Robert Andersson vidare till semifinalen i Wien

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

I dag började tävlingen ASI:Contest of the Best Sommelier of Europe & Africa 2017. Bland de 12 kandidater som tog sig vidare finns Robert Andersson.

Efter en tuff första tävlingsdag där de starfältet med 37 sommelierer från Europa och Afrika deltog har nu en skara med 12 semifinalister utkristalliserats.

Förutom svenske Robert Andersson, finns också Danmarks kandidat Christian Jacobsen med bland de 12. Två finalister från VM 2016i Mendoza gick också vidare: Julie Dupouy-Young från Irland och David Biraud från Frankrike.

Värdlandet Österrikes kandidat finns inte med bland de tolv. Inte heller Norges Henrik Dahl Jahnsen som var tia i VM får kämpa vidare.

Tuffa semifinalister är Julia Scavo, Rumänien som bland annat var i EM finalen för fyra år sedan. Norra Europa har tappat lite av sin dominans då vare sig Finland, Estland eller Island gick vidare. Kvar i slutstriden är däremot Piotr Pietras, Polen, Aleksandr Rassadkin, Ryssland, Jakob Přibyl, Tjeckien, Terry Kandylis, Grekland, Fabio Masi, Schweiz, Raimonds Thomsons, Lettland, Eric Zwiebel, Storbritannien.


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Boulebar med ny delägare

Investeringsbolag går in som ny delägare Pied Tanca Group.

KFC har stora kycklingproblem i Storbritannien

Fler än 500 av 900 Kentucky fried chicken-restauranger i landet har tillfälligt stängt på grund av leveransproblem.

Äggröra hos Preem

Snart påbörjas Trocadero-flytten

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.

Linnea & Basilika öppnar nytt

De tävlar i Årets bagare

Nyhetsbrev

Karma till Storbritannien

Arkiv

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Juicekedja till Linden

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Årets köpmän korade

De plockade hem priser vid Reitan Conveniences årliga riksmöte.

Duni köper förpackningsbolag

Ikea-köttbullarna får ny kompis: Tysk växtlasagne

Möbeljätten fortsätter satsningen på hållbar mat och lanserar en lasagne där proteinet kommer från havre och gula ärter.

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Premiär för Eataly

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sockrets hälsoeffekter ska utredas

Här är årets ”udda” semlor

Sänd till en kollega

0.124