23948sdkhjf

Kentucky Fried Chicken öppnar i Göteborg

| Av Maya Saksi | Tipsa redaktionen

Amerikanska kycklingkedjan planerar att öppna sin tredje svenska restaurang.

Snabbmatsjätten med kyckling som specialitet, Kentucky Fried Chicken (KFC), planerar att öppna en restaurang i Göteborg framåt sommaren, rapporterar Göteborgs-Posten.

Uppgifterna kom först från kedjans svenska Facebooksida, där man annonserar för ett rekryteringsevent i Göteborg den 23 mars. Man har också lagt ut jobbannonser där man eftersöker personal, med planerad start någon gång i sommar.

Enligt en kommentar till GP från Martin Jallinder, projektansvarig på KFC, vill man inte ge några detaljer, men bekräftar att en restaurang snart kommer att etableras.

Det blir vid öppningen Sveriges tredje KFC-restaurang, efter etableringen av den första i Lockarp utanför Malmö 2015 och en andra i Karlstad sommaren 2016. Man planerar också att öppna en restaurang i Västerås under kommande sommar.

De svenska KFC-restaurangerna drivs av Nordic Service Partners, vars verksamhet bland annat omfattar ett 60-tal Burger King-restauranger i Sverige och Danmark.

Totalt har kedjan, som ägs av Yum Brands, omkring 20 000 restauranger i 123 länder.

Niklas Thander/Food Supply


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Matleveranstjänst till Göteborg

De deltar i Nordic Organic Food Fair-mässan

De visar upp trender inom ekologisk mat på Malmömässan.

Han öppnar i Teatern

Matscen får tillskott av mer veganskt.

Ölbrist i klimatförändringarnas spår

Förutom brist på den populära rusdrycken väntas även priserna stiga.

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Nyhetsbrev

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Arkiv

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Bagerikedja mer innehållstransparenta

Sibylla där två vägar möts

Ny franchisetagare räknar med att 20 000 fordon varav mycket ren yrkestrafik ska borga för gott gästunderlag.

Kock i matkassesamarbete

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Frantzén öppnar i Astoria

Öppnar brasseri i tidigare biograf på Nybrogatan i Stockholm.

Årets konditor mest nöjd med desserten

Nääs Fabrikers konditor Disa Molin gick segrande ur striden.

Vann med havsabborre

Tog hem europeisk tävling för kockar inom mötesindustrin, Copper Skillet.

Bro Burger öppnar nytt

Två gånger gästspel

Renässans för kålroten

Här växer Max - öppnar fjärde restaurangen i Örebro

Burgerkedja på offensiven

De kan vinna Utstickarpriset 2018

Urban Deli snor ny vd från Ica

Axfoods-bolaget Urban Deli rekryterar Icas affärsområdeschef för färskvaror. ”Tar med mig mycket kunskap.”

Explosionen: Öppnar 104 butiker

Sju till nio butiker i veckan öppnas när kedjan nu sätter igång en enorm butiksexpansion för att konkurrera med restauranger och dagligvaruhandel. ”De har nog inte insett hur farliga vi blir”.

Sju miljoner bullar under en dag

Årets Fjällkock korad

Framtidslöfte - bästa commis utsedd

De vann för hållbarhetsarbete

Han är ny vd för Södra Teatern

Långa köer kostar 16,4 miljarder

Så ska Max minska klimatutsläppen

Växtbaserat på gourmetnivå

Oumph till Pizza Hut

Färdiglagat à la Operakällaren

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.155