23948sdkhjf

Kaféer i alla format

| Av Maya Saksi | Tipsa redaktionen

Gotlänningarna får en fikabuss och stockholmarna kan besöka nyanlända kvinnors kafé inom kort. I Skåne har Åhus fått en nytt kaffehål.

Åhus fick nytt kafé
Åhus Finest heter kaféet som har öppnat på Köpmannagatan i Åhus.
– Jag tänkte utifrån mitt eget behov, och försökte skapa en plats där man kan gå och äta året om, ett ställe som spännande och där du kan känna dig hemma. Responsen efter att vi öppnade har varit över förväntan. Hit kommer kunder i alla åldrar och många av dem är återkommande, säger Johanna Dahlström till 24Kristianstad.
Lokalen är 170 kvadratmeter och menyn står allt från fika till plockmat.

Nyanlända startar kafé
I Vårby i Huddinge startar nyanlända kvinnor ett kafé inom ramen för projektet Yallatrappan.
Projektet är ett socialt företag vars syfte är att få kvinnor som står långt från arbetsmarknaden att fixa egna jobb. Exakt var i Vårby kaféet öppnar och hur menyn är komponerad är inte i skrivande stund klart.

Rullande café på Gotland
I höst startar Håkan Thornell sitt rullande café i en gotländsk veteranbuss från 50-talet.
Förhoppningen är att bussen ska vara klar till sensommaren men detaljerna kring öppettider är inte riktigt klara i dagsläget.
– Jag vill gärna ha öppet året runt, på eftermiddagar och kvällar men med lite uppehåll kring julen. Jag vill finnas där för gotlänningarna under lågsäsong, berättar Håkan. Jag vill försöka återkomma till samma platser med samma tidsintervall så att gästerna vet när jag kommer dyka upp, säger han till Gotland.net
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Nyhetsbrev

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Arkiv

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.122