Rekordlågt matsvinn hos Fazer

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Fazer Food Services minskade matsvinnet under året med 20 procent vilket motsvarar nästan 450 000 måltider.

Målet under 2016 var att minska matsvinnet med 10 gram per portion men nådde istället 13 gram.

Fazer Food Services gör regelbundna mätningar av matsvinn och har under året genomfört
kampanjer för att engagera gästerna att slänga mindre mat.

Gymnasieskolan Rudbeck utanför Stockholm var en av de platser som sparade extra mycket genom att köpa in mindre tallrikar och installera vågar som visar hur mycket mat som åker ner i soptunnan. Svinnet minskade då med över 34 procent, vilket motsvarar cirka 1500 portioner.

– Råvaran är Fazer Food Services mest betydande miljöaspekt och utöver minskat matsvinn
handlar våra mål om ökad ekologisk andel och ökad mängd grönsaker, säger säger Jonny Zackrisson, kvalitets- och miljöchef på Fazer Food Services i ett pressmeddelande.


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Nu ska alla caféer bli lättillgängliga

Stor norsk pizzakedja tar in svenskt protein

Medalj till Rasta Groups grundare

På måndagen förärades Rasta Groups grundare näringslivsmedalj av Kungliga Patriotiska Sällskapet.

Läskförsäljningen sjönk som en sten

Burgerkedjan börjar med biokol

Coca-Cola sätter spelare på burken

Nyhetsbrev

Starbucks blir råare

Malmöbaserade företaget Get Raw inleder samarbete.

Arkiv

Program GastroNord 24-27 april 2018

Starbucks stänger ner och undervisar

Nedräkning inför Pizza-SM

Butik och restaurang till Kiruna

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Fler än fyrtio nya caféer

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

De öppnar Sveriges längsta salladsbar

De blev årets Convenience-butik

Härnösandsbutik känd för sina semlor vann pris.

Ta en taco när du landar

Juicekedja till Bromma

De har fått nog av duvorna

Cafékedja i konkurs

Skånska franchisekedjan är satt i konkurs på egen begäran efter att rekonstruktionen misslyckats.

Foodtruck à la Pontus

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

Burgerkedjan vill ta över Norden

Ännu en utmanare på nätmatscenen

Napolitansk pizza till Piteå

Efter 45 år – nu lämnar den klassiska korvkiosken Malmö

Beijing8 blir två

Kyparen avskedades – var för ”fransk”

Nu öppnar Jureskogs

Här är de nominerade i Pizza-SM

De öppnar i nytt i Uppsala

McDonalds inför bordsservering

Tre ska bli sju -Taku Taku expanderar

Öl från stammen

VM-korv med namn

Ny grön våg på Max

Sänd till en kollega

0.15