23948sdkhjf

Årets Möteskock 2017 korad

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Rikard Wicklund har utsetts till Årets Möteskock 2017. Han segrade när 17 kockar upp från konferensanläggningar och hotell i Sverige antog utmaningen att skapa en nutida medveten tvårätters konferensmåltid.

Rikard Wicklund från Wenngarn var den finalist som lyckades bäst med tävlingsuppgiften i finalen att laga en helt vegetarisk huvudrätt av den hemliga korgen på en timme.

Årets Möteskock 2017 är Rikard Wicklund, Wenngarn,På andra plats i Årets Möteskock kom från Petter Holmgren från Lejondals Slott och på tredje plats Joel Andin från Sankt Jörgen Park.

I första tävlingsomgången hade de tävlande 30 minuter på sig för att preparera och förbereda råvarorna. Därefter hade de 45 minuter att tillaga och presentera förrätt och huvudrätt. Huvudråvarorna i årets tävling var vaktel och gösfilé.

Mer om Årets Möteskock
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Nyhetsbrev

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Arkiv

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.107