23948sdkhjf

ABBA-Björn blir krögare i Västervik

I går presenteras landmärket Slottsholmen i centrala Västervik. Ett nybyggnadsprojekt där entreprenören och initiativtagaren Björn Ulvaeus medverkar tillsammans med Equity AB, PEAB och arkitekt Thomas Sandell. Projektet innehåller förutom restauranganläggning även lägenheter, präglas av miljöhänsyn och är tänkt att bli ett nytt landmärke i Västervik.
Projektet har föregåtts av intensiv debatt och skarp kritik sedan de första planerna presenterades för sju år sedan och drabbats av flera motgångar. De första ritningarna underkändes av länsstyrelsen. Projektet försenades bygget av föroreningar i marken och fynden av fornlämningar. Bara för ett år sedan såg det ut som om Björn Ulvaeus var på väg att dra sig ur satsningen.

Nu är allt på banan igen. I december ska projektet vara klart. Några månader senare öppnas anläggningen för allmänheten.

Slottsholmenhuset består av bostadsrätter. Elva lägenheter kommer att hyras ut i ett lägenhetshotell. I bottenvåningen ligger en restaurang och yta som kallas "food and market", som kan användas på olika sätt.

– Det man gör med hjärtat och som bärs av en stark vision lyckas inte alltid, men nu känns Slottsholmen som den framtidssatsning jag drömde om. Kanske ser vi Västerviks nya landmärke, säger Björn Ulvaeus.

Björn Ulvaeus presenterar sitt projekt i Västervik
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.085