23948sdkhjf

VISITA hoppas på medling

Det är just nu långt mellan parterna i avtalsrörelsen mellan VISITA och Hotell och restaurangfacket. HRF varslar om strejk och VISITA menar att detta är ett hot mot svensk ekonomi.
I ett pressmeddelande menar Visita att grunden till stridsåtgärderna är ett hot mot den svenska modellen, mot jobb och integration och därmed mot svensk ekonomi.

– I två decennier har vi haft en ordning på svensk arbetsmarknad som har gett en stabilitet i svensk ekonomi och skapat reallöneökningar. HRF:s krav överstiger det av industrin satta märket och är ett direkt hot mot den svenska modellen, säger Visitas vd Eva Östling.

– Vi har gått HRF till mötes. Inte minst gäller det omställningstid vid minskad sysselsättningsgrad, det vill säga vid det som facket kallar för hyvling, säger Visitas förhandlingschef Antje Dedering.
– Att HRF vill sätta den svenska modellen ur spel är illavarslande. Ett stort ansvar faller på HRF:s axlar, fortsätter Antje Dedering.

– Vi står inför stora samhällsutmaningar där vi som parter har ett ansvar att bidra till en långsiktig och hållbar utveckling på svensk arbetsmarknad och i samhället i stort, säger Eva Östling.

– I det läge som Sverige befinner sig i nu är det oansvarigt att agera som HRF gör. De riskerar jobb och integration, säger Eva Östling.

– Flertalet av våra medlemmar har mycket små marginaler. En strejk är ett direkt hot mot deras verksamhet och därmed ett direkt hot mot de jobb som är så viktiga för såväl HRF:s medlemmar som för hela samhällsekonomin, säger Eva Östling.

– Nu går vi in i medling. Vår förhoppning är så klart att komma i mål innan en eventuell strejk bryter ut, avslutar Antje Dedering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064