet enligt siffror från Restaurangindex.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Här öppnar Linnea & Basilika

Arkiv

Historiskt låg skörd av matpotatis

Från Vigårda till Mosebacke

Meriterad köksmästare till Södra Teaterns restaurang.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

2

Två toppar årets julöl!

RT-Forum har i samarbete med Foodnet provat årets julöl och andra juldrycker - resultatet är två öl är i topp bland många fina brygder.

Systembolaget öppnar utlämningsställe

Här ska nytt koncept för e-handeln testas.

Trio nominerad till Årets Fast Casual

Kale & Crave, Dogfood och Scandwich är nominerade i kategorin Årets Fast Casual i Fast Food Awards 2019.

Sushikedja öppnar nytt

Dansk juice och asiatiskt till Gallerian

Stora utmaningar med ursprungsmärkning av kött och fisk på restaurang

Mindre marginaler - men storleken spelar ingen roll

Inspirerat av spanska saluhallar

Matverk Närke 2019 vanns av sBread

"När svinn blir win och botten blir toppen"

Kock och konditor laddar inför Nobelfest

Daniel Roos är Nobelkonditor för femte gången. Han gör middagen tillsammans med Tom Sjöstedt som är Nobelkock för andra året.

Sia glass byter vd

De sätter guldkant på fikastunden

Ett 50-talskafé, ett konditori med franska förtecken och anrikt Stockholmskafé är nominerade i kategorin Årets Coffee Shop.

Crêperie till galleria

Från OKQ8 till Fazer Food Services Sverige

Hon är ny kommunikationsdirektör hos måltidsleverantören.

Hon tar över på Svenskt Kött

Julskinkan fortsatt ohotad på julbordet

Ny vd på Siljans Chark

Matleveranstjänst till Malmö

Här öppnar Sabis nytt

Han är ny hos Altia

Läppja på GW

Här öppnar It´s Pleat

Här är årets bästa matböcker

Nya matkoncept till Täby centrum

Restaurangkedja säger upp personal

Orkla lägger bud på Kotipizza

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.175