23948sdkhjf

Kockarna med Bocuse i sikte

Åtta kockar har valts ut för att tävla om att bli Sveriges kandidat till Bocuse 2017. Den kandidat som vinner kommer att representera Sverige i Bocuse Europa-finalen 2018.
Årets kandidater klara till uttagningen av Bocuse d´Or Sverige 2017 är klara. Den 14 september avgör vem som ska representera Sverige i Bocuse d´Or Europe 2018, Kock-EM.

Intresset bland svenska kockar har visat sig vara större än någonsin och nu har åtta välrenommerade kandidater valts ut av en jury.

– Det är kul att se att intresset att representera Sverige i världens mest prestigefyllda tävling ökar. Många av de sökande har stor erfarenhet, kunskap och bra renommé varför vi för första gången har valt att låta åtta tävla i den svenska uttagningen, säger Henrik Norström, President Svenska Bocuse d´Or Akademien.

Kandidaterna i Bocuse d´Or Sverige 2017:

Sebastian Gibrand, Gibrands Gastronomi.
Jonas Dahlbom, Kulinarisk ledare Gröna Lund.
Christofer Bengtsson, Grand Cafe i Oslo
Thomas Sjögren, Skärets Krog och Café på Smögen
Andreas Edlund, jobbar åt Pontus Group
Pi Le, souschef Ulriksdals Wärdshus.
Jonas Lagerström, Jonas Lagerström Gastronomi
Edin Dzemat, Brasserie by EDz

Tävlingen kommer att genomföras den 12 och 13 september på av kocken egen valt kök. Den sista timmen innan första rätten ska levereras anländer juryn till vald plats.

Kandidaten ska laga två rätter: En vegetarisk rätt med en fritt vald huvudråvara som ska vara framträdande i rätten, samt en kötträtt till 10 personer.

Kötträtten ska presenteras på fat och lagas enligt de traditionella Bocuse d´Or reglerna. Rätten ska bestå av huvudråvara av lamm., tre garnityrer och en sås.

Kandidaterna kommer att bedömas på smak, presentation, teknik och organisation.

Den sista timmen innan första rätten ska serveras får endast kandidat, commis max 23 år vara i köket. Kötträtten serveras 35 minuter efter första rätten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078