Foodtail, nytt möte mellan mat och drink på Penny&Bill

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Dags för lite nya matvanor på nyåret? På Penny & Bill som öppnade i veckan lanseras en ny kombo: Foodtails, vilket innebär att man kan välja att matcha mat med cocktails genom hela måltiden. En av kreatörerna bakom konceptet är Henrik Nordström.

Penny& Bill som ligger mellan Stureplan och Östermalmstorg i Stockholm lanserar förutom begreppet foodtail även huvudstadens första gastrobar enligt egen utsago. I baren, serveras lättare rätter ihop med cocktails i nya smakkombinationer, de senare skapade av cocktailmästaren Johan Evers.

– Penny & Bill är snarare en symbios av en restaurang och en cocktailbar, där lättare rätter och cocktails kompletterar varandra smakmässigt.

I lokalen arbetar bartenders och kockar sida vid sida. Maten utgörs av lättare rätter, framför allt fisk och skaldjur från rawbaren men även råvaruspett i olika utföranden som grillas över öppen eld. Hantverket i båda yrkeskategorierna betonas. Serveringspersonalen har specialutbildats i konceptet med målsättningen att att de ska fungera som guider snarare än den traditionella servisen.

Alkoholfria drinkar har en självklar plats i menyn och finns som alternativ i kombination med samtliga rätter.

Penny& Bill drivs av familjeföretaget Lux koncernen där Lux dag för dag, B.A.R. och EAT ingår. Johan Evers är en av Sveriges bästa bartenders och bland topp 10 i bartendertävlingen World Class 2016. Han har tidigare jobbat på Ling long och Corner club.



Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Burgerkedjan börjar med biokol

Coca-Cola sätter spelare på burken

Starbucks blir råare

Malmöbaserade företaget Get Raw inleder samarbete.

Program GastroNord 24-27 april 2018

Starbucks stänger ner och undervisar

Nedräkning inför Pizza-SM

Nyhetsbrev

Butik och restaurang till Kiruna

Arkiv

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Fler än fyrtio nya caféer

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

De öppnar Sveriges längsta salladsbar

De blev årets Convenience-butik

Härnösandsbutik känd för sina semlor vann pris.

Ta en taco när du landar

Juicekedja till Bromma

De har fått nog av duvorna

Cafékedja i konkurs

Skånska franchisekedjan är satt i konkurs på egen begäran efter att rekonstruktionen misslyckats.

Foodtruck à la Pontus

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

Burgerkedjan vill ta över Norden

Ännu en utmanare på nätmatscenen

Urban Deli stannar på marken

Slutar med flygtransporterad frukt och grönt.

Fyra rätter på fyra minuter på Centralstationen

Snabb avsmakningsmeny i specialbyggd restaurangvagn.

Napolitansk pizza till Piteå

Napolitansk pizzeria öppnar på Östermalm

Efter 45 år – nu lämnar den klassiska korvkiosken Malmö

Beijing8 blir två

Kyparen avskedades – var för ”fransk”

Nu öppnar Jureskogs

Här är de nominerade i Pizza-SM

De öppnar i nytt i Uppsala

McDonalds inför bordsservering

Tre ska bli sju -Taku Taku expanderar

Öl från stammen

VM-korv med namn

Ny grön våg på Max

Sushi Yama öppnar nytt i Norrköping

Sänd till en kollega

0.113