23948sdkhjf

ABBA-Björn blir krögare i Västervik

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

I går presenteras landmärket Slottsholmen i centrala Västervik. Ett nybyggnadsprojekt där entreprenören och initiativtagaren Björn Ulvaeus medverkar tillsammans med Equity AB, PEAB och arkitekt Thomas Sandell. Projektet innehåller förutom restauranganläggning även lägenheter, präglas av miljöhänsyn och är tänkt att bli ett nytt landmärke i Västervik.

Projektet har föregåtts av intensiv debatt och skarp kritik sedan de första planerna presenterades för sju år sedan och drabbats av flera motgångar. De första ritningarna underkändes av länsstyrelsen. Projektet försenades bygget av föroreningar i marken och fynden av fornlämningar. Bara för ett år sedan såg det ut som om Björn Ulvaeus var på väg att dra sig ur satsningen.

Nu är allt på banan igen. I december ska projektet vara klart. Några månader senare öppnas anläggningen för allmänheten.

Slottsholmenhuset består av bostadsrätter. Elva lägenheter kommer att hyras ut i ett lägenhetshotell. I bottenvåningen ligger en restaurang och yta som kallas "food and market", som kan användas på olika sätt.

– Det man gör med hjärtat och som bärs av en stark vision lyckas inte alltid, men nu känns Slottsholmen som den framtidssatsning jag drömde om. Kanske ser vi Västerviks nya landmärke, säger Björn Ulvaeus.

Björn Ulvaeus presenterar sitt projekt i Västervik
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Nyhetsbrev

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Arkiv

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Glitterpizzan har kommit till Sverige

Stockholm Fisk i ny tappning

Invigning av NK:s nya saluhall

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

130 år gammalt bageri räddas

Mackmyra behöver pengar

Vigårda till Västerås

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.128