23948sdkhjf

Kockarna med Bocuse i sikte

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Åtta kockar har valts ut för att tävla om att bli Sveriges kandidat till Bocuse 2017. Den kandidat som vinner kommer att representera Sverige i Bocuse Europa-finalen 2018.

Årets kandidater klara till uttagningen av Bocuse d´Or Sverige 2017 är klara. Den 14 september avgör vem som ska representera Sverige i Bocuse d´Or Europe 2018, Kock-EM.

Intresset bland svenska kockar har visat sig vara större än någonsin och nu har åtta välrenommerade kandidater valts ut av en jury.

– Det är kul att se att intresset att representera Sverige i världens mest prestigefyllda tävling ökar. Många av de sökande har stor erfarenhet, kunskap och bra renommé varför vi för första gången har valt att låta åtta tävla i den svenska uttagningen, säger Henrik Norström, President Svenska Bocuse d´Or Akademien.

Kandidaterna i Bocuse d´Or Sverige 2017:

Sebastian Gibrand, Gibrands Gastronomi.
Jonas Dahlbom, Kulinarisk ledare Gröna Lund.
Christofer Bengtsson, Grand Cafe i Oslo
Thomas Sjögren, Skärets Krog och Café på Smögen
Andreas Edlund, jobbar åt Pontus Group
Pi Le, souschef Ulriksdals Wärdshus.
Jonas Lagerström, Jonas Lagerström Gastronomi
Edin Dzemat, Brasserie by EDz

Tävlingen kommer att genomföras den 12 och 13 september på av kocken egen valt kök. Den sista timmen innan första rätten ska levereras anländer juryn till vald plats.

Kandidaten ska laga två rätter: En vegetarisk rätt med en fritt vald huvudråvara som ska vara framträdande i rätten, samt en kötträtt till 10 personer.

Kötträtten ska presenteras på fat och lagas enligt de traditionella Bocuse d´Or reglerna. Rätten ska bestå av huvudråvara av lamm., tre garnityrer och en sås.

Kandidaterna kommer att bedömas på smak, presentation, teknik och organisation.

Den sista timmen innan första rätten ska serveras får endast kandidat, commis max 23 år vara i köket. Kötträtten serveras 35 minuter efter första rätten.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Nyhetsbrev

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Arkiv

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Glitterpizzan har kommit till Sverige

Stockholm Fisk i ny tappning

Invigning av NK:s nya saluhall

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

130 år gammalt bageri räddas

Mackmyra behöver pengar

Vigårda till Västerås

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.093