ABBA-Björn blir krögare i Västervik

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

I går presenteras landmärket Slottsholmen i centrala Västervik. Ett nybyggnadsprojekt där entreprenören och initiativtagaren Björn Ulvaeus medverkar tillsammans med Equity AB, PEAB och arkitekt Thomas Sandell. Projektet innehåller förutom restauranganläggning även lägenheter, präglas av miljöhänsyn och är tänkt att bli ett nytt landmärke i Västervik.

Projektet har föregåtts av intensiv debatt och skarp kritik sedan de första planerna presenterades för sju år sedan och drabbats av flera motgångar. De första ritningarna underkändes av länsstyrelsen. Projektet försenades bygget av föroreningar i marken och fynden av fornlämningar. Bara för ett år sedan såg det ut som om Björn Ulvaeus var på väg att dra sig ur satsningen.

Nu är allt på banan igen. I december ska projektet vara klart. Några månader senare öppnas anläggningen för allmänheten.

Slottsholmenhuset består av bostadsrätter. Elva lägenheter kommer att hyras ut i ett lägenhetshotell. I bottenvåningen ligger en restaurang och yta som kallas "food and market", som kan användas på olika sätt.

– Det man gör med hjärtat och som bärs av en stark vision lyckas inte alltid, men nu känns Slottsholmen som den framtidssatsning jag drömde om. Kanske ser vi Västerviks nya landmärke, säger Björn Ulvaeus.

Björn Ulvaeus presenterar sitt projekt i Västervik


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

De ska fixa mackan i Stockholm

Onlinepizza kör godis åt Hemmakväll

Löfbergs nyöppnar

Quorns passning till KFC i kycklingkris

Boulebar med ny delägare

Investeringsbolag går in som ny delägare Pied Tanca Group.

KFC har stora kycklingproblem i Storbritannien

Fler än 500 av 900 Kentucky fried chicken-restauranger i landet har tillfälligt stängt på grund av leveransproblem.

Nyhetsbrev

Äggröra hos Preem

Arkiv

Snart påbörjas Trocadero-flytten

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.

Linnea & Basilika öppnar nytt

De tävlar i Årets bagare

Karma till Storbritannien

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Juicekedja till Linden

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Duni köper förpackningsbolag

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Premiär för Eataly

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sänd till en kollega

0.199