Kockarna med Bocuse i sikte

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Åtta kockar har valts ut för att tävla om att bli Sveriges kandidat till Bocuse 2017. Den kandidat som vinner kommer att representera Sverige i Bocuse Europa-finalen 2018.

Årets kandidater klara till uttagningen av Bocuse d´Or Sverige 2017 är klara. Den 14 september avgör vem som ska representera Sverige i Bocuse d´Or Europe 2018, Kock-EM.

Intresset bland svenska kockar har visat sig vara större än någonsin och nu har åtta välrenommerade kandidater valts ut av en jury.

– Det är kul att se att intresset att representera Sverige i världens mest prestigefyllda tävling ökar. Många av de sökande har stor erfarenhet, kunskap och bra renommé varför vi för första gången har valt att låta åtta tävla i den svenska uttagningen, säger Henrik Norström, President Svenska Bocuse d´Or Akademien.

Kandidaterna i Bocuse d´Or Sverige 2017:

Sebastian Gibrand, Gibrands Gastronomi.
Jonas Dahlbom, Kulinarisk ledare Gröna Lund.
Christofer Bengtsson, Grand Cafe i Oslo
Thomas Sjögren, Skärets Krog och Café på Smögen
Andreas Edlund, jobbar åt Pontus Group
Pi Le, souschef Ulriksdals Wärdshus.
Jonas Lagerström, Jonas Lagerström Gastronomi
Edin Dzemat, Brasserie by EDz

Tävlingen kommer att genomföras den 12 och 13 september på av kocken egen valt kök. Den sista timmen innan första rätten ska levereras anländer juryn till vald plats.

Kandidaten ska laga två rätter: En vegetarisk rätt med en fritt vald huvudråvara som ska vara framträdande i rätten, samt en kötträtt till 10 personer.

Kötträtten ska presenteras på fat och lagas enligt de traditionella Bocuse d´Or reglerna. Rätten ska bestå av huvudråvara av lamm., tre garnityrer och en sås.

Kandidaterna kommer att bedömas på smak, presentation, teknik och organisation.

Den sista timmen innan första rätten ska serveras får endast kandidat, commis max 23 år vara i köket. Kötträtten serveras 35 minuter efter första rätten.



Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Burgerkedjan börjar med biokol

Coca-Cola sätter spelare på burken

Starbucks blir råare

Malmöbaserade företaget Get Raw inleder samarbete.

Program GastroNord 24-27 april 2018

Starbucks stänger ner och undervisar

Nedräkning inför Pizza-SM

Nyhetsbrev

Butik och restaurang till Kiruna

Arkiv

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Fler än fyrtio nya caféer

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

De öppnar Sveriges längsta salladsbar

De blev årets Convenience-butik

Härnösandsbutik känd för sina semlor vann pris.

Ta en taco när du landar

Juicekedja till Bromma

De har fått nog av duvorna

Cafékedja i konkurs

Skånska franchisekedjan är satt i konkurs på egen begäran efter att rekonstruktionen misslyckats.

Foodtruck à la Pontus

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

Burgerkedjan vill ta över Norden

Ännu en utmanare på nätmatscenen

Urban Deli stannar på marken

Slutar med flygtransporterad frukt och grönt.

Fyra rätter på fyra minuter på Centralstationen

Snabb avsmakningsmeny i specialbyggd restaurangvagn.

Napolitansk pizza till Piteå

Napolitansk pizzeria öppnar på Östermalm

Efter 45 år – nu lämnar den klassiska korvkiosken Malmö

Beijing8 blir två

Kyparen avskedades – var för ”fransk”

Nu öppnar Jureskogs

Här är de nominerade i Pizza-SM

De öppnar i nytt i Uppsala

McDonalds inför bordsservering

Tre ska bli sju -Taku Taku expanderar

Öl från stammen

VM-korv med namn

Ny grön våg på Max

Sushi Yama öppnar nytt i Norrköping

Sänd till en kollega

0.103