Kentucky Fried Chicken öppnar i Göteborg

| Av Maya Saksi | Tipsa redaktionen

Amerikanska kycklingkedjan planerar att öppna sin tredje svenska restaurang.

Snabbmatsjätten med kyckling som specialitet, Kentucky Fried Chicken (KFC), planerar att öppna en restaurang i Göteborg framåt sommaren, rapporterar Göteborgs-Posten.

Uppgifterna kom först från kedjans svenska Facebooksida, där man annonserar för ett rekryteringsevent i Göteborg den 23 mars. Man har också lagt ut jobbannonser där man eftersöker personal, med planerad start någon gång i sommar.

Enligt en kommentar till GP från Martin Jallinder, projektansvarig på KFC, vill man inte ge några detaljer, men bekräftar att en restaurang snart kommer att etableras.

Det blir vid öppningen Sveriges tredje KFC-restaurang, efter etableringen av den första i Lockarp utanför Malmö 2015 och en andra i Karlstad sommaren 2016. Man planerar också att öppna en restaurang i Västerås under kommande sommar.

De svenska KFC-restaurangerna drivs av Nordic Service Partners, vars verksamhet bland annat omfattar ett 60-tal Burger King-restauranger i Sverige och Danmark.

Totalt har kedjan, som ägs av Yum Brands, omkring 20 000 restauranger i 123 länder.

Niklas Thander/Food Supply


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

De ska fixa mackan i Stockholm

Onlinepizza kör godis åt Hemmakväll

Löfbergs nyöppnar

Quorns passning till KFC i kycklingkris

Boulebar med ny delägare

Investeringsbolag går in som ny delägare Pied Tanca Group.

KFC har stora kycklingproblem i Storbritannien

Fler än 500 av 900 Kentucky fried chicken-restauranger i landet har tillfälligt stängt på grund av leveransproblem.

Nyhetsbrev

Äggröra hos Preem

Arkiv

Snart påbörjas Trocadero-flytten

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.

Linnea & Basilika öppnar nytt

De tävlar i Årets bagare

Karma till Storbritannien

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Juicekedja till Linden

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Duni köper förpackningsbolag

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Premiär för Eataly

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sänd till en kollega

0.158