Skådis-krögare satsar på turkisk fine fast food

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Kebaben är missförstådd i Sverige anser Mahmut Suvakci som öppnar döner-restaurangen Çok på Hornsbergs strand i Stockholm skriver mitti.se.

Mahmut Suvakci tar avstånd från vanligt förekommande kebab som anrättats på fryst köttfärs blandad med potatismjöl. Han förklarar att kebab är ett familjenamn för flera rätter. Själv använder han färskt kött från lamm och kalv som råvara som skivas det i lövtunna bitar och pressas.

För att garantera den turkiska profilen har anställt en döner-specialit från Turkiet. Mahmut Suvakci driver även Lily’s burger på Hornsbergs strand med skådespelaren Joel Kinnaman och har själv även spelat med i många filmroller. Senast i lovordade Måste Gitt som hade premiär i början av året. Till mitt.se förklarar han hur han hinner:

"– Ibland får jag trolla såklart. Men jag gör två saker som jag älskar och där man aldrig blir färdigutbildad. Även om jag har mycket att göra så kommer jag aldrig att sluta med något av det. Jag lever min dröm, säger Mahmut Suvakci."


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Läskförsäljningen sjönk som en sten

Burgerkedjan börjar med biokol

Coca-Cola sätter spelare på burken

Starbucks blir råare

Malmöbaserade företaget Get Raw inleder samarbete.

Program GastroNord 24-27 april 2018

Starbucks stänger ner och undervisar

Nyhetsbrev

Nedräkning inför Pizza-SM

Arkiv

Butik och restaurang till Kiruna

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Fler än fyrtio nya caféer

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

De öppnar Sveriges längsta salladsbar

De blev årets Convenience-butik

Härnösandsbutik känd för sina semlor vann pris.

Ta en taco när du landar

Juicekedja till Bromma

De har fått nog av duvorna

Cafékedja i konkurs

Skånska franchisekedjan är satt i konkurs på egen begäran efter att rekonstruktionen misslyckats.

Foodtruck à la Pontus

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

Burgerkedjan vill ta över Norden

Ännu en utmanare på nätmatscenen

Urban Deli stannar på marken

Slutar med flygtransporterad frukt och grönt.

Fyra rätter på fyra minuter på Centralstationen

Snabb avsmakningsmeny i specialbyggd restaurangvagn.

Napolitansk pizza till Piteå

Efter 45 år – nu lämnar den klassiska korvkiosken Malmö

Beijing8 blir två

Kyparen avskedades – var för ”fransk”

Nu öppnar Jureskogs

Här är de nominerade i Pizza-SM

De öppnar i nytt i Uppsala

McDonalds inför bordsservering

Tre ska bli sju -Taku Taku expanderar

Öl från stammen

VM-korv med namn

Ny grön våg på Max

Sushi Yama öppnar nytt i Norrköping

Sänd till en kollega

0.126