23948sdkhjf

VISITA hoppas på medling

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Det är just nu långt mellan parterna i avtalsrörelsen mellan VISITA och Hotell och restaurangfacket. HRF varslar om strejk och VISITA menar att detta är ett hot mot svensk ekonomi.

I ett pressmeddelande menar Visita att grunden till stridsåtgärderna är ett hot mot den svenska modellen, mot jobb och integration och därmed mot svensk ekonomi.

– I två decennier har vi haft en ordning på svensk arbetsmarknad som har gett en stabilitet i svensk ekonomi och skapat reallöneökningar. HRF:s krav överstiger det av industrin satta märket och är ett direkt hot mot den svenska modellen, säger Visitas vd Eva Östling.

– Vi har gått HRF till mötes. Inte minst gäller det omställningstid vid minskad sysselsättningsgrad, det vill säga vid det som facket kallar för hyvling, säger Visitas förhandlingschef Antje Dedering.
– Att HRF vill sätta den svenska modellen ur spel är illavarslande. Ett stort ansvar faller på HRF:s axlar, fortsätter Antje Dedering.

– Vi står inför stora samhällsutmaningar där vi som parter har ett ansvar att bidra till en långsiktig och hållbar utveckling på svensk arbetsmarknad och i samhället i stort, säger Eva Östling.

– I det läge som Sverige befinner sig i nu är det oansvarigt att agera som HRF gör. De riskerar jobb och integration, säger Eva Östling.

– Flertalet av våra medlemmar har mycket små marginaler. En strejk är ett direkt hot mot deras verksamhet och därmed ett direkt hot mot de jobb som är så viktiga för såväl HRF:s medlemmar som för hela samhällsekonomin, säger Eva Östling.

– Nu går vi in i medling. Vår förhoppning är så klart att komma i mål innan en eventuell strejk bryter ut, avslutar Antje Dedering.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Nyhetsbrev

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Arkiv

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.102