Grand Hôtel lockar hem toppkock från USA

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Efter 23 år utomlands packar den svenska världskocken Gabriel Ask väskorna och checkar in som kökschef på Grand Hôtel i Stockholm. I hans CV finns bland annat anställning på French Laundry. Senast kommer han från Faena Hotel i Miami där han startat sju olika restaurangkoncept.

Gabriel Ask har främst ansvarat för framgångsrika lyxhotellsatsningar i USA, bland annat på Bellagio i Las Vegas, Faena Hotel i Miami, Montage i Beverly Hills och Newport Beach-resorten Pelican Hill.


För mig utgör köket stommen för ett bra hotell. I USA har jag haft utrymme och muskler att verkligen skapa matupplevelser utöver det vanliga och jag har alltid sagt att om något skulle få mig att flytta hem så skulle det vara för att arbeta på Grand Hôtel, säger Gabriel Ask.


Hans uppdrag på Grand Hôtel omfattar Verandans frukost och restaurang till room service, Cadierbaren, fest- och konferensvåningen.


Tillsammans med ett 40-tal kockar har han redan börjat utveckla hotellets kök. Först ut är Cadierbarens populära Afternoon Tea därefter står Terassen på tur.samt ett nytt koncept för Cadierbaren .


Tacksamt nog har jag här på Grand Hôtel haft turen att få arbeta med den mest kompetenta personalen i min karriär hittills, säger Gabriel Ask.


Gabriel är en drömrekrytering och vi är väldigt glada över att ha kunnat locka honom hem till Sverige, säger Pia Djupmark, VD på Grand Hôtel.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Restaurangen som blir navet i nya Bank Hotel

Så firar Vassa Eggen och TAKO Europride

Tar fram regnbågsmenyer till förmån för välgörenhet.

TV: Intervju med Sebastian Gibrand

Krönika: I kvalet inför valet

Chefredaktör Lisbeth Rauden skriver om demokrati, humanism och Bruce Hills gastronomiska budskap.

LISTA: Felen du ska undvika vid restaurangstart

Andreas Moene, vd konsultföretaget PreOpening verksamma inom hotell, restaurang och hospotality, guidar med sina bästa tips.

Kända ansikten tar över NK:s saluhall

Nyhetsbrev

Esperanto i konkurs

Arkiv

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

EM-silver till Sverige i Bocuse

Här är finalisterna i Årets Kock

Åtta kockar möts under finaldagarna i september.

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Restaurangerna fortsätter att öka

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.129