Eat award letar gröna innovatörer

| Av Maya Saksi | Tipsa redaktionen

Nytänkande mat-idéer som bidrar till att lösa framtidens klimat- och hälsoproblem är syftet bakom nya EAT Award.

Målet är att hitta nytänkande mat-idéer som bidrar till att lösa framtidens klimat- och hälsoproblem. Det koras en nationell vinnare i Sverige och en i Norge och en av dessa kommer utses till huvudvinnare inför världens främsta inom mat, hälsa och hållbarhet på EAT Stockholm Food Forum 2017.
Tävlingens huvudvinnare kommer att ta emot en check på 100 000 kronor samt under året ha ett mentormöte med entreprenören Petter Stordalen. Syftet är att ge vinnaren ytterligare förutsättningar att låta sin idé växa och bidra till hållbara lösningar i världen.

– Innovation handlar om kreativitet, att utmana etablerade sanningar och se nya sammanhang och synergier. Matbranschen i hela landet är full av ambitiösa själar som ligger otroligt långt framme när det kommer till att tänka miljö och hållbarhet. Men avståndet till Stockholm avgör ofta huruvida de bästa och grönaste lösningarna kommer fram. Just därför har vi Local EAT Award, s äger Petter Stordalen, ägare av Nordic Choice Hotels, en av medgrundarna till priset.

EAT Foundation är en global stiftelse med fokus på mat, hälsa och hållbarhet.

Local EAT Award lanserades för fyra år sedan eftersom vi anser att innovationer i matsystemet kan bidra till att lösa några av vår tids största utmaningar. Tidigare vinnare har presenterat lösningar som spänner från nya matprodukter, till teknik för matsäkerhet och system för att minska matsvinnet. Små aktörer har stora ideer som kan spela en väsentlig roll i att forma framtidens matsystem och därför gläder vi oss åt att ta emot många spännande bidrag till årets Local EAT Award, säger Gunhild Stordalen, styrelseordförande och grundare av EAT .

Local EAT Award arrangeras av Nordic Choice Hotels’ kedja Quality Hotel, EAT Foundation, Företagarna och norska NHO.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Restaurangen som blir navet i nya Bank Hotel

Så firar Vassa Eggen och TAKO Europride

Tar fram regnbågsmenyer till förmån för välgörenhet.

TV: Intervju med Sebastian Gibrand

Krönika: I kvalet inför valet

Chefredaktör Lisbeth Rauden skriver om demokrati, humanism och Bruce Hills gastronomiska budskap.

LISTA: Felen du ska undvika vid restaurangstart

Andreas Moene, vd konsultföretaget PreOpening verksamma inom hotell, restaurang och hospotality, guidar med sina bästa tips.

Kända ansikten tar över NK:s saluhall

Nyhetsbrev

Esperanto i konkurs

Arkiv

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

EM-silver till Sverige i Bocuse

Här är finalisterna i Årets Kock

Åtta kockar möts under finaldagarna i september.

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Restaurangerna fortsätter att öka

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.119