Kockarna med Bocuse i sikte

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Åtta kockar har valts ut för att tävla om att bli Sveriges kandidat till Bocuse 2017. Den kandidat som vinner kommer att representera Sverige i Bocuse Europa-finalen 2018.

Årets kandidater klara till uttagningen av Bocuse d´Or Sverige 2017 är klara. Den 14 september avgör vem som ska representera Sverige i Bocuse d´Or Europe 2018, Kock-EM.

Intresset bland svenska kockar har visat sig vara större än någonsin och nu har åtta välrenommerade kandidater valts ut av en jury.

– Det är kul att se att intresset att representera Sverige i världens mest prestigefyllda tävling ökar. Många av de sökande har stor erfarenhet, kunskap och bra renommé varför vi för första gången har valt att låta åtta tävla i den svenska uttagningen, säger Henrik Norström, President Svenska Bocuse d´Or Akademien.

Kandidaterna i Bocuse d´Or Sverige 2017:

Sebastian Gibrand, Gibrands Gastronomi.
Jonas Dahlbom, Kulinarisk ledare Gröna Lund.
Christofer Bengtsson, Grand Cafe i Oslo
Thomas Sjögren, Skärets Krog och Café på Smögen
Andreas Edlund, jobbar åt Pontus Group
Pi Le, souschef Ulriksdals Wärdshus.
Jonas Lagerström, Jonas Lagerström Gastronomi
Edin Dzemat, Brasserie by EDz

Tävlingen kommer att genomföras den 12 och 13 september på av kocken egen valt kök. Den sista timmen innan första rätten ska levereras anländer juryn till vald plats.

Kandidaten ska laga två rätter: En vegetarisk rätt med en fritt vald huvudråvara som ska vara framträdande i rätten, samt en kötträtt till 10 personer.

Kötträtten ska presenteras på fat och lagas enligt de traditionella Bocuse d´Or reglerna. Rätten ska bestå av huvudråvara av lamm., tre garnityrer och en sås.

Kandidaterna kommer att bedömas på smak, presentation, teknik och organisation.

Den sista timmen innan första rätten ska serveras får endast kandidat, commis max 23 år vara i köket. Kötträtten serveras 35 minuter efter första rätten.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Restaurangen som blir navet i nya Bank Hotel

Så firar Vassa Eggen och TAKO Europride

Tar fram regnbågsmenyer till förmån för välgörenhet.

TV: Intervju med Sebastian Gibrand

Krönika: I kvalet inför valet

Chefredaktör Lisbeth Rauden skriver om demokrati, humanism och Bruce Hills gastronomiska budskap.

LISTA: Felen du ska undvika vid restaurangstart

Andreas Moene, vd konsultföretaget PreOpening verksamma inom hotell, restaurang och hospotality, guidar med sina bästa tips.

Kända ansikten tar över NK:s saluhall

Nyhetsbrev

Esperanto i konkurs

Arkiv

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

Här är finalisterna i Årets Kock

Åtta kockar möts under finaldagarna i september.

EM-silver till Sverige i Bocuse

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Restaurangerna fortsätter att öka

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.121