Esperanto i topp i White Guide 2017

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

För lite mer än en vecka sedan fick Sayan Isaksson sin andra Michelin-stjärna. I White Guide Nordic rankades Esperanto som Nordens bästa restaurang förra årets och idag på White Guiden-galan utsågs till nummer ett på listan Global Mästarklass före Fäviken Magasinet och Gastrologik.



Listan Global Mästarklass har nu elva restauranger mot tolv förra året. Fyra Stockholmskrogar, tre restauranger i Göteborg och en Malmökrog samt Daniel Berlins krog, Skåne Tranås, PM & Vänner, Växjö och Fäviken Magasinet i Järpen är de de elva restauranger som White Guide rankar som bäst i Sverige just nu. 800 restauranger har testats.

Betyg: mat poäng av 40 möjliga/totalt (mat, service, dryck, atmosfär) poäng av 100 möjliga

1. Esperanto, Stockholm 39/96

2. Fäviken Magasinet, Järpen 39/95

3. Gastrologik, Stockholm 38/93

4. Daniel Berlin Krog, Skåne Tranås 38/92

5. Oaxen krog, Stockholm 38/92

6. Vollmers, Malmö 38/89

7. PM & vänner, Växjö 37/89

8. Koka, Göteborg 36/92

9. Ekstedt, Stockholm 36/88

10. Bhoga, Göteborg 36/87

11. Upper House Dining, Göteborg 36/85

Övriga utmärkelser i White Guide 2017

Årets bästa restaurang: Esperanto, Stockholm

Årets stjärnskott: Adam/Albin, Stockholm

Årets banbrytare: TakeOver, Sverige

Årets serviceupplevelse: Daniel Berlin Krog, Skåne Tranås

Årets merroir Award: Oaxen krog, Stockholm

Årets terroir Award: Fotografiska restaurang, Stockholm

Årets värt en resa: Hörte brygga, Skivarp

Årets hjärtekrog: Petersons krog, Käringön

Årets vinupplevelse: Krakas krog, Katthammarsvik

Årets ölupplevelse: Bhoga, Göteborg

Årets hållbara gastronomi: Restaurang Volt, Stockholm

Årets rising star: Rodrigo "Rod" Pérez, Ekstedt, Stockholm

Årets smakutvecklare i livsmedelbranschen: Sorunda korvfabrik, Sorunda

Årets hyllning av en långtida betydelsefull gastronomisk gärning: Ulf Wagner, Sjömagasinet, Göteborg



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Restaurangen som blir navet i nya Bank Hotel

Så firar Vassa Eggen och TAKO Europride

Tar fram regnbågsmenyer till förmån för välgörenhet.

TV: Intervju med Sebastian Gibrand

Krönika: I kvalet inför valet

Chefredaktör Lisbeth Rauden skriver om demokrati, humanism och Bruce Hills gastronomiska budskap.

LISTA: Felen du ska undvika vid restaurangstart

Andreas Moene, vd konsultföretaget PreOpening verksamma inom hotell, restaurang och hospotality, guidar med sina bästa tips.

Kända ansikten tar över NK:s saluhall

Nyhetsbrev

Esperanto i konkurs

Arkiv

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

Här är finalisterna i Årets Kock

Åtta kockar möts under finaldagarna i september.

EM-silver till Sverige i Bocuse

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Restaurangerna fortsätter att öka

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.168