Matsnusk på Trump-krog

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Under ett rutinbesök i januari på Trumpägda Mar-a-Lago, bara några dagar före USA:s presidene var värd före en måltid på terrassen med den japanska premiärministern Shinzo Abe, hittade inspektörerna tre högprioriterade brott. Bland annat genom att servera rå fisk, sokan drabbas av parasiter och lagra kött i trasiga kylare på en för hög temperatur.

Tio andra brott noterades av Floridas stränga hälsovårdsmyndighet på krogen och klubben Mar-a-Lago. Bland annat upptäcktes rostiga hyllor i en walk-in kylare och att kökspersonalen inte att tvättade sina händer ordentligt på grund av avsaknad av varmvatten. Ryktet skadar den exklusiva klubben som tar ut 200000 dollar i startavgift och 14 000 dollar per år för medlemskap. De många brott från 26 januari inspektion beskrivs i en nyligen publicerad rapportpå Florida Department of Business hemsida och avslöjades av Miami Herald på onsdagen. Enligt rapporten, måste nästan alla brott omedelbart korrigeras.

I fallet med kylskåpet, där fjäderfä, anka, nötkött och skinka registrerades vid ”potentiellt farliga” temperaturer upp till 16 Fahrenheit varmare än önskat 41 Fahrenheit berättade Mar-a-Lago personal för inspektörerna, vilket orsakats av att en kylare hade felaktigt inställd temperatur.



Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Äggröra hos Preem

Snart påbörjas Trocadero-flytten

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.

Linnea & Basilika öppnar nytt

De tävlar i Årets bagare

Karma till Storbritannien

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Nyhetsbrev

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Arkiv

Juicekedja till Linden

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Årets köpmän korade

De plockade hem priser vid Reitan Conveniences årliga riksmöte.

Duni köper förpackningsbolag

Ikea-köttbullarna får ny kompis: Tysk växtlasagne

Möbeljätten fortsätter satsningen på hållbar mat och lanserar en lasagne där proteinet kommer från havre och gula ärter.

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

De fick Gulddrakar

Ett kafé, tre restauranger och en bar i Stockholm kammade hem Dagens Nyheters Gulddrakar på måndagskvällen. Därtill delades postumt pris ut till Magdalena Ribbing.Två framtidslöften i restaurangbranschen prisades också under kvällen.

Rejäl ökning för kaféer

Restaurangbranschen avslutade året starkt med försäljningsuppgångar inom fler delbranscher, enligt Restaurangindex.

Premiär för Eataly

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sockrets hälsoeffekter ska utredas

Här är årets ”udda” semlor

Sänd till en kollega

0.137