Kroggäster smet från 100 000 kronors-nota

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

En liga härjar i Spanien som äter för tusentals euro och sedan smiter från notan. Polisen undersöker de genomförda brotten för att förhindra att förövarna som bokar bröllopsfester och dopkalas för över 100 personer dyker upp på nytt.

En liga härjar i Spanien som äter för tusentals euro och sedan smiter från notan. Polisen undersöker de genomförda brotten för att förhindra att förövarna som bokar bröllopsfester och dopkalas med 100 personer dyker upp på nytt.

Strax efter den första incidenten stod det klart att ännu en restaurang cirka 10 km från den första drabbats av ett liknande brott. Det första fallet inleddes med att gästerna betalade ett förskott å 900 Euros men sedan åt för det dubbla på El Carmen restaurant i Bembibre i nord-västra Kastilien

Nästa som drabbades var Laura Arias, ägare till Rincon de Pepin, som ligger i Ponferrada. Den andra smitgäst-gruppen bokade en bröllopsfest och beställde en enkel meny och betalde 1000 euro i förskott men beställde och åt för det tiodubbla cirka 100 000 kronor.

– Det var 160 gäster och plötsligt försvann de utan att säga något, berättar Laura Arias till BBC. Som hävdar att det är samma grupp av smitgäster, vi känner i gen dem från bilderna.



Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Boulebar med ny delägare

Investeringsbolag går in som ny delägare Pied Tanca Group.

KFC har stora kycklingproblem i Storbritannien

Fler än 500 av 900 Kentucky fried chicken-restauranger i landet har tillfälligt stängt på grund av leveransproblem.

Äggröra hos Preem

Snart påbörjas Trocadero-flytten

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.

Linnea & Basilika öppnar nytt

De tävlar i Årets bagare

Nyhetsbrev

Karma till Storbritannien

Arkiv

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Juicekedja till Linden

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Årets köpmän korade

De plockade hem priser vid Reitan Conveniences årliga riksmöte.

Duni köper förpackningsbolag

Ikea-köttbullarna får ny kompis: Tysk växtlasagne

Möbeljätten fortsätter satsningen på hållbar mat och lanserar en lasagne där proteinet kommer från havre och gula ärter.

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Premiär för Eataly

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sockrets hälsoeffekter ska utredas

Här är årets ”udda” semlor

Sänd till en kollega

0.149