Esperanto i topp i White Guide 2017

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

För lite mer än en vecka sedan fick Sayan Isaksson sin andra Michelin-stjärna. I White Guide Nordic rankades Esperanto som Nordens bästa restaurang förra årets och idag på White Guiden-galan utsågs till nummer ett på listan Global Mästarklass före Fäviken Magasinet och Gastrologik.



Listan Global Mästarklass har nu elva restauranger mot tolv förra året. Fyra Stockholmskrogar, tre restauranger i Göteborg och en Malmökrog samt Daniel Berlins krog, Skåne Tranås, PM & Vänner, Växjö och Fäviken Magasinet i Järpen är de de elva restauranger som White Guide rankar som bäst i Sverige just nu. 800 restauranger har testats.

Betyg: mat poäng av 40 möjliga/totalt (mat, service, dryck, atmosfär) poäng av 100 möjliga

1. Esperanto, Stockholm 39/96

2. Fäviken Magasinet, Järpen 39/95

3. Gastrologik, Stockholm 38/93

4. Daniel Berlin Krog, Skåne Tranås 38/92

5. Oaxen krog, Stockholm 38/92

6. Vollmers, Malmö 38/89

7. PM & vänner, Växjö 37/89

8. Koka, Göteborg 36/92

9. Ekstedt, Stockholm 36/88

10. Bhoga, Göteborg 36/87

11. Upper House Dining, Göteborg 36/85

Övriga utmärkelser i White Guide 2017

Årets bästa restaurang: Esperanto, Stockholm

Årets stjärnskott: Adam/Albin, Stockholm

Årets banbrytare: TakeOver, Sverige

Årets serviceupplevelse: Daniel Berlin Krog, Skåne Tranås

Årets merroir Award: Oaxen krog, Stockholm

Årets terroir Award: Fotografiska restaurang, Stockholm

Årets värt en resa: Hörte brygga, Skivarp

Årets hjärtekrog: Petersons krog, Käringön

Årets vinupplevelse: Krakas krog, Katthammarsvik

Årets ölupplevelse: Bhoga, Göteborg

Årets hållbara gastronomi: Restaurang Volt, Stockholm

Årets rising star: Rodrigo "Rod" Pérez, Ekstedt, Stockholm

Årets smakutvecklare i livsmedelbranschen: Sorunda korvfabrik, Sorunda

Årets hyllning av en långtida betydelsefull gastronomisk gärning: Ulf Wagner, Sjömagasinet, Göteborg



Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Boulebar med ny delägare

Investeringsbolag går in som ny delägare Pied Tanca Group.

KFC har stora kycklingproblem i Storbritannien

Fler än 500 av 900 Kentucky fried chicken-restauranger i landet har tillfälligt stängt på grund av leveransproblem.

Äggröra hos Preem

Snart påbörjas Trocadero-flytten

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.

Linnea & Basilika öppnar nytt

De tävlar i Årets bagare

Nyhetsbrev

Karma till Storbritannien

Arkiv

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Juicekedja till Linden

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Årets köpmän korade

De plockade hem priser vid Reitan Conveniences årliga riksmöte.

Duni köper förpackningsbolag

Ikea-köttbullarna får ny kompis: Tysk växtlasagne

Möbeljätten fortsätter satsningen på hållbar mat och lanserar en lasagne där proteinet kommer från havre och gula ärter.

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Premiär för Eataly

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sockrets hälsoeffekter ska utredas

Här är årets ”udda” semlor

Sänd till en kollega

0.165