23948sdkhjf

Esperanto i topp i White Guide 2017

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

För lite mer än en vecka sedan fick Sayan Isaksson sin andra Michelin-stjärna. I White Guide Nordic rankades Esperanto som Nordens bästa restaurang förra årets och idag på White Guiden-galan utsågs till nummer ett på listan Global Mästarklass före Fäviken Magasinet och Gastrologik.



Listan Global Mästarklass har nu elva restauranger mot tolv förra året. Fyra Stockholmskrogar, tre restauranger i Göteborg och en Malmökrog samt Daniel Berlins krog, Skåne Tranås, PM & Vänner, Växjö och Fäviken Magasinet i Järpen är de de elva restauranger som White Guide rankar som bäst i Sverige just nu. 800 restauranger har testats.

Betyg: mat poäng av 40 möjliga/totalt (mat, service, dryck, atmosfär) poäng av 100 möjliga

1. Esperanto, Stockholm 39/96

2. Fäviken Magasinet, Järpen 39/95

3. Gastrologik, Stockholm 38/93

4. Daniel Berlin Krog, Skåne Tranås 38/92

5. Oaxen krog, Stockholm 38/92

6. Vollmers, Malmö 38/89

7. PM & vänner, Växjö 37/89

8. Koka, Göteborg 36/92

9. Ekstedt, Stockholm 36/88

10. Bhoga, Göteborg 36/87

11. Upper House Dining, Göteborg 36/85

Övriga utmärkelser i White Guide 2017

Årets bästa restaurang: Esperanto, Stockholm

Årets stjärnskott: Adam/Albin, Stockholm

Årets banbrytare: TakeOver, Sverige

Årets serviceupplevelse: Daniel Berlin Krog, Skåne Tranås

Årets merroir Award: Oaxen krog, Stockholm

Årets terroir Award: Fotografiska restaurang, Stockholm

Årets värt en resa: Hörte brygga, Skivarp

Årets hjärtekrog: Petersons krog, Käringön

Årets vinupplevelse: Krakas krog, Katthammarsvik

Årets ölupplevelse: Bhoga, Göteborg

Årets hållbara gastronomi: Restaurang Volt, Stockholm

Årets rising star: Rodrigo "Rod" Pérez, Ekstedt, Stockholm

Årets smakutvecklare i livsmedelbranschen: Sorunda korvfabrik, Sorunda

Årets hyllning av en långtida betydelsefull gastronomisk gärning: Ulf Wagner, Sjömagasinet, Göteborg

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Nyhetsbrev

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Arkiv

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.105