23948sdkhjf

Food courts försvinner i USA

| Av Maya Saksi | Tipsa redaktionen

I takt med att de stora klassiska shoppingcentrum i USA lägger ner på löpande band har också många fastfoodkedjor fått problem och söker nya lösningar.

För de flesta amerikaner har en shoppingdag inte varit komplett utan att stanna till hos en av de många snabbmatskedjor som kantat amerikanska så kallade food courts. Cinnabon, Sbarro och Panda Express är några av dem som nu kämpar för sin överlevnad i takt med att shoppingcentrumen lägger ner.

Konsumtionsmönstret och matvanor förändras och flera kedjor, som Cinnabon, uppges ha finansiella problem. Sbarro har ansökt om konkurs och hanteras nu av konkursförvaltare för sin överlevnad.
Den nya strategin för flera kedjor är att öppna egna restauranger eller kiosker i nya lägen som till exempel trafikerade lägen, flygplatser, universitetscampus. Sedan håller de tummarna för att konceptet är tillräckligt starkt för att kunderna ska lockas ändå - även om man inte finns lättillgängligt i en så kallad mall.
Samtidigt har Sbarro-kedjan byggt om sitt koncept till ett fast-casual med pizza, pasta och sallader.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Nyhetsbrev

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Arkiv

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Glitterpizzan har kommit till Sverige

Stockholm Fisk i ny tappning

Invigning av NK:s nya saluhall

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

130 år gammalt bageri räddas

Mackmyra behöver pengar

Vigårda till Västerås

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.1