"Chauffören försökte stoppa kaparen"

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Spendrups bekräftar att lastbilen som kapades under fredagen och körde in i en folkmassa på Drottninggatan var en av deras transportbilar.



– Chauffören försökte stoppa kaparen, säger Mårten Lyth, kommunikationschef på Spendrups i en intervju på svt.se. Mårten Lyth berättar att han har varit i kontakt med chauffören som han beskriver som chockad men oskadd i övrigt.

Spendrups har löpande kontakt med polisen och sätter in stöd till chauffören, anhöriga och medarbetare.

– Det är fruktansvärt och så himla overkligt. Jag tror vi alla är chockade och illa berörda både av att det är vår bil men framför allt över hela attacken, säger Mårten Lyth till svt.se

Han säger också att en sådan här händelse gör Spendrups måste se över sina säkerhetsrutiner:

– Vi har bra säkerhetsrutiner, men uppenbarligen kan en bil stjälas på det här sättet, säger Mårten Lyth, Spendrups kommunikationschef.

Med anledning av dådet i Stockholms city strax före kl. 15 på fredagen gick Spendrups ut med pressmeddelande:

"I samband med en leverans i Stockholms city stals en av Spendrups lastbilar i samband med en avlastning. Vår chaufför försökte stoppa bilen genom att ställa sig framför den men fick kasta sig åt sidan för att inte bli påkörd. Han är lindrigt skadad men naturligtvis chockad av händelsen. Vi har mycket knapphändiga uppgifter kring själva händelsen men har löpande kontakt med polisen. Vi är chockade och djupt berörda av denna fruktansvärda händelse och våra tankar är med vår chaufför och hans familj, offren, de skadade och deras familjer."



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Restaurangen som blir navet i nya Bank Hotel

Så firar Vassa Eggen och TAKO Europride

Tar fram regnbågsmenyer till förmån för välgörenhet.

TV: Intervju med Sebastian Gibrand

Krönika: I kvalet inför valet

Chefredaktör Lisbeth Rauden skriver om demokrati, humanism och Bruce Hills gastronomiska budskap.

LISTA: Felen du ska undvika vid restaurangstart

Andreas Moene, vd konsultföretaget PreOpening verksamma inom hotell, restaurang och hospotality, guidar med sina bästa tips.

Kända ansikten tar över NK:s saluhall

Nyhetsbrev

Esperanto i konkurs

Arkiv

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

EM-silver till Sverige i Bocuse

Här är finalisterna i Årets Kock

Åtta kockar möts under finaldagarna i september.

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Restaurangerna fortsätter att öka

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.127