23948sdkhjf

Bockholmengruppen i blåsväder

I måndags under en företagsfest delade Bockholmengruppen ut priser till olika yrkesgrupper bland sina anställda. Dock blev kritiken stark mot företaget sedan ett av priserna till diskare föregicks av en film där en av delägarna, Mathias Pihlblad, medverkade black face-målad. Nu beklagar gruppen det inträffade uppger dn.se.
I filmen som visades i samband med den prisutdelningen står Mathias Pilblad, i ett diskrum, med ett vitt förkläde som enda plagg förutom en vit sjal knuten som en bandana runt pannan. Han är brunmålad i ansikte och på kroppen och har rödmålade läppar.

Detta skapade reaktioner och avståndstagande hos medarbetarna på festen och storm på sociala medier enligt dn.se. En medarbetare sa upp sig från sin anställning på Bockholmengruppen. Nu beklagar Mathias Pilblad det hela i ett mail till Dagens ­Nyheter:

”Tyvärr har vi förstått att enskilda medarbetare uppfattat ett inslag i prisceremonin som rasistisk. Vi ber om ursäkt för detta och vill också beklaga att inslaget fått en utformning som kan uppfattas på detta sätt. Vi är måna om den mångfald vi har och uppskattar våra medarbetare som individer. Vi är också övertygade om att mångfalden gör oss bättre”.

I mailet ber han om ursäkt för inslaget och understryker arbetsgivarens roll för både medarbetare och gäster.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062