Kockarna med Bocuse i sikte

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Åtta kockar har valts ut för att tävla om att bli Sveriges kandidat till Bocuse 2017. Den kandidat som vinner kommer att representera Sverige i Bocuse Europa-finalen 2018.

Årets kandidater klara till uttagningen av Bocuse d´Or Sverige 2017 är klara. Den 14 september avgör vem som ska representera Sverige i Bocuse d´Or Europe 2018, Kock-EM.

Intresset bland svenska kockar har visat sig vara större än någonsin och nu har åtta välrenommerade kandidater valts ut av en jury.

– Det är kul att se att intresset att representera Sverige i världens mest prestigefyllda tävling ökar. Många av de sökande har stor erfarenhet, kunskap och bra renommé varför vi för första gången har valt att låta åtta tävla i den svenska uttagningen, säger Henrik Norström, President Svenska Bocuse d´Or Akademien.

Kandidaterna i Bocuse d´Or Sverige 2017:

Sebastian Gibrand, Gibrands Gastronomi.
Jonas Dahlbom, Kulinarisk ledare Gröna Lund.
Christofer Bengtsson, Grand Cafe i Oslo
Thomas Sjögren, Skärets Krog och Café på Smögen
Andreas Edlund, jobbar åt Pontus Group
Pi Le, souschef Ulriksdals Wärdshus.
Jonas Lagerström, Jonas Lagerström Gastronomi
Edin Dzemat, Brasserie by EDz

Tävlingen kommer att genomföras den 12 och 13 september på av kocken egen valt kök. Den sista timmen innan första rätten ska levereras anländer juryn till vald plats.

Kandidaten ska laga två rätter: En vegetarisk rätt med en fritt vald huvudråvara som ska vara framträdande i rätten, samt en kötträtt till 10 personer.

Kötträtten ska presenteras på fat och lagas enligt de traditionella Bocuse d´Or reglerna. Rätten ska bestå av huvudråvara av lamm., tre garnityrer och en sås.

Kandidaterna kommer att bedömas på smak, presentation, teknik och organisation.

Den sista timmen innan första rätten ska serveras får endast kandidat, commis max 23 år vara i köket. Kötträtten serveras 35 minuter efter första rätten.



Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Onlinepizza kör godis åt Hemmakväll

Löfbergs nyöppnar

Quorns passning till KFC i kycklingkris

Boulebar med ny delägare

Investeringsbolag går in som ny delägare Pied Tanca Group.

KFC har stora kycklingproblem i Storbritannien

Fler än 500 av 900 Kentucky fried chicken-restauranger i landet har tillfälligt stängt på grund av leveransproblem.

Äggröra hos Preem

Nyhetsbrev

Snart påbörjas Trocadero-flytten

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.

Arkiv

Linnea & Basilika öppnar nytt

De tävlar i Årets bagare

Karma till Storbritannien

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Juicekedja till Linden

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Årets köpmän korade

De plockade hem priser vid Reitan Conveniences årliga riksmöte.

Duni köper förpackningsbolag

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Premiär för Eataly

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sänd till en kollega

0.163