23948sdkhjf

Malmö får foodtruck-festival i vår

| Av Maya Saksi | Tipsa redaktionen

Under två dagar i slutet av maj kommer foodtruckar från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Helsingborg och Malmö att finns på plats i Magistratsparken när Malmö får sin första foodtruck-festival.

Runt 20 foodtruckar från hela Sverige kommer att finnas i Magistratsparken i Malmö den 27-28 maj. De erbjuder mat från hela världen. Festivalen riktar sig till barnfamiljer, vilket kommer att synas i portionsstorlekarna och priset. Även andra aktiviteter som krocket, kubb och en minicartbana kommer att finnas på plats.


Upphovsmannen är Rodrigo Lopez-Calderon som är ansvarig för matområdet på Malmöfestivalen.


– Jag har länge velat göra något matrelaterat som ligger utanför festivalen. Så vi har valt ut ett tjugotal foodtrucks som vi anser är de bästa för tillfället. Det kommer att serveras lokala mikroöl i form av folköl eftersom vi vill ha parken öppen. Dessutom har vi ett samarbete med konsthallen som kör workshops för barn, berättar Rodrigo Lopez-Calderon för Sydsvenska Dagbladet.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Nyhetsbrev

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Arkiv

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.104