Nu är bakteriemackan här

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

För att uppmärksamma hur viktiga bakterierna är för tarmhälsan lanseras nu en macka med en baktereiodling på toppen.

Det är Brödinstitutet som lanserar mackan som består av rågbröd och diverse pålägg, med det där lilla extra, en bakterieodling, ovanpå-

– Det kan låta konstigt att ha bakterier på mackan. Men goda bakterier är i ropet som en naturlig del av framtidens mat eftersom en god tarmhälsa stärker vårt immunförsvar. Goda bakterier, probiotika, finns naturligt i vår mage och våra tarmar. Fullkornet i brödet fungerar som prebiotika och är en förutsättning för att de goda bakterierna ska må bra och kunna bli fler, säger Maria Sitell, talesperson på Brödinstitutet i ett pressmeddelande.

Mackan är utvecklad i samarbete med bagaren Jesper Långström och matbloggaren Sofie Lundberg och kommer att kunna beställas via appen Wolt för den som bor i Stockholm eller hämtas upp på Haga Tårtcompanis bagerier eller även Dahls Bageri i Göteborg.


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Burgerkedjan börjar med biokol

Coca-Cola sätter spelare på burken

Starbucks blir råare

Malmöbaserade företaget Get Raw inleder samarbete.

Program GastroNord 24-27 april 2018

Starbucks stänger ner och undervisar

Nedräkning inför Pizza-SM

Nyhetsbrev

Butik och restaurang till Kiruna

Arkiv

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Fler än fyrtio nya caféer

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

De öppnar Sveriges längsta salladsbar

De blev årets Convenience-butik

Härnösandsbutik känd för sina semlor vann pris.

Ta en taco när du landar

Juicekedja till Bromma

De har fått nog av duvorna

Cafékedja i konkurs

Skånska franchisekedjan är satt i konkurs på egen begäran efter att rekonstruktionen misslyckats.

Foodtruck à la Pontus

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

Burgerkedjan vill ta över Norden

Ännu en utmanare på nätmatscenen

Urban Deli stannar på marken

Slutar med flygtransporterad frukt och grönt.

Fyra rätter på fyra minuter på Centralstationen

Snabb avsmakningsmeny i specialbyggd restaurangvagn.

Napolitansk pizza till Piteå

Napolitansk pizzeria öppnar på Östermalm

Efter 45 år – nu lämnar den klassiska korvkiosken Malmö

Beijing8 blir två

Kyparen avskedades – var för ”fransk”

Nu öppnar Jureskogs

Här är de nominerade i Pizza-SM

De öppnar i nytt i Uppsala

McDonalds inför bordsservering

Tre ska bli sju -Taku Taku expanderar

Öl från stammen

VM-korv med namn

Ny grön våg på Max

Sushi Yama öppnar nytt i Norrköping

Sänd till en kollega

0.107